Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke."— Præsentationens transcript:

1 Blanchering. Kim & Mikkel

2 Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis http://www.youtube.com/wat ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke grønsager i kogende vand i ganske kort tid – fra 30 sekunder til et par minutter alt efter størrelse. Herefter overhældes grønsagerne med iskoldt vand og dryppes af. Fordelen ved blanchering er, at farve, sprødhed og vitaminer bevares bedre end ved at koge grønsagerne møre. Herefter indgår de typisk i andre tilberedninger, fx en salat.

3 Kold blanchering Anvendes, hvor kødet koges, og serveres i “hvide” retter, fx hvid labskovs og frikasse. Kødet kommes i koldt vand, og koges langsomt op. Vandet hældes fra, kødet skylles og sættes over i en ren gryde med vand/ fond/suppe afhængig af den opskrift, der anvendes. Metoden medfører, at kødet har afgivet sine urenheder fra overfladen, og samtidig er overfladen på kødet også lukket.

4 Egnede emner/råvarer til blanchering Alle grøntsager kan bruges f.eks:Knoldselleri, gulerod, ærter, blomkål, bønner, broccoli. Langt de fleste grøntsager bliver bedst, hvis de blancheres før den egentlige tilberedning. Man nedbryder de enzymer der er i grønsagerne, så de ikke for en høagtigt smag senere. Formålet med blancheringen er nået, når centrum af grøntsagen er 80 grader, og dette skal ske hurtigst muligt.

5 Blanchering inden frysning Formålet med blanchering inden frysning er, først og fremmest, at ødelægge grøntsagernes indhold af enzymer, så de ikke er aktive i det frosne produkt, og dermed kan være årsag til smags- og konsistensforandring i de frosne grøntsager. Hvis visse grøntsager ikke blancheres, kan deres næringsværdi også forringes. De grøntsager, der skal blancheres inden nedfrysning er: Bladselleri Blomkål Broccoli Bønnespirer Fennikel Grønkål Gulerod Hvidkål Jordskok Majroe Porre Rosenkål Selleri Spidskål Spinat Ærter

6 Find en ret inden for hver af følgende tilberedningsmetoder, og beskriv, hvorfor retten hører under den valgte tilberedningsmetode. SKIPPERLABSKOVS 1/2 kg oksesmåkød i stykker som en valnød 2 skiver stribet flæsk, skåret i småstykker 2 mellemstore løg, i skiver eller tern 1 kg melede kartofler, i mindre stykker 50 g smør eller svinefedt 2-3 laurbærblade 10 hele peberkorn salt kommer først i til allersidst. hakket persille Portionen her er til 4 personer. Den kan med fordel dobles op, hvis man er flere eller for at blive varmet næste dag. Steg oksekød og flæsk i smør eller fedt sammen med løgene. Hæld vand, laurbærblade og peberkorn ved så det dækker og lad simre tre kvarter. Tilsæt nu de skårne kartofler sammen med mere vand så det hele er dækket og kog yderligere 1/2 time. Kartoflerne skal være næsten kogt ud. Rør godt rundt i det, evt. med en stor gaffel og tilsæt først nu salt.


Download ppt "Blanchering. Kim & Mikkel. Regler for tilberedning samt hvordan man gør i praksis ch?v=CU6jnNtcsQk At blanchere er at sænke."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google