Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Firma / virksomheds-klasse Elever lærer af nødvendighed
Advertisements

Fem lærere på mentorkursus
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
NETVÆRKSMØDE EVALUERING 3. NETVÆRKSMØDE.
Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Hvad laver en skolebestyrelse? Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven.
Skriftlig progression Italiensk FIP. Disposition Skriftlighed og respons Progression Feedback-former (feed up, feed back og feed forward) Karakterer Værktøjskasse.
Skole og Skoling- konference 9.februar 2016 Skolefravær Årsager og indsatser Johanne Jeppesen Lomholt Adjunkt, Aarhus Universitet
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Opstartworkshop Onsdag d. 16. marts Velkommen Programmet for i dag  Baggrund og koncept  Intro til indsatsteori og brainstorming  Aktivitetskæde.
Udarbejdet af Frede, Per, May, Majbrit og Lone 1 Dataindsamling Kvantitativ og kvalitativ metoder.
1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?.
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
”Den gode historie” Kvalitetspatruljen Tradium, Auto 24. maj 2011.
Gennemførelse Lektion 6 Indhold: Faser i gennemførelsen Undersøgelsen
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Dialogforum - Engrosmodel
Fem lærere på mentorkursus
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hotel Nyborg Strand 28. oktober 2016
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Alle rettigheder forbeholdes
Ansættelse af to mentorer
Elevtrivselsundersøgelsen 2010
Hvorfor resultatløn?.
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Elevernes evaluering af grundforløbet
Kursisttrivselsundersøgelsen 2016
Walk & talk og quiz og byt
45. Konflikthåndtering Indhold: Man får redskaber til at tackle konflikter med forældre på kanten, i en anerkende og nedtrappende facon. Du vil lære,
Team 1a Thyra, Charlotte, Poul
Tro på dig selv - det gør vi
Halvårsmøde om arbejdsmiljøarbejdet
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Handlingsplan for øget gennemførelse
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
”Motivation er ikke bare noget man har eller ikke har”
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Netværksmøder - Drejebog
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Personlighed og Kompetencer
Nysgerrighed og indsats
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Intern Surveyor Uddannelse i Psykiatrien
Nyt fra ministeriet Billeddias
Videnskabeligt projekt
Videnskabeligt projekt
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Formålet med kommunikationsstrategien
Jonna Jepsen Specialkonsulent, underviser og forfatter
Alle rettigheder forbeholdes
Elevtrivselsundersøgelsen 2016
Alle rettigheder forbeholdes
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Efterbyggelse.
Danmarkspanel uge
Præsentationens transcript:

Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet Indsatsteori for indsatsen: Nedbringelse af frafald gennem opbygning af bedre sociale relationer mellem elever Orienteringsløb Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet Elever lærer hinanden bedre at kende (Kendskab ti log forståelse af de andre) Holdkammerater skaber relationer Eleverne trives Elever gennemfører uddannelsen Indikator: Er opgaver løst på orienteringsløbet? Indikator: Kalder eleverne hinanden ved navn? Indikator: Er nogen for meget alene? Bliver nogen aldrig valgt i grupper? Er man savnet ved fravær? Indikator: Frafaldsprocent Dataindsamlings-metode: Opfølgning på opgaver på orienteringsløbet Dataindsamlings-metode: Spørg eleverne Dataindsamlings-metode: Spørg elever Spørg undervisere Dataindsamlings-metode: Frafaldsregistrering Succeskriterium: Antal opgaver løst: 90% Succeskriterium: Alle kender alles navne Succeskriterium: 90 % føler de har gode relationer i… Succeskriterium: En stigning i gennemførelse i forhold til tidligere

Klasser arbejder med spilleregler for samvær: Indsatsteori for indsatsen: Nedbringelse af frafaldet gennem arbejde med spilleregler for samvær på skolen Klasser arbejder med spilleregler for samvær: Klassen introduceres for konceptet . Klassen aftaler spilleregler vedr. fx sprog, reaktioner ved problemer, adfærd. Spilleregler har fokus på klassekulturen, men består af konkrete regler Eleverne i klassen ved hvordan de skal gebærde sig ifølge spillereglerne (Eleverne har viden/information) Gode relationer mellem eleverne i klassen: Bedre evne til at løse problemer på vejen og færre konflikter (Elevernes adfærd og relationer) Eleverne er ikke fraværende på grund af konflikter med andre elever Eleverne opnår indlæring Elever i klassen gennemfører uddannelsen Indikator: Er arbejdet med at aftale spilleregler udført? Indikator: Er spillereglerne tydelige for alle elever? Indikator: Lærere og elevers vurdering af klassens trivsel Indikator: Fravær Indikator: Resultater i trivselsundersøgelsen ”jeg lærer nok på EUD” Indikator: Frafaldsprocent Dataindsamlings-metode: Spørgeskema Dataindsamlings-metode: Quiz i klasserne Dataindsamlings-metode: Fokusgruppeinterview med elever og lærere Dataindsamlings-metode: Fraværsregistrering Dataindsamlings-metode: Trivsels-undersøgelse Dataindsamlings-metode: Frafaldsregistrering Succeskriterium: 100 % har deltaget Succeskriterium: 70 % kender regler Succeskriterium: Konflikttendens er faldende Succeskriterium: Fraværsmønster brudt (mandag og fredag) Succeskriterium: Stigning i andelen der er enige i kategorien ”jeg lærer nok…” Succeskriterium: En stigning i gennemførelse i forhold til tidligere