Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Advertisements

Grundlæggende IT, niveau G
Prøveformer og evaluering af kompetencer i biologi
Retorik og eksamen - den mundtlige eksamen i samfundsfag
Eksamen og eksamensbilag :
Kulturforståelse niveau C
Fremtidens student med kemi
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Eksamen psykologi synopsis synopsiseksamen 2013.
Valgfagsorientering i kemi
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Det internationale område Synergi-skolerne. Synergi-skolerne Grindsted Erhvervsskole Grindsted Erhvervsskole Haderslev Handelsskole Haderslev Handelsskole.
Overblik Mål Målet med udviklingsprojektet: At skabe et konkret undervisningsforløb, der i fremtiden kan tilbydes ungdomsuddannelser. Målet med selve.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Det afsluttende AT-projekt udarbejdes i 2 fag. Der vælges blandt alle fag eleven har eller har haft. Faget indgår på det højeste niveau. Man kan ikke kombinere.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Afstemning af kemisk reaktion og mængdeberegning
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" 11.marts.
Nye SOSU – uddannelser Social- og sundhedshjælper Mål for ændringen: SOSU – hjælper: Løse borgernære opgaver indenfor følgende kompetenceområde: Professionel.
Jeres produkt er i eksamenslokalet Din præsentation skal gemmes på j-drev + usb/papirudgave som ekstra sikkerhed Eksamenstiden er 30 minutter,
Mål og perspektiver for naturfagene
Censorkursus i matematik Den afsluttende evaluering i folkeskolen
Online arbejdsmiljøuddannelse
Studieretningsprojektet
Michael Svendsen Pedersen Lektor emeritus
Studieretningsprojektet
Nye eksamensspørgsmål og portfolio
Udkast til justering af KS
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Bilag 2: Oversigt over forløbet
Den gode prøve i faget dansk
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Eksamen er den flittige elevs fest… ER IKKE EN TEST AF JER..
Portfolio IT B.
Hvad går det hele ud på?.
Bestyrelsesundersøgelse 2016
SSO - Større skriftlig opgave
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
Naturfag.
SSO - Større skriftlig opgave
Fagmøde Naturfag, fysik og kemi September 2015
Religionsfaget i stx og hf
Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019
Oplæg fagmøde naturfag, fysik og kemi
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Forældremøde.
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
Mundtlig prøve og mindstekrav på matematik B
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Caseseminar Kolding 14. marts 2017
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Teopæd og den afsluttende opgave
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Fagenes mål og den nye prøveform
Erfaringsmøde Naturvidenskab
Om prøveformen Filosofi C.
Erfaringsmøde Samfundsfag
Erfaringsmøde Historie
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Problemformulering, synopsis og synopsiseksamen
Velkommen Ny Studieordning fra efteråret 2019 Kort introduktion og oversigt i forhold til studieordning Princip fordeling for kliniske undervisnings.
dho- og sro-evaluering
Biologi, geografi og kemi på HF
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Tværmedial Kommunikation 13 Eksamen Eksamenstræning Digital retorik
Præsentationens transcript:

Naturvidenskabelig faggruppe - forsøgslæreplan Fredag d. 26. september 2008 Mulernes Legatskole

Intentionerne med forsøgslæreplanen At imødekomme evalueringernes anbefalinger og kollegers kritik At læreplanen i højere grad tilpasses kursisterne

Væsentlige ændringer Standardisering af begreber Fælles introduktion og minimum to fællesfaglige emner De enkeltfaglige kernestofområder mere fleksible Krav om at kunne analysere fællefaglige problemstillinger yderligere pointeret i faglige mål og i bedømmelseskriterier Prøven todeles A-del: evalueringsopgave B-del: eksperimentelt arbejde, feltarbejde eller andet empiribaseret arbejde

Ændringer i faglige mål Faglige mål Kursisterne skal kunne: analysere fællesfaglige problemstillinger identificere og forholde sig til naturvidenskabelige problemstillinger fra omverdenen og fra den aktuelle debat Kursisterne skal endvidere kunne: l) arbejde med enkle problemformuleringer ud fra en naturvidenskabelig tilgang

Ændringer i fagligt indhold Undervisningen omfatter såvel fagenes kernestof som supplerende stof. Der arbejdes med mindst 2 fællesfaglige emner, som vælges indenfor eller på tværs af følgende områder:

Ændringer i fagligt indhold Kernestof Ingen ændringer i biologi og geografi

Ændringer i fagligt indhold Kemi Kernestoffet er udvalgte områder indenfor følgende: anvendelse af grundstoffernes periodiske system organiske og uorganiske stoffers opbygning, navngivning, tilstandsform og blandbarhed. kemiske reaktioner samt mængdeberegninger i relation til reaktionsskemaer under anvendelse af masse, molar masse, stofmængde, volumen og stofmængdekoncentration.

Ændringer i fagligt indhold Supplerende stof Der inddrages supplerende stof efter behov, så de fællesfaglige emner og kernestoffet giver kursisterne mulighed for at opnå de faglige mål.

Ændringer i arbejdsformer I undervisningen indgår et fælle introduktionsforløb og mindst to forløb, hvor der arbejdes med fællesfaglige emner – et kortere og et længere forløb, der afsluttes med en fællesfaglig evalueringsopgave. Evalueringsopgaven er udgangspunktet for A-delen ved den mundtlige prøve. I evalueringsopgaven skal kursisten belyse en fællesfaglig problemstilling ud fra de tre fag.

Ændringer i prøveformer Der afholdes en individuel, mundtlig prøve bestående af to dele, A og B, med en samlet varighed på 30 minutter. De to dele optager hver især cirka halvdelen af prøvetiden. I forberedelsestiden, som er 30 minutter, har eksaminanden i den udstrækning, det er praktisk muligt, adgang til apparatur, kemikalier og andet udstyr, der er relevant.

Ændringer i prøveformer A: Eksaminanden præsenterer den afsluttende evalueringsopgave (se også pkt.3.2 Arbejdsformer) og uddyber udvalgte områder i opgaven. Dernæst følger en samtale mellem eksaminand, eksaminatorer og censor om både evalueringsopgaven og det generelle indhold i det dertil hørende fællesfaglige emne.

Ændringer i prøveformer B: Denne opgave tildeles ved lodtrækning. I denne del af prøven eksamineres med udgangspunkt i et eksperimentelt arbejde, feltarbejde eller andet empiribaseret arbejde, der er indgået i det samlede undervisningsforløb. Under prøven skal relevant apparatur, kemikalier og andet udstyr være til stede i den udstrækning, det er muligt.

Ændringer i prøveformer De tre fag skal være ligeligt repræsenteret i holdets samlede opgavesæt.

Ændringer i bedømmelseskriterier Bedømmelsen er en vurdering af, i hvilket omfang eksaminanden lever op til de faglige mål, som er angivet i pkt.2.1,og kan belyse fællesfaglige emner ud fra de tre fag.