Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Nye eksamensspørgsmål og portfolio

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Nye eksamensspørgsmål og portfolio"— Præsentationens transcript:

1 Nye eksamensspørgsmål og portfolio
FIP Kamilla Salzinger

2 Nye eksamensspørgsmål
Den anden del af prøven er en individuel mundtlig prøve uden forberedelsestid, og den er en prøve i at formidle fagligt funderede refleksioner over skabende praksis. Ved begyndelsen af denne del af prøven trækker eksaminanden et spørgsmål inden for kernestoffet. Med udgangspunkt i spørgsmålet gennemføres en faglig samtale mellem eksaminand og eksaminator med inddragelse af eksaminandens portfolio, jf. pkt Det enkelte spørgsmål må anvendes højst tre gange på samme hold. Læreplanen pkt. 4.2

3 Portfolio - rammen Portfolien tjener to formål i undervisningen. Den er et dokumentationsredskab, hvor eleverne kan fastholde - og på den måde også bedre huske - det, der har fundet sted i undervisningen(…).Portfolien er også et refleksionsværktøj, hvor eleven kan øve sig i at formidle sin faglige bevidsthed(…). Portfolien er den enkelte elevs fagligt funderede refleksioner over det konkrete arbejde og ikke et referat af undervisningens indhold. Portfoliens omfang kan variere, men for at kunne fungere som eksamensgrundlag, indgår der dokumentation fra og refleksion over i hvert fald ét element i hvert af de undervisningsforløb, der indgår i undervisningen. Vejledningen pkt. 3.2

4 Eksamensspørgsmål 1: Gør rede for typiske træk ved spillestilen i commedia dell’arte – i særlig grad betydningen af de faste typer. Sammenlign med spillestilen i en anden teaterform, du har arbejdet med. Du skal inddrage dine praktiske erfaringer og materiale fra din portfolio i din besvarelse. Portfolioopgaver: Refleksionsskriv om at have maske på. Foto fra commediaspil m. maske på og skriv med egne ord på spillestilen. Forestillingsanalyse af Maskerade fra Det kgl. Teater. Skriv og billeder fra diverse andre stilarter. Portfolioopgaver: Refleksionsskriv om at have maske på. Foto fra commediaspil m. maske på og skriv med egne ord på spillestilen. Forestillingsanalyse af Maskerade fra Det kgl. Teater. Skriv og billeder fra diverse andre stilarter.

5 Eksamensspørgsmål 2: Gør rede for typiske træk ved spillestilen i det episke teater. Du skal inddrage dine praktiske erfaringer og materiale fra din portfolio i din besvarelse. Du kan anvende refleksioner over både øvelser og/eller forestillinger vi har set. Portfolioopgaver: Fotos fra iscenesættelse af Kisten/Forræderiet og skriv med egne ord på spillestilen. Forestillingsanalyse af Uledsaget fra Mungo Park. Foto og refleksioner over egen iscenesættelse af klip fra Fremtidens Historie. Stilisering – Realisme skala med billeder og egne notater Et Dukkehjem. Arbejdsspørgsmål til klip fra All My Dreams.

6 Eksamensspørgsmål 3: Gør rede for typiske træk ved brugen af scenografi i det moderne teater. Sammenlign med brugen af scenografi i en anden teaterform, du har arbejdet med. Brug materiale fra din portfolio til at forklare hvordan teaterformernes typiske træk kommer til udtryk. Portfolioopgaver: Scenografiøvelse med moderne scenografi. Forestillingsanalyse Uledsaget. Forestillingsanalyse Maskerade? Foto og refleksioner over egen iscenesættelse af klip fra Fremtidens Historie. Stilisering – Realisme skala med billeder og egne notater Et Dukkehjem. Arbejdsspørgsmål til klip fra All My Dreams. Skriv og billeder fra diverse andre stilarter.

7 Portfolioopgaver kan fx være rettet mod:
Refleksion over øvelser og større sikkerhed i begreber Fastholdelse af den umiddelbare erfaring Sikring af et godt billedmateriale, som man har indgående kendskab til (og derfor kan tale ud fra til eksamen) Fastholdelse af refleksioner over sete forestillinger (forestillingsanalyser)

8 Fotos fra http://www.husetsteater.dk & http://www.robertwilson.com

9 Realisme & Stilisering
Placer de 3 billeder fra de forskellige versioner af Et Dukkehjem på linjen: Realisme Større og større grad af stilisering Stilisering Naturalisme Realisme Stiliseret realisme Performance Fra Karen Sørensen Dramatik, En Grundbod

10 Realisme & Stilisering
Forklar hvorfor du har placeret de tre forestillinger, hvor du har. Du skal både bruge eksempler på spillestil og scenografi/kostumer i din argumentation: Et Dukkehjem. Instruktion: Vegard Vinge Et Dukkehjem. Instruktion: Peter Reichhardt. Mungo Park, Foto fra Et Dukkehjem. Instruktion: Palle Kjærulff-Schmidt. TV-Teatret, 1974.

11 Opgave: Formuler 2-3 eksamensspørgsmål med udgangspunkt jeres aktuelle forløb og skitser portfolioopgaver, der kunne understøtte en besvarelse af spørgsmålene.


Download ppt "Nye eksamensspørgsmål og portfolio"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google