Økologi og økonomi i uddannelsesinstitutionerne s kantiner Hvad tænker skolernes ledelse?
Økologi og økonomi Tom Ebbe Jakobsen - uddannet som registreret revisor - ansat i skoleverdenen siden 1992 (højskole, CVU og VUC - direktør for Studenterhusfonden på Aarhus Universitet i 10 år (kantinevirksomhed med op til 15 kantiner) - nu økonomi- og administrationschef på Herning HF&VUC
Økologi og økonomi Bæredygtige kantiner/køkkener Er kantiner / køkkener der tager ansvar for kundernes sundhed og klodens fremtid
Økologi og økonomi Hvordan tager kantinerne ansvar - anvender økologiske produkter - producerer fra bunden af - minimerer madsvind
Økologi og økonomi Omstilling i køkkenet Væk med usunde produkter som f.eks. Friture Mindre kød og mere grønt i maden Hjemmebagt bagværk
Økologi og økonomi Omstilling i køkkenet -Rette medarbejdere til rette opgaver -Sikre bredde i det faglige -Kok -Cater -Elev -Ufaglært
Økologi og økonomi Hvis det gøres rigtigt er det ikke dyrt at omlægge til økologi og bæredygtighed
Økologi og økonomi
Vi kan hvis vi vil Vi får kun lov hvis vi lever op til konkurrencen med eksterne virksomheder Er vi omstillingsparate?
Økologi og økonomi Mange skoler og uddannelses institutioner vil gerne have deres eget køkken og deres eget personale Større fleksibilitet Større medejerskab men skolerne er forpligtet på at økonomien hænger sammen og her tæller: Hvad er billigst!
Økologi og økonomi Vi kan hvis: - vi har den rette personalesammensætning - vi har gode indkøbsaftaler og køber fornuftigt ind (f.eks. Ikke køber færdige produkter)
Økologi og økonomi Vejen frem Økologi og bæredygtighed Egne køkkener, men samarbejde på tværs af institutioner De rette medarbejdere Gode råvarer, indkøbt via gode indkøbsaftaler