Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN"— Præsentationens transcript:

1 VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN
lektor Jan Kragh Jacobsen, RUC & Claus Meyer, Meyers Madhus Adjungeret professor Københavns Universitet

2 Det Ny Nordiske Køkken skal lyse op i verden og:
Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klimaer, landskaber og vande Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet Invitere forbrugere, andre madhåndværkere, landbrug, fiskeri, små og store fødevareindustrier, detail- og mellemhandlere, forskere, undervisere, politikere og myndigheder til et samarbejde om dette fælles projekt, der skal blive til gavn og glæde for alle i Norden.

3 der i kraft af sin velsmag og egenart kan måle sig
Manifest for DET NY NORDISKE KØKKEN Vi nordiske kokke finder tiden moden til at skabe et Nyt Nordisk Køkken, der i kraft af sin velsmag og egenart kan måle sig med de største køkkener i verden.

4

5 Det Ny Nordiske Køkken skal lyse op i verden og:
Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt fremragende i vores klimaer, landskaber og vande Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet Invitere forbrugere, andre madhåndværkere, landbrug, fiskeri, små og store fødevareindustrier, detail- og mellemhandlere, forskere, undervisere, politikere og myndigheder til et samarbejde om dette fælles projekt, der skal blive til gavn og glæde for alle i norden.

6 Fødevarers regionale identitet
Produktionsprincip Fjeldrype U d k a s t Eksterne ressourcer (kunstgødning, pesticider, brændstof) Stedlige ressourcer (økologi/biodynamik/?) Vildt Hjemme- hørende Indført Tilpasset Stærk Lokal Identitet Kulturel forankring Oprindelse Løs Rodfæstet Integreret Økologisk svedjerug Konventionel drivhustomat (fra Rødby…) Særpræget Karakterfuld Generisk Terroirudtryk Kilde: Bregnballe M, Jacobsen JK, Kølster P, & Meyer C, MEYERS MADHUS (2009)

7 OPUS WP1: Definition og udvikling af New Nordic Diet
*Adv. board 1: Camilla Plum Jerk w. Langer Martin Kreutzer Anja Biltoft Jensen Claus Meyer Udvikling Skolemadsintervention Adv. 2: Hverdagsmad anno 2012** Adv. 3: NND i børnehøjde*** Supermarkedsmodel Adv. 1: Råvaregrundlaget i NND* **Adv. board 2: Bo Jacobsen Rene Redzepi Torsten Schmidt Nanna Simonsen Katrine Klinken Claus Meyer OPUS konference OPUS symposium ***Adv. board 3: ? WP1 start Tid 1/3-09 1/7-09 1/8-09 15/6-09 16/6-09 1/11-09 1/8-10 1/8-11 Samlet budget WP1: 3 millioner kr Ansvarlig: Claus Meyer / Meyers Madhus Team: Mathias Krog Holt, Emil Blauert & Charlotte E. Mithril


Download ppt "VISIONEN FRA DET NY NORDISKE KØKKEN"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google