Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Psykoedukation til unge i OPUS
Advertisements

Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Skoleforhold og Læring. Barnet som social aktør Barnets deltagelse i sociale sammenhænge Barnets sociale kompetencer Kontekstens betydning for trivsel.
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
En indsats for indskolingselever 0.-3.kl.? Hvornår sættes der ind? Hvordan sættes der ind? Eksempler på it-støttede indsatser Eksempler på forældresamarbejde.
Børn i familier med alkoholproblemer Pia Baumgarten, Alkoholkoordinator Alkoholbehandlingen, Kolding Kommunes Misbrugscenter, Elvej 2a, 6000 Kolding
+ Hold af dig selv - en workshop om at finde styrken I sig selv. Marie-Louise Wegener.
Dorthe Holm HVASKO.dk Pædagogisk vejledning Dorthe Holm.
Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var år. Anoreksien var et tegn.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temamøde om underretninger.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
FDF-PÆDAGOGIK. PROGRAM Hvorfor taler vi om en FDF-pædagogik Hvordan er temperaturen i kredsen? Anerkendende pædagogik er FDFsk Tips og tricks Undervejs:
Psykoedukation skizofreni Session 1. – introduktion til psykoedukationsforløbet Undervisere:
Undervisning for pårørende Unipolar depression Hvordan påvirkes familien?
”Hvordan undgår jeg som professionel at tage parti?” ”Jeg mangler redskaber til samtaler med forældre der har det svært” ”Kan vi forlange at både mor og.
Positivt Fokus Laila Felicia Vester Nielsen Mor til Nicklas, der har kæmpet med angst Pædagogisk konsulent - Forældre omkring børn og angst - Fagpersonale.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Respekt for Grænser Fakta
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
DLO´s jubilæumskonference, Fredericia d
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Relationer på arbejdet.
Styrk forældreansvaret
Ordenes betydning Alkoholiker
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målet med at give nogle elever en transitmentor
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Hvor meget hjælper familier i dag?
Sygeplejerske Kirsten Gotfredsen Masterclass på Demensområdet
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Informationsmøde Førskolen
Velkommen til en times god trivsel med oplæg og samtale
Introduktion til kurset
Tendenser i forældresamarbejdet
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
Børns stemmer Mikkel Balslev Afdelingsleder.
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolebestyrelsesmøde
Dialog mod Vold som business-case
Forventninger til jer forældre
Børn som vores vigtigste ressource – fra dokumentation til relation
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Børne- og Familieafdelingen
Kursus for personer med demens og pårørende
Velkommen til forældremøde
Velkommen til Risskov Skole
Kursus for personer med demens og pårørende
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Velkommen Dagens program.
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Borgermøde.
Velkommen til forældremøde
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Skole-hjemsamarbejde
Skole-hjemsamarbejde
En tryg start i vuggestue – samtaleværktøj til opstartsdialog
Præsentationens transcript:

Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i Danmark Ca ægteskaber opløses hvert år. Ydermere går mange samboende par, deslige fra hinanden Ca børn og unge bliver hvert år berørt af brud i familien

Skolen er en vigtig beskyttende faktor for barnet Forskningen viser, at skolens indsats er en beskyttende faktor, i forhold til hvor godt barnet tilpasser sig det nye liv med mor og far.

Forskning om skilsmisser og indlæring En skilsmisse er for et barn en livskrise, der påvirker barnets generelle trivsel i en kortere eller længere periode. Barnets arbejde med følelsesmæssigt at komme til rette i den nye virkelighed med to hjem skygger for at tilegne sig læring på samme niveau som tidligere. Hvis skolen har en plan for, hvordan barnet støttes følelsesmæssigt i perioden efter skilsmissen, har det en positiv indvirkning på barnets generelle trivsel og indlæringsevne.

Mægleren Børns reaktioner på skilsmisse Østers Børn kan udvikle forskellige strategier til at håndtere deres livskrise på. Læs mere om de forskellige reaktioner på delebørn-helebørn.dk Linedanseren Afstandstageren Kaktussen Partifælden

– er en illustration af hvad børn med skilte forældre ofte kan være optaget af Skilsmisseland med havne

Forældrene er også i en krise. Forældrenes evne til omsorg over for børnene kan i en periode være nedsat. Forældrene kan være meget forskellige steder i skilsmisseprocessen. Forældrene har brug for en god dialog med lærerne. Forældrene gør det altid, så godt de kan. De voksne i skilsmissen

Målet med at sætte skilsmisse på dagsordenen er: At barnet oplever skolen som en tryg ramme, hvor der er voksne der vil lytte At barnet oplever voksne, som tager initiativ til snak -også om det svære. At skolen er tydelig i deres skilsmisse-politik, herunder forventninger til forældrene. At skolen har en upartisk dialog med forældrene. At teamet får samme information om barnet Hvordan kan skolen gøre en forskel?

VÆR TYDELIG MED SKILSMISSE-POLITIKKEN Sæt løbende skilsmisse-politikken på dagsorden på et pædagogisk møde. Sørg for, at skolens politik er på SkoleIntra, så forældrene er informeret. Tag evt. beslutning om, hvorvidt skolen skal tage initiativ til børnegrupper TEAMET OMKRING ELEVEN Vælg en ansvarlig i teamet, som gør følgende: Send en standard-mail til forældrene, hvor I beder om nogle oplysninger, for bedst muligt at kunne støtte barnet. Aftal med eleven, hvordan det skal siges i klassen – brug evt. samtalearket, som kan sendes med i forældrenes mail, så eleven har læst det før samtalen. Sæt det på dagsorden på et teammøde, så alle får den samme viden om eleven. Tal med forældrene, hvis I mangler mere viden om barnets situation. Her er et forslag til hvordan en handleplan for børn i skilsmisse kan se ud SAMARBEJDET MED 2 HJEM Inviter til en løbende dialog om barnet og fortæl om skolens skilsmisse-politik. Informér om skolens tiltag i forhold til barnet. Vær upartisk i dialogen med forældrene. Hold fokus på barnet. Fortæl forældrene, hvis I oplever, at barnet ikke trives. SKAB TRYGHED OMKRING ELEVEN Tal med eleven om, hvornår og hvordan klassen skal informeres. Tal med eleven om, hvordan de voksne kan hjælpe i skolen Vær nysgerrig på, hvordan eleven har det. Vær særligt opmærksom på børn, der flytter i forbindelse med skilsmissen. NÅR DER ER BRUG FOR LIDT MERE Kend kommunens tilbud til skilte forældre – henvis til dem. Henvis til kommunens tilbud om Åben Anonym Rådgivning. Undersøg om kommunens familiecentre tilbyder Kursus i Fælles Forældreansvar (KIFF) Undersøg, om der er et gruppetilbud til børn, hvis skolen ikke selv tilbyder dette.