Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var 13-18 år. Anoreksien var et tegn.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var 13-18 år. Anoreksien var et tegn."— Præsentationens transcript:

1 Oplæg Region Sjælland

2 Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var 13-18 år. Anoreksien var et tegn på indre kaos og blev min måde at håndtere mine følelser, tanker - livet på. Jeg har haft en tryg og god barndom. Er opvokset med begge mine forældre og min søster.

3 Kontakten til behandlingssystemet Mine nærmeste bemærker, at jeg ændrer adfærd Kontrolvejninger hos egen læge. FOKUS PÅ VÆGT Ambulante ”samtaler” på Børne og Ungdoms Psyk. Risskov Vi taler om vægt – ikke, hvordan jeg har det. Der indføres sanktioner for at motivere mig til at tage på. Får at vide, da jeg har en BMI på< 15, at jeg ikke må ride min hest mere. Går i sort - Nægter at tale, spise, og drikke. Bliver indlagt akut på Risskov Børne og Ungdomspsyk. til observation. Bliver efter et døgn videresendt til Skejby Hospital, hvor jeg bliver tvangsindlagt.

4 Behandlingssystemet Tvangsindlæggelse- fast vagt 24 timer i døgnet på enestue,. Tilbage til ungdomspsyk. hvor jeg 2-3 mdr. til jeg når målvægt. Kommer hjem til hverdagen igen. Ikke arbejdet med det psykiske MEN genindlagt 6 mdr. efter. Følger samme behandlingsforløb (på Ungdomspsyk.) og bliver udskrevet nogle mdr. efter, da jeg vejer det jeg skal. Min familie flytter fra Jylland til Sjælland. Jeg får det fysisk og psykisk dårligt igen, og begynder at gå til ambulante samtaler på Børne og Ungdomspsyk. Fjorden Roskilde. Jeg vejede under 40 kg, kunne ikke løbe mere, var meget depressiv og gymnasiet ville smide mig ud. Tilbud om indlæggelse og behandling på Fjorden.

5 Går uden om det offentlige behandlingssystem Jeg begynder at gå til ”Åben Rådgivning i LMS” Går uden om det offentlige system. Sammensætter selv et team. Jeg er på daværende tidspunkt meget bevidst om, at jeg er syg og ønsker selv at få det bedre, men ved ikke hvordan. Jeg begynder til psykoterapeut. Han spurgte til mig og ikke sygdommen.  Han havde en anden tilgang. Han havde ikke fokus på mad og vægt, MEN fokus på, hvordan jeg havde det.  Han så, hørte, troede på mig, og viste mig tillid. Alt det jeg havde brug for og ikke havde oplevet tidligere.  Men vigtigst - Jeg blev behandlet, som Michelle med anoreksi, og ikke en anorektiker

6 Mit liv i dag Jeg nyder livet med dets udfordringer. Jeg har et godt forhold til min familie i dag. Masser af gode sociale relationer. Er gravid Jeg blev sidste år uddannet som Cand. Pæd. i pædagogisk psykologi. Jeg arbejder, som specialpædagog for børn med dobbelt diagnoser her i Roskilde kommune. Jeg er startet et nyt kapitel i mit liv, hvor jeg arbejder med at fortælle om min historie.

7 Følgevirkninger af mit sygdomsforløb/ behandlingsforløb Jeg har i dag en stofskiftesygdom, og andre fysiske følgevirkninger. Jeg er vred på mig selv over, at jeg kunne behandle min krop, som jeg gjorde. Jeg er vred på et system, som jeg følte svigtede mig. Jeg kæmper med de følgevirkninger den tvangsbehandling jeg har fået har sat i mig i form af angst, svigt, tillidsbrud. Jeg har arbejdet meget med mig selv gået til: psykoterapeut, hos kognitiv psykolog, fået hypnose, akupunktur og zoneterapi Jeg kæmper personligt med mine høje ambitioner, perfektionisme og mit til tider lave selvværd Jeg kæmper mod tabuer og fordomme omkring, hvordan det er at have haft anoreksi.

8 Gode råd Se mennesket bag spiseforstyrrelsen/ selvskaden. Se det, som en måde at personen håndterer svære følelser og tanker på. Vær ikke alt for optaget af symptomet, men mere, hvad der udløser det, hvordan det kommer til udtryk hos den enkelte, og hvordan det påvirker personens liv. Spørg til, hvordan personen har det uden at lede efter noget- vær åben nysgerrig. Spørg til personens liv, ønsker, håb og drømme. Men vigtigst - lyt


Download ppt "Oplæg Region Sjælland. Michelle Knudsen 33 år. Har tidligere haft en spiseforstyrrelse- anoreksi. Var ”syg” fra jeg var 13-18 år. Anoreksien var et tegn."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google