Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Advertisements

Livsførelse – handleplan - pædagogik Handleplan (kan) understøtte livsførelsen Livsverden - systemverden (kunne færdes i begge) Kontekstuelle sammenhænge.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Hvem er vi? 136 elever 16 lejligheder med hver sin kontaktlærer Almen med fokus på boglige fag, gymnastik og valgfag Omstillingsparate kolleger Vi insisterer.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Forældre er en aktiv ressource i inklusionsopgaven i børnehuse og skoler.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Læringsmiljø og pædagogisk analyse LP-modellen.dk Forskningsbaseret viden-vi gør det, der virker L LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER Høgskolen.
Det værdiskabende samarbejde mellem bestyrelse og ledelse
AULA.
Samarbejde for trivsel i skolen i Danmark
Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Implementering af LP- og PALS modeller på skoler i Herning kommune.
Organisation Pædagogik Teknologi
Adjunkt Hanne-Lene Hvid Dreesen
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Damhusengens Skole v. Kaj
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Den fremadrettede strategi for Ishøj Skole mod 2014
Central kontra decentral
Engelsborgskolens værdigrundlag
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Fælles ledelsesgrundlag
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Gør det umulige – samarbejd på tværs
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Netværksmøder - Drejebog
Sund Mund til Byens børn
PROJEKTLEDERENS PERSPEKTIV
Nysgerrighed og indsats
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Tendenser i forældresamarbejdet
Det vi skal de næste tre kvarter
Særligt tilrettelagte forløb STU træf 29. november 2012
Hvad lærte vi af projektet?
Skolebestyrelsens dialogmøde 2008 Kom og mød din skolebestyrelse
Skolebestyrelsesmøde
Skolebestyrelsens årsberetning
Børne- og undervisningsudvalget den
Hvorfor tidlig indsats?
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Det er en politiske bestilling!
Formålet med kommunikationsstrategien
Formåls §§ / Allerød Kommunes Børne-læringssyn.
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Udvikling af centralbiblioteket
2. Kontaktperson, patientforløbsvejleder, guide, mentor, nøgleperson
professionsideal for lærere
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Mental sundhed Beskrivelse: Da Socialtilsynet var på tilsyn i august. 2017, blev begrebet ‘mental sundhed’ drøftet. Vi blev optaget af at identificere.
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Hvordan anvendes data på skoleniveau?
Præsentationens transcript:

Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag: ” Vi arbejder i spændingsfeltet mellem individualitet og fællesskab. I dette spændingsfelt lægger vi vægt på, at den enkelte anerkender - egne og andres rettigheder og pligter - værdien i forskelligheder inden for fællesskabet Derfor er det vigtigt, at eleverne lærer at agere aktivt i forskellige fællesskaber udvikler evne til at indhente og benytte viden i fællesskabet øver sig i at tage beslutninger sammen med andre” 1

Skolebestyrelsens rolle  Strategisk ressourceanvendelse Prioriteringsrum i budgetlægningen:  Centertanken med LUS-møder  Pusterum  OPV  Ressourcecenter med flere fagligheder  Afdelingsleder i spidsen for Ressourcecenteret  Co-teaching frem for støttepersoner Forskningsskoleprojekter Fokus på Læring med it i almenundervisningen og til elever med udfordringer Udskolingsordning med fokus på mønsterbrydning 2

Ledelsens rolle  At analysere ressourcer og potentiale som basis for budgetlægning  At udvikle sproglige, mentale og konkrete modeller sammen med de fagprofessionelle om inklusion i praksis  At italesætte nye tiltag og synliggøre processer for implementering og opfølgning på tiltagene  At skabe stilladser/ strukturer, som understøtter de professionelles arbejde  At udvikle fælles forståelser mellem skole og fritidshjem 3

Konkrete tiltag for at fremme et inkluderende læringsmiljø  Fra Specialcenter med ”værkstedsfunktion” til Ressourcecenter med mange funktioner  Fra lektier til OPV og FF  Fra støttelærer på enkeltelever til Co-teaching  Sproget – hvordan taler vi om og med eleverne? Og om og med forældrene? 4