Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Advertisements

Hjerterum og opsøgende funktion
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Sæt viden i bevægelse Temadag om Samarbejde og vidensdeling Forældres involvering og indflydelse.
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
Fra integration til inklusion
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til værdistrømsanalyser
Medborgerskab – på sporet
Forandringsteori Skørping Skole
Skolereform august 2014………………
Tværprofessionelt samarbejde om børn og forældre
Skolebestyrelsens årsberetning 2012
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Måltidet – lyst og fællesskab
Inklusion i Børneinstitution Højme
DELTAGELSE, REFLEKSION, CHANCELIGHED, OG RESSOURCE
Fælles forældremøde Thurø
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
VISION Det bedste til vore børn! Oplæg til Pædagogisk Råd.
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
Kortlægningsundersøgelsen 2013
Ressourcecenteret Specialreform 2.0: Oprettelse af ressourcecentre på alle folkeskoler i København Mål: At styrke tidlig indsats og bedre inklusion Sikre.
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Den inkluderende skole
Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Madkamp - DM i madkundskab
Dagsorden bestyrelseslørdag : Velkommen og præsentation af vores nye bestyrelse : hvor er vi nu i daginstitution Brædstrup? » Hvor.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Velkommen til DLOs konference ”Dokumentation og evaluering”
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Skoleforvaltningen Inklusion Inkluderende miljø på Kærbyskolen.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Vemmelev Skole 500 elever 7 km uden for slagelse
Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar
Fleksible fællesskaber
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Fællesbestyrelsen for Sparkær LBO og Mønsted Skole.
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Strategiske pejlemærker
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Vi designer børneliv, som giver livsduelige børn.

Design/Innovation Tidlig indsats og inklusion Forældreinddragelse Rammesætning Ledelse De professionelle BørnOmgivelserne

2017 Visionen integreret 2016 Design og innovation Inklusion Forældreinddragelsen 2015 Design og innovation Inklusion (Forældreinddragelse) 2014 Design og innovation Inklusion

Design og innovation Inklusion Forandringer Rammesætning Medejerskab

Ledelsen og designpædagogerne fremlægger materiale til personalet med definition, metoder m.v. Personalet arbejder med design i et temaforløb, hvor de eksperimenterer og dokumenterer ud fra materialet i samarbejde med børnene, således at børnene i højere grad inddrages i processen. En designpædagog på diplomuddannelse. Designpædagogerne arbejder videre med deres projekt. I de 4 fælles læreplanstemaer skal design indgå i planlægningen, ud fra en valgt metode. Vi bruger et p. møde i efteråret, hvor vi evaluere og udvikler, for at folde et lag mere ud.

KRAP forløb for hele personalegruppen. Ledelsen skaber struktur og rammer for sparring. Udarbejder i fællesskab med pædagogerne hvilke metoder og redskaber vi vil benytte. Pædagog på inklusionskursus Forhåbentlig ressourcepædagog Inklusionstimer tilføres ved behov. Der udarbejdes en beskrivelse af hvordan der arbejdes med inklusion i Børnehuset Ved Åen. P-møde i efteråret Opsamling på året Status og udfordringer Indspark

Design Vi arbejder stadig med begrebet som en del af de faste fælles aktiviteter. Hver stue skal over et år lave to forløb hvor de arbejder med design og metoderne herfra. Forældrebestyrelsen skal inddrages i formidlingen til de øvrige forældre. Der skal arbejdes med hvordan vi skaber mere udsyn til omverdenen og hvordan den kan bringes ind.

Inklusion Vedholde inklusionsarbejdet Arbejde på at gøre det målbart Inddragelse af forældrene i inklusionsarbejdet Udsyn/inspiration fra omverdenen

Design Tænkningen og metoderne, skal inddrages i flere og flere aktiviteter Inklusion Er mere målbart og med mere fokus på at gøre indsatsen mere effektiv Forældreinddragelsen Forældrebestyrelsen skaber et synligt overblik over hvilke ressourcer der i forældregruppen til det praktiske og pædagogiske arbejde

Visionen er lykkedes Den er blevet en integreret del af det pædagogiske arbejde. Den er del af det målbare pædagogiske arbejde. Den er en metode til at se muligheder og forandringer i hverdagen.