Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar"— Præsentationens transcript:

1 Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016
Kommune:Viborg Kommune Institutioner: Søndre Skole, Dalens Daginstitutioner og Børnehuset Teglgården

2 Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016
Afviklede aktiviteter: Historiefortælling i Efteråret 2015 Gentænkning af Grusgravsprojekt – et samarbejde i området om overgangen fra Børnehave til Skole i foråret 2016. Projektet afsluttedes med fremlæggelse for hinanden. Flyveklar fra børnehave til skole. Projektet indeholdt sommerfugletema med aktiviteterne : musik, sang, stomp, kunst/ malerier

3 Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016
Dokumentation: Børnenes produkter : tegninger, tekst, malerier og fremstilling af materialer til aktionerne , f.eks trommestikker ,” larver ”, troldeører fra skoven, sommerfugle Optagelser på Ipad – f.eks Historiefortælling ( fremlæggelse af Ingrid Hvass ) Praksisfortællinger Billeddokumentation

4 Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016
Erfaringer at bringe videre: Afstemme forventninger til hinanden, hvad kan f.eks lade sig gøre i en hverdag i børnehusene hvor der er flere grupper i huset,som også skal have plads. Tidsperspektivet , mange møder – går fra børnene. Materialekendskab – samarbejdet skulle måske starte med en workshop . Bringe forældrene mere ind i arbejdet God planlægning af forløbet , have tid mellem aktionerne, så pædagogerne selv kan arbejde videre med det man har lært.

5 Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016
Kommende aktiviteter: Ældste gruppe skal arbejde med sommerfugletema i det kommende år frem til skolestart. Der vil være flere læreplanstemaer ind over projektet. Især Musik ( med kunstner ) må meget gerne fylde en del, men også historiefortælling og overgangen til skolen skal indgå .Desuden også science / naturforståelse, naturfænomemer. Der skal lægges vægt på kunstner-input i starten og herefter skal aktionerne overgå mere til det pædagogiske personale, med feedback fra kunstner i praksis og i refleksionerne.

6 Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar 05.10.2016
Hvordan kan EK være med til at gøre en forskel?: Profitere af at pædagoger og kunstnere har forskellig tilgang til børnene. Børnene får måske nogle gange et lidt anderledes spillerum sammen med kunstnerne, og viser at det kan de sagtens håndtere. Glæden ved at arbejde med æstetiske læreprocesser , glemme sig selv og være i flow. Børn og voksne har tydeligt vist at de ikke kan lade være med at begejstres.


Download ppt "Europæiske Kulturbørn Dansk inspirationsseminar"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google