Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle."— Præsentationens transcript:

1 Skolens fællesskab er for alle

2 Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle systemer til inklusion Inklusion er ikke et fysisk/geografisk begreb, men netop et ”mindset”. Inklusion handler om respekt for mangfoldighed; om at se, møde og interagere med hinanden. Det er en forudsætning for at ændre ”mindsettet” ”ind i øje – ind i sind”

3 Inklusion er rigtigt, men vanskeligt. Der er mange udfordringer… Forældre til børn med handicap er bekymrede Forældre til børn uden handicap er bekymrede Vores egne medlemsorganisationer tænker ikke nødvendigvis det samme, når vi taler om inklusion. De er derfor også bekymrede… Vores udgangspunkt er, at inklusion begynder ”fra neden”

4 Handicap er mange ting – og inklusion antager mange former… Behov for nuancering Stor forskel på et barn med fx autisme, hørenedsættelse, ADHD, blindhed, fysisk handicap, udviklingshæmning, ordblindhed eller… Og stor forskel på, hvad der skal til for at inklusionen lykkes. Kendskab og anerkendelse af barnets funktionsnedsættelse er en forudsætning for inklusion

5 De vigtigste forhold at ændre ift. inklusion: Mødet Aktiviteterne Respekten Alle skal være med. Det er en forudsætning for at skabe ligeværdig og ligestillede relationer og samvær.

6 Danske Handicaporganisationers projekt: Skolens fællesskab er for alle Formål: Bidrage til en frugtbar inklusionsproces gennem holdningsafdækning, holdningsbearbejdning og inddragelse af de bekymrede stemmer Vi informerer, udbreder kendskab til gode eksempler på god inklusionspraksis, og giver konkrete værktøjer til at kunne agere inkluderende i hverdagen

7 Indsatser i projektet Indsats over for børnene Børnenes vinkel på inklusion i projektet Lokale aktiviteter Aktiviteter i medlemsorganisationerne

8 Hvad gør vi i projektet for at overkomme udfordringerne? Går i dialog Synliggør gode erfaringer Giver guides/praktiske anvisninger på god inklusionspraksis Positive budskaber


Download ppt "Skolens fællesskab er for alle. Hvordan arbejder vi i DH med inklusionsbegrebet ? Et paradigmeskift: Fra de gode viljer til rettigheder Fra parallelle."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google