Undervisningseksperimentarium Nørre Gymnasium. Undervisningseksperimentarium  Planlæg undervisning, hvor der tages udgangspunkt i ressourcer – ikke skema.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd.
Advertisements

 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Velfærdseksperimentarium, Odense Samarbejdsforum for frivilligt socialt arbejde Den 14. marts 2013.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Anvendt markedsføring Begrebet markedsføring var det første nye begreb I stødte på i faget for snart to år siden. Nu skal vi arbejde med den praktiske.
Hvem -Fagligt dygtige elever, der vælger Gymnasialt -Musikken i centrum, derfor STX -Sociale udfordringer -Personlige udfordringer -Skolens vejledning.
Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Ny skolehverdag Støvring Gymnasium Mål med projektet  - at eleverne i høj grad får den bekendtgørelsesfastsatte.
SKRIVEFAGET - overordnede rammer. Hvorfor skrivefag? ”Det brede perspektiv”: Det er vigtigt, at du kan udtrykke dig skriftligt som borger i et moderne.
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Oplæg ved Jacob Friis Kjærgaard Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative.
Det internationale område Synergi-skolerne. Synergi-skolerne Grindsted Erhvervsskole Grindsted Erhvervsskole Haderslev Handelsskole Haderslev Handelsskole.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Virtuel undervisning for ’udeelever’. Brøndby Gymnasium Privat gymnasium startet i 2005 Klar profil: Idræt – it – internationalisering 240 elever Alle.
Odder Gymnasiums system til kvalitetsudvikling Kvalitetsbekendtgørelse og STX §11skal ”tale sammen”
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Salg og marketing ved iværksætteri AMU-kursus © Undervisningsministeriet. Marts Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for Handel,
Vejledningsstrategier Vejledningens strategiske udgangspunkt og vejledningens faser Thomas Kjærgaard
Frederikshavn, september,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Evaluering i dansk - begreber og eksempler
SPS = specialpædagogisk støtte (Kilde.
Junior PC-kørekort på en specialskole
Modul 6: Personlig salgscoaching
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Dansk-historie opgaven i 1.g 2017
Studieretningsprojektet
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Bertel Haarder (Undervisningsminister) :
Antal besvarelser: 52.
Faglig udvikling i praksis 2017
STØVRING GYMNASIUM Studieretningsønske 2017.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Studieretningsprojektet
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
Skolernes kvalitetsrapport

Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Samfundsfag E-F Grundforløb ÅLC
Fostering Civic Competence Amongst Students - I matematik
Fremlæggelse af 1. deltagelsespligtigtopgave
Et samarbejde mellem CMU og DASG
Demokrati-perspektiver i dansk læreruddannelse
Du skal elske byggepladsen!? EUC Nord 13/ FBK 2258
Søren Sejer Lohse-Hansen, Rosborg Gymnasium og HF
Central kontra decentral
Professionsidentitet og teori/praksis
SSO - Større skriftlig opgave
FÆLLES målstyring i matematik
Styrkede gymnasiale uddannelser
Godsomsætning i danske havne set i et udviklingsperspektiv
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Geografi Geografi omhandler samspillet mellem mennesker og natur og konsekvenserne heraf, som det kommer til udtryk gennem naturgrundlagets udnyttelse,
Hvad har Matador Mix med Masterfile at gøre?
Skoleudvikling i Praksis 1
International økonomi for matematikere
Teoretisk Pædagogikum
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Demokrati og medborgerskab
Søren Sejer Lohse-Hansen, Rosborg Gymnasium og HF
Forberedende ungdomsuddannelse – FGU
Demokrati og medborgerskab
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Brydning af lys Introduktion Beskrivelse af aktiviteten
Undervisningsplanlægning
Præsentationens transcript:

Undervisningseksperimentarium Nørre Gymnasium

Undervisningseksperimentarium  Planlæg undervisning, hvor der tages udgangspunkt i ressourcer – ikke skema  Mere kvalitet i undervisningen

Om tid og skema på Nørre G Alle lærere kan aflyse, flytte og oprette moduler og aktiviteter i Lectio Der er tillid til og forventning om, at vi selv holder styr på modultid, elevtid og egen arbejdstid Man kan altid få hjælp af ledelsen

Planlægning af forløb Udgangspunkt: Ressourcer samt kernestof og faglige mål, IKKE skema. Overvejelse: Hvor er der fælles interesser og overlap mellem fagene?

Planlægning af forløb  Fælles interesser/kernestof er fundet  I hvilken rækkefølge skal stoffet præsenteres og af hvilke lærere?  Hvilke (del)mål arbejdes der efter?  Hvordan skal der arbejdes med stoffet? - Skal der bruges elevtid? - Er der moduler uden lærere?  Evaluering - Herunder medvirkende fags faglige mål  Indret skemaet så det passer

Eksempler på forløb  Folketingsvalg: Samfundsfag, dansk, mediefag og matematik  Jagten på den europæiske identitet: Historie, samfundsfag, dansk og mediefag  Litterær minimalisme: Dansk og engelsk

Forløb i forbindelse med folketingsvalg - overlap mellem fagene Mediefag, matematik, dansk og samfundsfag  Valgsystemer (samfundsfag og matematik)  Nyhedsformater, nyhedskriterier, kilder og nyhedsformidling – både i teorien og i praktisk produktion (dansk, mediefag og samfundsfag)  Valg, politisk system, dansk politik, demokrati (samfundsfag)  Kvalitative interviews med politikere(mediefag og samfundsfag)  Elevtid: Synopsis med krav fra alle fag udarbejdes på skolen

Studietur til Bruxelles ‘Jagten på den europæiske identitet’ INDHOLD:  Jagten på den europæiske identitet (fokus i både samfundsfag og historie)  Historisk baggrund for EU (langt tilbage i tid) – samfundsfag med fra 1950  Viden om EU’s politiske system, institutioner osv. (samfundsfag)  Dokumentarfilm (mediefag og dansk)  Medieværk i dansk: ’Præsidenten’ (bruger samme terminologi/teori som mediefag) OPGAVEN:  Der skal produceres en dokumentarfilm om EU og europæisk identitet  Der skal anvendes samfundsfaglig viden om emnet, og der skal indgå interviews med EU- parlamentarikere (elevernes ansvar at få aftaler). ELEVTID:  Indgår som en del af den samlede tid, der bruges – der skelnes ikke mellem moduler og elevtid.

Litterær minimalisme DANSK og ENGELSK  Hvad er minimalisme? – oprindelse, form og indhold, teori (fællesmoduler med begge lærere)  Minimalismens udtryk (særfagligt)  Træne tekstlæsningsværktøjer (dansk og engelsk – begge lærere)  Sammenhæng ml. litteratur og samfund (begge fag, men særfagligt)  Udenlandsk litteratur i oversættelse (dansk)  Elevtid(omlagt): oversættelsesopgave og overvejelser i forbindelse hermed (begge fag - øget sprogforståelse) + litterær analyse (begge fag).

Erfaringer  Meningsfuld og vedkommende undervisning  Fagene formulerer sig klarere og mere anvendelses- og problemorienteret.  Formålene med fagene bliver tydelige  Motivation  Øget kvalitet  2+2=5. Undervisningstid som investering  ”[…] almendannelse, viden og kompetencer gennem uddannelsens kombination af faglig bredde og dybde og gennem samspillet mellem fagene”  ”Studiekompetence[og]selvstændighed, samarbejde og sans for at opsøge viden er centrale”

Erfaringer  Eleverne glemmer at det er undervisning – men skal bruge alt hvad de har lært!  Styrket fællesskab – lærer-lærer og elev-lærer og elev-elev  Lærerne skal kunne styre deres egen arbejdstid  Man skal turde investere sig selv og sit fag  Tillid, lydhørhed og opbakning fra ledelsen er afgørende

Hvad siger eleverne  Vi bliver bedre i fagligt samarbejde  Og lærerne bliver bedre i fagligt samarbejde!  ”Lærerne arbejder godt sammen”  Vi oplever at komme dybere ned i fagene  Vi oplever undervisningen mindre forvirrende  ”Man bliver god til metoder”  ”Det er det bedste forløb vi nogensinde har haft!” (om samarbejdet i matematik, samfundsfag, mediefag, dansk)