Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Advertisements

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Profil-værktøj til unge på uddannelseshjælp Kursus April 2014.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
Tværfaglighed – en ny måde at skabe innovative hygiejneresultater på Hygiejne.
Fra bruger til medborger - nye veje til udvikling på handicapområdet Januarkonference – Region Midt 25. Januar 2016.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Målet for virksomhedsindsatsen 2014 v/ Beskæftigelsesregionen Roskilde, 24. september 2013.
Velkommen Konference om effektive indkøb på de selvejende institutioner 7. april 2016 Partnerskabet for effektive indkøb på de selvejende institutioner:
Sundheds- og Forebyggelsesudvalgets høring om sektorovergange og samarbejdet mellem regioner, kommuner og almen praksis Hvordan skaber vi sammenhængende.
Region Hovedstadens Vækstbarometer Arbejdskraft ”Region Hovedstadens Vækstbarometer” er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
STRATEGI & UDVIKLING EVALUERING AF FRIVILLIGSTRATEGI MARTS 2016.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Danmarks økonomi.
Det regionale Beskæftigelsesråd Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Velkommen til netværksmøde om virksomhedsindsatsen.
Rejsekort Undersøgelse om rejsekort i den danske befolkningen, der bruger offentlig transport mindst 1 gang i kvartalet 8. dec 2015.
Oplæg til UUV Repræsentantskabs- møde den Bjarne Andersen, Køge Kommune.
Workshop 1: Sygefravær Hvor kommer de syge fra – og hvad kan vi gøre ved det? Elsebeth H. Troelsgaard, udviklingskonsulent og Emil Raun, direktør Arbejdsmarkedsservice,
STRATEGI FOR MUDP INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP).
Fremtidens matematik, marts 2015 Carl P. Knudsen Hvad er DASG ?
Hvordan skaber vi sammen det mest udbytterige samarbejde mellem råd, nævn og kommune? Sådan gør vi.
Er patienterne klar til telemedicin? Morten Freil Direktør
Paradokser og Dilemmaer
Forslag fra arbejdsgrupperne
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Temadag Odense 10. november 2015
Ligeløn og etnicitet 8. Marts 2017.
CfL 2016 INDIKATOR™ om Organisation og HR
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Fælleskommunale samarbejde
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Vejledning Denne præsentation er til ledere i UCC og Metropol, der skal formidle om grundlaget for og arbejdet med fusionen til medarbejdere og ansatte.
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Bestyrelsesundersøgelse 2016
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Uddannelsesudvalgenes arbejde
Sundhedsstyrelsens gennemgang af akutberedskabet 2006,
Internationale virksomheder til trekantsområdet
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Briefing vedrørende indsatsen omkring det psykiske arbejdsmiljø
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
Styringsredskaber og deres betydning for bestyrelsesarbejdet
Bilag 1a: Organisering Jobcenteret Regionen
Ungdommens Uddannelsesvejlednings Årskonference 2012
Informationsmøde 23. april Særlige pladser
Skoleudvikling i Praksis 1
"Børnesager - hvor er retsstaten?"
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Rammesætning for dagen
Styring af professionshøjskoler – og uddannelsesudvalgenes rolle
Hånden på hjertet. Skal de danske landdistrikter afvikles eller udvikles og hvorfor? Hvordan ser du landdistrikternes fremtidige rolle i et større.
Landskonference for reumatologiske sygeplejersker
Ekspertgruppen for voksen,- efter,- og videreuddannelse
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
Diplomuddannelserne og professionshøjskolerne og videregående VEU
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Demografisk udfordring – Hele landet størstedelen er i kommunerne
Blev udført i perioden fra den september
Velkommen til ROADSHOW i GeoDanmark!
Få overblik over naturfaglige læreruddannelsesprofiler
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Empatisk Arbejdsmarked Præsentation til Københavns Kommune den 14
Per Clausen, Uddannelsesnævnet
MEDARBEJDER-INDDRAGELSE
Sundhedsfaglig udredning Funktionsmæssig afklaring Egen læge Diagnose
NATURMÆLK Naturmælk A.m.b.a & Øllingegaard Økologisk Mejerier
Præsentationens transcript:

Aftagerforventninger – og problemstillinger vedr. professionsmasteruddannelser v/ Direktør Per B. Christensen

Lidt mig mig… Tidligere formand for videnscenterpanelet for professionshøjskoler og erhvervsakademier Formand for følgegruppen om læreruddannelsen Medlem af UCSJ`s bestyrelse Formand for SOSU-Sjælland og Næstformand for COK-Danmark Medlem af børnerådet Direktør for 3500 ansatte på børne- uddannelses-skole- og kulturområdet i Næstved Kommune

Hvilke udfordringer oplever vi i kommunerne lige nu? Ressourceknaphed – og vi er kun ved begyndelsen Krydspres mellem borgerforventninger – statslig styring – faglighed – ledelse og egen styring Problemer vedr. overgange – brobygning – sammenhæng og helhed Borgertilgangen til velfærdssamfundet Sammenhængen og interaktionen mellem det almene og specialiserede område Kanibalisering af det specialiserede område i forhold til det almene – sundhed – forebyggelse – inklusion – handicapområdet – specialundervisning – anbringelser Behov for faglige eksperter – og for tværfaglighed og flerfaglighed Behov for at tænke borgerne og civilsamfundet med.

4 Spørgsmål 1.Kan vi sætte den offentlige sektor på reset ? 2.Hvordan kan vi udvikle sektoren med færre ressourcer – innovationskraft ? 3.Hvad betyder det for kompetenceudviklingen ? 4.Hvad betyder det for behovet for diplom- og masteruddannelser herunder for professionsmasteruddannelserne?

Professionsmaster hvordan ? Der skal være et arbejdsmarked for den færdiguddannede? Kommunerne skal have råd til at uddanne dem De skal skabe merværdi i organisationen Og kommunernes udfordringer skal søges løst gennem deres kompetencer Kan I udvikle masters der understøtter de kommunale udfordringer jeg har peget på?

Kommunale synspunkter på professionsmasters iøvrigt Kommunernes kompetencebehov klares primært gennem diplomuddannelser m.v. Det vil være sjældent – at kommunerne med de nuværende ressourcer – vil efterspørge masters Nogle kommunale repræsentanter er nervøse for at ikke forskningsbaserede professionsmasters bliver 2. rangs masteruddannelser Professionshøjskolerne skal satse på at udvikle kvaliteten af diplomuddannelserne Professionshøjskolerne skal primært anvende sine ressourcer på at udvikle kvaliteten af sine diplomuddannelser Professionshøjskolerne skal indgå partnerskaber med kommuner, regioner og universiteter omkring udviklingen af professionsmasters

Professionshøjskolerne og masters Hvordan undersøger i markedet for jeres masters? Hvordan inddrager i brugerne – brugerpaneler m.v.? Har I gennemført brugerundersøgelser omkring jeres specifikke masters på beskæftigelsesområdet, science didaktik, skoleledelse Hvordan skaber I et fødekæde frem mod professionsmasterniveauet Vil vilkårene for masters og samspillet mellem professionsuddannelserne og universiteterne ændre sig med det nye uddannelsesministerium.