Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Per Clausen, Uddannelsesnævnet

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Per Clausen, Uddannelsesnævnet"— Præsentationens transcript:

1 Per Clausen, Uddannelsesnævnet
Efteruddannelsesudvalgenes perspektiv på, hvilke udfordringer og muligheder der er for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje Per Clausen, Uddannelsesnævnet EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

2 Fleksibilitet Virksomhederne efterspørger fleksibilitet, og det forstår jeg bl.a. som: At kompetenceudviklingen kan ske på det ønskede tidspunkt/periode At kompetenceudviklingen foregår på den måde og på det sted, der passer virksomheden bedst At kompetenceudviklingen er praksisnær, og indeholder de og kun de elementer, der er behov for herunder, at elementer, som kursisten i forvejen behersker ikke indgår i kurset At kompetencen anerkendes, så den kan indgå i et videre uddannelses- perspektiv (sammenhæng i uddannelsessystemerne) Ufaglært – faglært, faglært - erhvervsakademi EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

3 AMU-udbydernes muligheder
Trepartsaftalen forbedrer samlet set AMU-udbydernes muligheder Teoretiske muligheder Perfekte på nær enkelte undtagelser Faktiske muligheder begrænses af Manglende økonomisk bæredygtighed På mange områder lille volumen Manglende digitalisering Rammebetingelser, der ikke er tilpasset til digitalisering EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

4 Muligheder AMU kan foregå på alle tidspunkter
- og med alle afviklingsformer – herunder digitalt - og hvor det passer virksomheden Èn indgang til VEU og integration af VEU-godtgørelse Forhøjelse af VEU-godtgørelse til 100% Taksteftersyn Strategisk indsats for digitalisering af AMU 4-årig forsøgsordning med VEU-godtgørelse ved digitale læringsforløb Tests EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

5 Den ny og mere fleksible kursusportefølje.
Færre og bredere kurser Kombination af AMU med IDV og VVU Delmål Kollektiv afkortning (-) EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

6 Færre og bredere kurser.
Mindre udbud til smalle segmenter Bredere kurser rammer ikke kompetencebehov præcist Kursister skal i højere grad kunne foretage transfer til egen kontekst Vi går fra ”FØTEX” til ”NETTO”. Kunderne kan ikke finde det fulde sortiment og må derfor shoppe flere steder. Giver det større fleksibilitet og overskuelighed for virksomhederne? EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

7 Delmål. Delmål indebærer flere mål
HAKL´s kursusportefølje er i forvejen opdelt i ”delmål” Delmål øger fleksibiliteten – nok især for store virksomheder EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

8 Kollektiv afkortning. Vi har manglet mulighed for kollektiv afkortning
Konstruktionen er ikke operationel Bør kunne kombineres med en ”førtest” = RKV og merit Sluttest bør kun omfatte mål for det afkortede kursus Anvendes næppe af udbydere på HAKLs område i nuværende form. Oplagt til digitalisering EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

9 Udfordringer. Manglende volumen
aflysninger og færre udbud => mindre fleksibilitet mindre fleksibilitet i afholdelsesformer Manglende økonomisk bæredygtighed => færre udbud Manglende digitalisering hos udbydere => mindre fleksibilitet Rammebetingelser ikke tilpasset digitalisering Leverancesystemerne RKV Tests Aflønningssystemer for undervisere Ikke mulighed for digitale før-tests (RKV-tests EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

10 Digitale leverancesystemer.
Når aktiviteten falder, så kan digitalisering skabe fleksibilitet og kvalitet Manglende digitale leverancesystemer hæmmer digitalisering og fleksibilitet Oligopol-dannelse hæmmer konkurrencen og kvæler de mindre udbydere Decentral udvikling af LMS-er og digitale uddannelser spilder ressourcer og skaber ikke tilstrækkelig kvalitet Vi mangler i allerhøjeste grad en strategi for digitalisering EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.

11 Tests. Muligheder. Kan skabe fleksibilitet i.f.t. efterfølgende uddannelse Kan skabe troværdighed Kan understøtte kvalitet igennem harmonisering Trusler. Tests kan hæmme tilpasning af AMU-kurser til kursisternes behov Manglende ”førtest” indebærer stor spredning i kursisters niveau Decentral afvikling af tests på udbydernes præmisser Manglende testplatform vanskeliggør digitale tests => øget bureaukrati og stort ressourceforbrug EUU perspektiv på udfordringer og muligheder for AMU-udbydere i den ny og mere fleksible kursusportefølje.


Download ppt "Per Clausen, Uddannelsesnævnet"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google