Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Socialfagligt oplæg Underretning, Tavshedspligt mv.
Når borgerne klager v. Katrine Langballe
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Side 6Side 3 hittegods: Under oprydning finder du bag en stol en læderjakke med en tegnebog. Tegnebogen indeholder ingen penge, kun kørekort,dankort,sygesikringsbevis.
Velkommen til DMU Miljø official kursus for banedrivende klubber.
Leveringspligt vs. Forsyningspligt
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Entrepriseforsikring
Skolebestyrelsens kompetencer og tilsynspligt
og Natur Ny benzinstationsbekendtgørelse - revision af bekendtgørelse nr. 555 af 9. juni 2001 Ved Brian Badike Thomsen, Slagelse Kommune.
Landinspektør Jørgen Heinemeier, Naturstyrelsen
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Pleje af fredede arealer.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Dias 1 Seminar om videnskabelig redelighed på studierne Martin Stampe Noer Studiechef.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
NATUR OG VEJ SERVICE Center for Byens Anvendelse Aarhus Kommune Instruktion til fremmede håndværkere hos NVS Version:
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Kapitel 21 Rådgiveransvar. Rådgiveransvar kapitel 21 I kapitel 21 gennemgås: Regler og definitioner Professionsansvar Erstatning for dårlig rådgivning.
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Tekniske hjælpemidler Bekendtgørelse Anvendelse af tekniske hjælpemidler § 1. Bekendtgørelsen omfatter: anvendelsen af tekniske hjælpemidler ved.
Aarhus Kommune Miljø & Teknik Vitas arkitekter Aps Halmstadsgade Aarhus N. Gruppe: 10 Kopi til: Stadsarkitektens kontor v/Ib Hilmer 7. Marts 2014.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | Foreningen af Rådgivende Ingeniører | TEKNIQ.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Tilsyn og håndhævelse Lynkursus ENVINA Fredericia 24. november og 3. december 2015 Susanne Mieth Andersen Natur- og Miljøklagenævnet.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
Kapitel 24 Rådgiveransvar.
Arrangementer på færdselslovens område
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
Møde Fakturering af projekter 2016
Vejledning om arbejde i stinkskabe Industriens Branchearbejdsmiljøråd
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Fraflytningstvister / Katrine Kubel
Voksenansvar for anbragte børn og unge Husorden
Konference Danske Havne
Informationsmøde, den 25. august 2015
Bandepakken 3
Vintertjeneste på fortove
Center natur, miljø og trafik
Kontakt til deltagerne
Personligt Tillæg Folkepension.
Materialegodkendelse
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Bekendtgørelse om deponeringsanlæg
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
FIR morgenmøde 22. november 2018
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
Huslejenævnskonferencen oplæg om forbrugsregnskaber og husordenssager
Præsentationens transcript:

Brandsyn

Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige virksomheder og oplag m.v., der er omfattet af § 34 i beredskabsloven. 2) Bygninger, m.v., der er omfattet af § 35, stk. 1 og 3, i beredskabsloven. 3) Fredede bygninger, bortset fra statuer, mindestøtter, springvand, hegnsmure og lignende.

Nr. 1  vedrører brandfarlige virksomheder og oplag, som er omfattet af nærmere regler (bekendtgørelser og tekniske forskrifter) og for hvilke kommunalbestyrelsen skal godkende oprettelse, væsentlige ombygninger, udvidelser eller forandringer i driften.  Endvidere vedrører den bygninger og grundarealer, hvor der er truffet bestemmelse om indretning og benyttelse. Eksempler herpå er naturgasinstallationer og tanke og tankanlæg for gasser.

Nr. 2  vedrører lokaliteter, der er fastsat nærmere regler (bekendtgørelser, tekniske og driftsmæssige forskrifter) om og hvor kommunalbestyrelsen har bestemt, at der skal træffes foranstaltninger.  Endvidere vedrører den bygninger og grundarealer, hvor kommunalbestyrelsen har bestemt, at der skal træffes driftsmæssige foranstaltninger på grund af særlige brandfarlige forhold, eller fordi mange mennesker samles. Eksempler på forsamling af mange mennesker er: Byfester, omrejsende tivoli, koncerter mm.

Nr. 3 Nr. 3  I nr. 3 præciseres, at statuer, mindestøtter, springvand, hegnsmure og lignende er undtaget fra brandsynspligten, idet de ikke udgør nogen særlig brandmæssig risiko…

Forbud og påbud  Hvis der ved brandsyn af bygninger, brandfarlige virksomheder og oplag konstateres en væsentlig mangel, der kan medføre brandfare, eller som i forbindelse med brand kan medføre en risiko for personer, ejendom eller miljøet, nedlægge forbud mod benyttelsen, indtil manglen er afhjulpet, og dette ved eftersyn er konstateret.  Er manglen af mindre betydning, skal der gives påbud om afhjælpning af manglen inden en nærmere fastsat frist. Efter fristens udløb og senest ved næste brandsyn skal det påses, om afhjælpning er sket.  Hvorvidt en mangel er væsentlig eller af mindre betydning, beror på en konkret vurdering i det enkelte tilfælde.

Hvad er i fokus?  At flugtveje, gange og trapper er ryddelige og i overensstemmelse med reglerne.  At anvendelsen er i overensstemmelse med de givende tilladelser.  At alle branddøre og øvrige bygningsmæssige adskillelser er i orden.  At redningsåbninger fra rum (oplukkelige vinduer) er i orden.  At nød- og panikbelysning (hvis krævet) er i orden.  At varslingsanlæg (hvis krævet) er i orden og at der er foretaget kontrol.  At brandslukningsmateriel er efterset og i orden.  At personalet er bekendt med brugen af brandmateriellet og de for stedet gældende brandinstrukser.  At ordensregler for stedet overholdes.  At de krævede opslag og skiltninger er i orden.  At driftjournalen er ført (kun forsamlingslokaler > 150 personer).  At der er en godkendt pladsfordelingsplan (kun forsamlingslokaler > 150 personer).

Opgave  §5 stk. 5 taler om en drifts- og vedligeholdelsesplan – hvad er det, og hvad indeholder den? Se f.eks. ens_2._afdeling/aarhus_brandvaesen/forebyggende_afdeling/retni ngslinier/Vejledning_i_udfxrelse_af_Drift- _og_Vedligeholdelsesplaner.pdf ens_2._afdeling/aarhus_brandvaesen/forebyggende_afdeling/retni ngslinier/Vejledning_i_udfxrelse_af_Drift- _og_Vedligeholdelsesplaner.pdf ens_2._afdeling/aarhus_brandvaesen/forebyggende_afdeling/retni ngslinier/Vejledning_i_udfxrelse_af_Drift- _og_Vedligeholdelsesplaner.pdf  I vaskeriets lager fra opgave 1 skal der udføres ”hot work”. Udarbejd en checkliste til brug for dette med fokus på brandsikkerhed og forebyggelse.  Tænk på bygningerne i Borggade og svar på følgende:  Falder skolen ind under bekendtgørelse for brandsyn  Hvis ja, hvor ofte skal der holdes brandsyn  Planlæg en brandøvelse for skolen – fra start til slut.