Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15"— Præsentationens transcript:

1 Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15

2 Hvad er der sket. ”Vækst og udvikling i hele Danmark”, brandreguleringen skal gøres enklere, herunder tilpasses vores nabolande. Går fra at være detajlerede krav til brandsikring til funktionsbaserede krav for hvilket sikkerhedsniveau der skal opnåes i et byggeri. Følgende kategorier har holdt flyttedag. Brandkrav herunder driftsmæssige krav til højlagre samt lignende industri og lagerbygninger. Driftsmæssig krav til transportable konstruktioner Brandsyn. opfølgning og påbud. 1. juli 2016 trådte ændringerne i kraft.

3 Højlagre og lignende lagerbygninger.
Bygninger der nu alene er omfattet af bygningsreglementet: Lagerbygninger med en stablingshøjde på mere end 8 meter og op til 40 meter. Lagerbygninger med en større brandbelastning på: Oplag af træ op til 3600 m3 Oplag af max 600 m2 uemballeret høvlspåner, uemballeret savsmuld eller træstøv. Oplag af forarbejdet plast, færdigvare af plast i form af store emner samt emballeret uforarbejdet plast. Oplag af emballeret korn, emballeret foderstoffer, emballeret mel.

4 Højlagre og lignende lagerbygninger.
Oplag af kolonialvarer, parpirvarer, tekstiler, tæpper, tovværk. Emballeret tobak og emballeret sukker. Oplag af gummi og tagpap. Alt andet skal indtil videre stadig behandles under beredskabsloven. Der er alene tale om oplag i bygning. Ændringen vedrører ikke produktion, bearbejdning eller oplag i det fri. Hvis der er tvivl om, hvor vidt et oplag er omfattet af beredskabs lovgivningen, kan sagen sendes til vurdering i beredskabet der har mulighed for at benytte en hotline til beredskabsstyrelsen. Lignende lagerbygninger, er bygninger som indeholder oplag af produkter hvor produkterne i sig selv ikke har farlige brand- eller eksplosionsmæssige egenskaber, men oplaget kan godt være brandbart.

5 Lovgivningen Ansøgning om byggetilladelse efter kap. 1.3.3.
Normalvis anvendelse katagori 1 Eventuel indhentning af brandteknisk dokumentation eller Komparativ analyse eksempelvis fra DS/INSTA 950:2014 Funktionsbestemte brandkrav- komparativ metode til verificering af bygningernes beregnede brandsikkerhed, m.m. Nyt tillæg til eksempelsamlingen (2. udgave, 2016). Nyt afsnit ilt reducerende anlæg. Nyt afsnit 9 Industri- og lagerbygning i én etage. Industri og lager klasser (ILK) 1-5 hvor ILK 5 er højest. Driftsmæssige pålæg skal skrives ind i byggetilladelsen. Er omfattet af brandsyn bekendtgørelsen og skal skrives ind i byggetilladelsen.

6 Transportable konstruktioner.
Driftmæssige foranstaltninger indført i bygningsreglementet. Behandles efter kap specificering af kravene. Uanset certificering skal konstruktionen anmeldes ved flere end 150 personer. Pladsfordelingsplan. Camping-, festival- og salgsområder er flyttet over i bygningsreglementet kap med henvisning til nyt kapitel 5.7 ny vejledning pr. 1 juli 2016 om opstilling af transportable telte og konstruktioner, herunder tribuner, scener, messestande, portaler, tårne mm. og indretning af saglsarealer og midlertidige campingpladser. Byggetilladelse / Lejlighedstilladelse husk altid kopi til beredskabet. Ny pjece.

7 Brandsyn Der skal foretages brandsyn af højlagre og lignende bygninger med hjemmel i beredskabsloven og brandsynsbekendtgørelsen, der er forsat uddannelses krav til at foretage brandsyn. Hører normalvis under objektklasse 2 ( 1 gang pr. 2 år). At bygningen er omfattet af brandsynsbekendtgørelsen bør skrives ind i byggetilladelsen. Altid kopi af byggetilladelse til beredskabet. Der skal foretages brandsyn af telte og lign, der bruges af flere end 150 personer, campingområder (150 pe) samt festival- og salgsområder på mere end 1000m2. Brandsynet skal foretages lige før /under afvikling af arrangementet. Altid kopi af tilladelse til beredskabet.

8 varslede ændringer i 2017 Bekendtgørelse nr.174 af 25. februar 2008 om brandværnsforanstaltninger i hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker. Bekendtgørelse nr.212 af 27. marts 2008, driftsmæssige forskrifter for hoteller m.v., plejeinstitutioner, forsamlingslokaler, undervisningslokaler, daginstitutioner og butikker Forventes ophævet i 2017, samtidig med reguleringen sker i bygningsreglementet


Download ppt "Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google