Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen"— Præsentationens transcript:

1 Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Deltagere fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen: Niels Bruus Varming Simon Kolby Christensen Dorthe Christophersen

2 Nyt fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Ændring af bygningsreglementet er i høring med høringsfrist den 1. maj 2019 med ikrafttrædelse 1. juli 2019 Det er uafklaret om det har betydning, at der inden længe udskrives valg Bestemmelserne om transportable konstruktioner er samlet i §§ 6a-6e Vejledninger fra styrelsen to gange årligt. Følges op med en nyhedsmail om nye og ændrede vejledninger Tilmelding til nyhedsmail Evaluering af BR18

3 BR 18 – det administrative system Den kommunale byggesagsbehandling
§ 36: Inden kommunalbestyrelsen kan meddele byggetilladelse, skal kommunalbestyrelsen foretage en vurdering af, om den dokumentation, der indsendes efter §§ 10 og 11, er i overensstemmelse med de for byggesagen relevante krav i bygningsreglementet

4 Fortsat BR18 – det administrative system Hvad skal en ansøgning om byggetilladelse indeholde?
§ 10 En ansøgning om byggetilladelse skal indeholde: Oplysninger til identifikation af ejendommen mv. Oplysninger til identifikation af det arbejde, der udføres, herunder tegningsmateriale, placering mv. Oplysning om forhold vedr. kap. 8 og 20. Oplysninger om anvendelsen. I ombygningssager og ændret anvendelse også tidligere anvendelse. Oplysning om indplacering i konstruktionsklasse Oplysning om indplacering i brandklasse Oplysninger til BBR Erklæring om, hvilke tekniske forhold i BR byggearbejdet er omfattet af.

5 Fortsat BR18 – det administrative system Afslutning af byggesagen
§ 40 Byggearbejder, der kræver byggetilladelse, skal færdigmeldes til kommunalbestyrelsen. Stk. 2. Ved færdigmelding skal følgende fremsendes: Dok. for byggeskadeforsikring, hvis krav. Erklæring om, at det færdige byggeri er i overensstemmelse med bt og BR. Dokumentation for at BR er overholdt i den færdige bygning – herunder hvordan specifikke niveauer er fastsat på baggrund af BR’s funktionskrav. Drift- og vedligeholdelsesmanualer.

6 Fortsat BR18 – det administrative system
§ 43 Byggearbejder, der kræver byggetilladelse, må ikke tages i brug uden ibrugtagningstilladelse. Stk. 2 Inden der kan gives ibrugtagningstilladelse, skal kommunen kontrollere, at ansøgeren har indsendt dokumentation for overholdelse af de krav i bygningsreglementet, som byggearbejdet er omfattet af, samt krav til dokumentation stillet ved bygge-tilladelsen.

7 Fortsat BR18 – det administrative system Stikprøvekontrol
§ 46 Kommunalbestyrelsen skal i 10 pct. af de byggesager, hvortil der er meddelt ibrugtagningstilladelse, fore-tage stikprøvekontrol med den samlede dokumen-tation, der er indsendt ved færdigmelding af et byggearbejde, som dokumenterer overholdelse af bygningsreglementets krav i det færdige byggeri. Ved stikprøvekontrollen skal kommunalbestyrelsen påse, at byggeriet overholder de for byggearbejdet relevante krav i bygningsreglementet – svarende til den tidligere tekniske byggesagsbehandling.

8 BYGGESAGSBEHANDLING – DET ADMINISTRATIVE SYSTEM


Download ppt "Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google