Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november 2015. Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november 2015. Forventes at træde i kraft 1. juli 2016."— Præsentationens transcript:

1 Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november 2015. Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.

2 Formål: Udmønte initiativer fra regeringens kommende vækstudspil, der har til formål at fremme produktivitet og regelforenkling i byggeriet. Lovforslaget skal sikre styrkelse af sammenhængen mellem brand- og byggereguleringen, så det bliver tydeligt, hvilke brandkrav der skal overholdes, når det enkelte byggeri planlægges, byggesagsbehandles og ibrugtages. Hovedindhold: - Certificeringsordning for dokumentation af de tekniske forhold - Undtagelse af udlejningsejendomme for byggeskadeforsikring - Samling af driftsmæssige forskrifter vedrørende brandsikkerhed - Indførelse af fast mindre byggesagsgebyr for alle typer sager

3 Certificeringsordning Hjemmel i byggeloven til at ministeren fastsætter nærmere regler om en certificeringsordning Det vurderes, at det vil frigøre ressourcer i kommunerne, såfremt de ikke længere skal foretage en vurdering af de tekniske forhold i forbindelse med byggesagsbehandlingen. Selvom den tekniske byggesagsbehandling ikke længere foretages af kommunalbestyrelsen, er kommunalbestyrelsen fortsat bygningsmyndighed i henhold til byggeloven. Bliver kommunalbestyrelsen opmærksom på et ulovligt forhold, herunder også overtrædelse af tekniske forhold, skal den således i henhold til byggeloven søge dette forhold lovliggjort.

4 Byggeskadeforsikring Bygherre der opfører udlejningsejendomme undtages for at tegne byggeskadeforsikring Bygherre skal ved færdigmelding eller ved ansøgning om ibrugtagningstilladelse over for kommunalbestyrelsen dokumentere, at der er tinglyst en tidsbegrænset deklaration på den pågældende ejendom om undtagelsen. Det er kommunalbestyrelsen, der som bygningsmyndighed skal kontrollere, om deklarationen er blevet tinglyst. Denne kontrol finder sted i forbindelse med bygherrens ansøgning om ibrugtagningstilladelse eller ved færdigmeldingen.

5 Driftsmæssige forskrifter Flyttes fra beredskabsloven og hjelmes i byggeloven. Ministeren bemyndiges til at fastsætte de nærmere bestemmelser. Fast gebyr Mindre fast gebyr kan opkræves for alle typer sager. Baggrund er at hindre useriøse eller mangelfulde ansøgninger Ministeren bemyndiges til at fastsætte gebyrets størrelse.


Download ppt "Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november 2015. Forventes at træde i kraft 1. juli 2016."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google