Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag"— Præsentationens transcript:

1 Lokalplan 134 fra 2006 fastlægger tilslutningspligt til naturgasnettet.

2 Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Kommunen kan i princippet kun dispensere fra tilslutningspligten i nye udstykninger, hvis der opføres lavenergibyggeri 2020. Alle ejendomme vil derfor i princippet skulle betale for tilslutningen samt den løbende faste afgift. Dansk Gas Distribution har imidlertid konkret oplyst, at de ikke vil lægge ledninger ind på grunde, som ikke ønsker naturgas, og DGD vil ikke opkræve den faste årlige afgift. DGD vil heller ikke for nuværende lægge ledninger i den vej som forsyner området. Ejendomme langs Borgergade og Vejsgårdtoften vil dog umiddelbart kunne forsynes med naturgas-stikledninger.

3 Tilslutningspligt Problematikken er:
At der kun kan dispenseres fra tilslutningspligten i lokalplanen hvis der bygges 2020. Lokalplanen fastlægger, at bebyggelse i området ikke må tages i brug før varmeforsyning er etableret ved tilslutning til naturgasnettet.

4

5

6 Udtalelse fra Erhvervsstyrelsen 04.05.2018. Anneks
Tak for din henvendelse til Erhvervsstyrelsen om fortolkning af planlovens § 36, stk. 1, nr. 10. Det kan vejledende oplyses, at undtagelsen i planlovens § 36, stk. 1 nr. 10 alene omfatter til- og ombygning af eksisterende helårshuse, hvor det samlede areal til boligformål ikke bliver større end 500 kvm. Ved helårshus forstås et fritliggende helårshus med én boligenhed. Bestemmelsen gælder således ikke for boliger etableret i overflødiggjorte bygninger. Undtagelsen omfatter heller ikke etablering af et fritliggende anneks over 50 m2, som altid kræver landzonetilladelse, uanset at det samlede areal til boligformål på en ejendom ikke overstiger 500 m2. Ved et anneks forstås en selvstændig bygning til ophold og overnatning eller lignende, der anvendes som et supplement til en helårsbolig. Annekset må ikke føre til en ny bolig på ejendommen og skal ligge i tilknytning til den øvrige bebyggelse. Der må gerne være toilet og bad i et anneks, men bygningen må ikke fremstå som en selvstændig bolig. Der kan normalt kun gives tilladelse til ét anneks på en ejendom. Der kan ved landzonetilladelser til et anneks stilles vilkår om, at der ikke må oprettes mere end én bolig på ejendommen, at der må indrettes bad og toilet, men ikke indrettes køkken m.v., og at der ikke kan foretages udstykning af annekset. Vilkårene bliver sædvanligvis tinglyst ved landzonetilladelse, før der kan meddeles byggetilladelse. Det skal afslutningsvist oplyses, at efter planlovens § 36, stk. 1, når 8, kræves der ikke landzonetilladelse til opførelse af et anneks, når det opføres i tilknytning til et helårshus, og det ikke medfører oprettelse af en ny bolig.

7 Private byggemodninger.
Du har den 1. januar 1780 oplyst, at du ønsker at byggemodne et areal på Mars. For at få afklaret den videre proces for dit byggeri og herunder særligt samarbejdet med Slagelse Kommune, indbydes du til møde den (tid sted). Mødet vil tage udgangspunkt i det materiale der allerede er modtaget, men er der i mellemtiden kommet yderligere relevant materiale, modtager jeg det gerne, så det kan ligge klar til mødet. Målet med mødet er at få afklaret, hvor i byggemodningen et samarbejde med kommunen er nødvendig, og hvilke tilladelser, eventuelle garantier mv., som du skal have på plads, forud for dit anlægsarbejde. Som minimum forventes følgende dokumenter at ligge klar til vores møde: • En beskrivelse af den byggemodning der ønskes gennemført • En skitsetegning over projektet der viser placering af bebyggelse, veje, stier og grønne områder. Der er mulighed for digital fremvisning, hvis ønsket. • En tidsplan der viser, hvornår de forskellige faser i anlægsprojektet tænkes gennemført • En oversigt over relevante kontaktpersoner og kontaktoplysninger til dig og dine rådgivere Private byggemodninger. Brev til ansøger som vil byggemodne:

8 Byggemodning. Følgende forventes drøftet på mødet:

9

10


Download ppt "Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google