Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod."— Præsentationens transcript:

1 Brandbeskyttende glas Center for glas og alu

2 Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod brandspredning til andre bygninger på egen og andres grunde.  Der skal være forsvarlige mulighed for redning af personer og for slukningsarbejde.

3 Br10 Kapitel 5.1 stk. 2  Brandsikkerheden i en bygning skal opretholdes i hele bygningens levetid.

4 Br10 kap 5.1.1, stk. 1  En brand sektion er en bygning eller en del af en bygning (brandafsnit), der er udformet, så en brand ikke spredes til andre brandsektioner i den tid, der kræves til evakuering  Brandsektioner kan opdeles i brandceller  Sektioner har altid sammenlignelig anvendelseskategori

5 Brandteknisk dimensionering Ved traditionelle løsninger anvendes:  ”Eksempelsamling om brandsikring af byggeri.” For komplekst byggeri anvendes:  ”Information om brandteknisk dimensionering”

6 Anvendelseskategorier Eksempelsamling om brandsikring af byggeri.

7 Br10 kapitel 5.5.1  Indvendige overflader skal udføres på en sådan måde, at de ikke bidrager væsentligt til brand- og røgudviklingen i den tid, som personer, der opholder sig i rummet, skal bruge til at bringe sig i sikkerhed.

8 Br10 kapitel 5.2, stk. 4  I det tidsrum, hvor flugtvejene skal anvendes til evakuering, må der ikke forekomme temperaturer, røgkoncentrationer, varmestråling eller andre forhold, som hindre evakueringen.

9 Flugtveje Eksempelsamling om brandsikring af byggeri.

10 Brandbeskyttende glas For at glas kan betegnes som brandbeskyttende, skal det kunne:  Holde flammer og røg-gasser tilbage.  Sørge for, at temperaturen på ”den kolde side” af glasset ikke bliver så høj, ilden spredes.  Sørge for, at varmestrålingen ikke bliver for stor. (i forhold til evakuering)

11 Krav til brand-elementer Et brand-element skal testes og godkendes som samlet konstruktion. Med konstruktion menes:  Karm, ramme, glas, glasmonteringsmaterialer, tilstødninger mm. forarbejdning og montering.  Test og godkendelse skal udføres af et akkrediteret test institut (f.eks.. DBI)

12 Klassifikationen For ”ikke bærende bygningsdele”  E-tid.  Er det tidsrum, hvor kriteriet integritet er opfyldt.  EI-tid:  som er det tidsrum, hvor de to kriterier, integritet og isolation, er opfyldt

13 Klassifikation, udvidelser  W:  når isoleringsevnen er kontrolleret på grundlag af den udsendte varmestråling  M:  Når der tages særligt hensyn til mekaniske påvirkninger  S:  For bygningsdele med særlig begrænsning af røggennemtrængning.

14 Brandklasser  Brandklasse E: –Glasset giver beskyttelse mod flammer og røggasser.  Brandklasse EI: –Glasset giver beskyttelse mod flammer og røggasser samt beskyttelse mod høje temperaturer på den anden side af glasset.  Brandklasse EW: –Glasset giver beskyttelse mod flammer og røggasser samt beskyttelse mod varmestråling

15 Klassifikation, udvidelser Desuden påføres tidsangivelse i minutter for godkendelsen:  30  60  90  120

16 Erklæring vedrørende teknisk dokumentation  Undertegnede ansøger erklærer hermed:  At bygningen er opført i overensstemmelse med byggelovens formål og bygningsreglementets bestemmelser  At den fornødne dokumentation vedr. tekniske forhold er vedlagt denne erklæring.  Dato:  Bebyggelsens beliggenhed:  Underskrift: Bilag 8: Erklæring vedr. teknisk dokumentation (til kap 1)

17 Nye brandklasser


Download ppt "Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google