Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Materialegodkendelse

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Materialegodkendelse"— Præsentationens transcript:

1 Materialegodkendelse
Valg af materialer Materialegodkendelse

2 Hvad siger lovgivningen
Byggeloven Autorisationsloven Miljøloven

3 Byggeloven § 5. Bolig- og byministeren udfærdiger et bygningsreglement med regler om de i §§ 6-13 omhandlede forhold samt om forhold, som loven i øvrigt indeholder hjemmel til. § 6. I bygningsreglementet kan fastsættes regler om udførelse og indretning af bebyggelse med hensyn til: a. varetagelse af sikkerheds-, brand- og sundhedsmæssige hensyn, b. udførelse af tekniske installationer, herunder bestemmelser, der sikrer mulighed for senere installation af sanitære og tekniske anlæg.

4 Byggeloven § 30. Med bøde straffes den, der
a. påbegynder et byggearbejde, tager et byggearbejde i brug eller i øvrigt iværksætter foranstaltninger uden at indhente tilladelse som foreskrevet i loven eller de i medfør af loven udfærdigede forskrifter eller gennemfører et byggearbejde eller anden foranstaltning, der kræver forudgående tilladelse, på anden måde end tilladt af vedkommende myndighed.

5 Byggeloven Stk. 4. Med bøde straffes endvidere den, der til anvendelse i byggeri fremstiller eller sælger byggematerialer, som i henhold til gældende byggeforskrifter ikke lovligt kan benyttes i det pågældende byggeri.

6 Autorisationsloven § 21. Virksomhedens teknisk ansvarlige person skal sørge for, at arbejdet udføres i overensstemmelse med de gældende love og forskrifter og i overensstemmelse med virksomhedens kvalitetsstyringssystem

7 Materialegodkendelse
Bygningsreglementet: ”12.4 Vand- og afløbsinstallationer Stk. 7 : Fabriksfremstillede produkter, der indgår i eller tilsluttes vand- eller afløbsinstallationer, skal forså vidt angår de mekaniske/fysiske karakteristika enten være:

8 Materiale godkendelse
forsynet med CE-mærke, der viser, at produkterne stemmer overens med en harmoniseret standard eller være:

9 Materialegodkendelse
omfattet af en europæisk teknisk godkendelse (ETA) med de for Danmark relevante krav. Når overgangsperioden for den europæiske tekniske specifikation er udløbet, skal produktet være forsynet med CE mærke.

10 Materialegodkendelse
− eller : Have gennemgået en produktionskontrol og afprøvning, (VA-godkendelsen) benævnt attesteringssystem 3, som svarer til ordning for attestering. Attesteringssystemet fremgår af BR95, bilag 7.

11 CE-mærkning Hvordan kan man se, om en byggevare har et CE-mærke?
Byggevaren eller dens ledsagedokumenter er mærket med CE-mærket.

12 CE-mærkning Hvordan kan man vide, om en byggevare skal være CE-mærket?
Hvis der for en given byggevare foreligger en: -  Europæisk harmoniseret standard, eller en –EuropæiskTekniskGodkendelse (ETA) da skal den pågældende byggevare være CE-mærket.

13 CE-mærkning Hvordan kan man vide, om der for en byggevare foreligger en Europæisk harmoniseret standard? Se den europæiske standardorganisation, CEN´s hjemmeside:

14 Godkendte mærker DEKO loft + væg a/s Mårkærvej 11 DK-2630 Taastrup 03
ETA – 03/0002 ETAG No. 003

15 Godkendte mærker Nordiske afløbsmaterialer i plast

16 Godkendte mærker

17 Produkter med krav om CE mærkning d.d.
Højvandslukkere til bygninger Afvandingskanaler til kørebaner og gangarealer - Brønde af uarmeret beton, fiberbeton og armeret beton - Nedgangs- og inspektionsbrønde Fibercementrør til afløbsinstallationer Pumpeanlæg for bygninger og parceller Vakuum/afløbsventiler Faste stiger til brønde Stigetrin til underjordiske adgangsrum (Brønde) Små spildevandsanlæg op til 50 PE ,præ-fabrikerede bundfældningstanke Hus spildevandsanlæg ( Minirenseanlæg) Udskillere til letflydende væsker (fx olie eller benzin) Fedtudskillere


Download ppt "Materialegodkendelse"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google