Workshop om multimodalitet Formål: Bedre læring for eleverne Multimodal materialebank som en del af vores projekt i udviklingen af en aktionslæringsmodel.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Multimodalitet i danskfaget med hjemmesider som eksempel
Advertisements

5 IT-didaktiske principper
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
Ledelse af læsning - hvordan ledes et læseprojekt, så viden og visioner bliver omsat til konkret handling? Flemming Olsen Børne- og Kulturdirektør i Herlev.
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Faglig læsning 7. – 9. kl. Work-shops.
Bedre faglig læsning med aktionslæring
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Hvordan kan vi selv lave trylledrikken?
Udvekslingsseminar Bedre faglig læsning og skrivning 3. februar 2014
iBøger og didaktisk design
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Studieretningsprojekt
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
Bliv nysgerrig på din egen praksis!
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
It i folkeskolen SkoleIntra-træf 2011
Læremidler som tekster – tekster i læremidler
Et kursus om it som faglig udfordring og didaktisk mulighed for danskfaget. Ph.d. Jeppe Bundsgaard
Det humanistiske fakultet – didaktiske virkemidler og metoder
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
At analysere og vurdere ressourcer til undervisning
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Deltager- og problemorientering i Kriminalforsorgen Workshop periode 2.
Sprogpakken Praksisopgaven.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
Projekt ”Læsevejlederen som kamæleon” 2014
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
Folkeskolereform 2014.
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Målstyret læringsreform
Årsplan – en kort en lang
LÆSNING OG SKRIVNING PÅ PRODUKTIONSSKOLEN – VEJE TIL STYRKELSE AF FAGLÆRERENS DIDAKTISKE KOMPETENCER Under programmet ”Bedre faglig læsning og skrivning”
Læremiddel.dk Nationalt videncenter for læremidler Læremiddel.dk – Nationalt videncenter for læremidler.
Multimodale læremidler i naturfagsundervisningen på SOSU … eller bare Naturfagseksperimentarium.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Anden information Delprojekt III: IT-fagdidaktik og lærerkompetencer i et organisatorisk perspektiv Alice Nissen, VIA Birgitte Lund Nielsen, VIA & AU.
Multimodale læremidler. Understøtte undervisningen 2 Et læremiddel til at understøtte undervisningen i erhvervsøkonomi for læsesvage elever: - Multimodalt.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
”Tegn på læring: Brug af læremidler, elevens udbytte og motivation”
Læremidler til MADKAMP Kirsten Marie Pedersen UC Lillebælt/ Læreruddannelsen på Fyn.
Læremidler til MADKAMP Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Flemming B. Olsen, Tornbjerg 1 Lektier - i ny didaktisk belysning.
Astra* Nationalt center for læring i natur-, teknik- og sundhed Sprogbaseret læring i naturfag Del 2 Astra* v/Anette Vestergaard Nielsen.
”Oplevelse, fordybelse og virkelyst” Dannelsesaspekter belyst gennem didaktiske grundbegreber Peter Brodersen Læremiddel.dk/UCL Peter Brodersen, november.
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Program for dagen Intro ved Eva og Mette 5 min Den didaktisk ramme og erfaring fra Canada Nikolaj Schnurre. 15 min Den didaktiske model og rundtur på EMU.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
”LV-scanner” - en vej til succes i LV? Snapshots ”Bedre faglig læsning og skrivning” Bodil Pedersen læsevejleder.
Læsestrategier læseforståelse Skrive- og lyttestrategier
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt

Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved Mad til Mennesker og læsevejleder Aktionslæringsforløb Instruktionsvideoen.
UNIVERSITY OF COPENHAGEN
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
Lærere og team arbejder videre
Læseløft Syd Samarbejde mellem faglærer ved industriel produktion og mekanik og læsevejleder Aktionslæringsforløb KEND DIT VÆRKTØJ.
Fra almendidaktik til fagdidaktik
Læsevejlederen som kamæleon.
Eksempel på tekst 1 som skal bearbejdes
Studieretningsprojektet
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Workshop om multimodalitet Formål: Bedre læring for eleverne Multimodal materialebank som en del af vores projekt i udviklingen af en aktionslæringsmodel. Materialebanken har base på EMU og naturfagsmaterialerne også på Munksgaard. Materialerne er udviklet i forhold til vores skoles behov. Metoder og principper kan overføres til andre uddannelser

Formulering af problemstilling Iværksættelse af aktioner Observation af aktioner Den didaktiske Samtale Bearbejdning af erfaringer Læsevejlederne deltager i teammøde. Samtale om barrierer i undervisningen. Formulering af fælles problemstilling Underviserne afprøver aktioner i en periode Læsevejlederne observerer aktioner ved x antal undervisere Efterfølgende samtale om aktionen og effekt. Aftale om, hvad der skal arbejdes videre med og i hvor lang tid Læsevejlederne deltager i fælles teammøde for de enkelte trin for at vidensdele og facilitere didaktisk forpligtelse Multi- modalitet i læse- vejledningen.

To aspekter af arbejdet med multimodalitet 1. Mulighed 2. Udfordring

Første aspekt: Multimodalitet som mulighed  Understøtter den faglige undervisning  Læsesvage elever får mulighed for ny viden uden omfattende læsning  Bedre forståelse og udbytte af læremidler  Forforståelse  Fagord og fagbegreber  Gentagelser af stof fx film  Bedre læsekompetencer  Før-, under- og efterlæsning  Forskellige indgange til teksten fx billeder, grafer

Andet aspekt: Multimodalitet som udfordring  Udfordring i forhold til, at underviseren skal anvise veje til, at eleven kan bruge mulighederne  Derved opnås større overensstemmelse mellem intentionen med undervisningen og elevernes udbytte af den.  Hvorfor skal der anvises veje?  De multimodale virkemidler kan være svære at aflæse for eleverne – faglærerne skal instruere i at afkode læremidlets multimodale tilgang til stoffet. Eleverne skal vises vejen og rækkefølgen

EMU og Munksgaard

Vi har arbejdet med multimodalitet på to fronter ved at: åbne nye veje og muligheder for lærerne for at arbejde med multimodale materialer i deres undervisning at tage initiativ til at der bliver fremstillet nye multimodale materialer fra lærerne Flere lærere er i gang med at lave film Flere er begyndt at vise interesse Flere er begyndt at bruge vores materialer fra EMU Konklusion

Spørgsmål til workshop 1.Hvilke krav stiller det til underviserne og eleverne at anvende multimodale læremidler i undervisningen? 2.Hvordan ser du din egen didaktiske praksis i fremtiden i forhold til brug af multimodale læremidler? Skriv svar til Padlet. Brug hyperlink