Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Advertisements

Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
Hold gejsten - det motiverende frivilligmiljø. Hvad skaber motivation for en aktivitet/opgave? En oplevet følelse af;  Kontrol og forudsigelighed  Indflydelse.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Vejledning af eleven 1.
Del 2:Rammer for en professionel samtale med en patient ETABLERE EN RELATION, ANERKEND E OG SKABE TRYGHED 2 LEDE OG SKABE STRUKTUR 1 Indlede samtalen,
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Dorthe Holm HVASKO.dk Pædagogisk vejledning Dorthe Holm.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Trivsel i hverdagen. Redskaber til positive samspil Børnestyret leg Coaching Ros Belønning Problemløsning Klare beskeder Rutiner Regler Ignorering Afledning.
Systemisk samtaleteknik og håndslag Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen Danmarks Lærerforening Organisationsuddannelsen – modul 11.
Guidet egen-beslutning Usikre unge: -Der er rigtig mange muligheder -Personlig usikkerhed - lavt selvværd -Høje forventninger til sig selv - præstation.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5.
Dagens program Aktiv lytning + øvelse Forumspil om aktuelle situationer.
Patientundervisning 2. Session Bipolar lidelse Symptomer ved manisk episode.
Udarbejdelse af spilleregler for god omgangstone og håndtering af konflikter 1. møde Anbefalet varighed: 2 – 2½ timer.
ADHD Forstyrrelse af aktivitet og opmærksomhed. Diagnostiske kriterier – Kernesymptomer Opmærksomhed Hyperaktivitet Impulsivitet.
Sundhedspædagogik og kommunikation. Mestring. Fag mål 3 sundhedspædagogik og kommunikation.  Eleven kan forklare hvordan borgere/patienter og pårørende.
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
Randers Kommune Jalousi Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
KRISEPLAN.
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Beslutningen Beslutningsprocessen. Opfattelse af situationen.
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Verdens bedste badminton-forældre – og lidt psykologisk teori på dette
Program Velkommen Samarbejdet med pårørende
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Antal besvarelser: 52.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
INTENSIV GRUPPEVEJLEDNING - et kursus på 8 dage
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Undervisning og formativ feedback
Pårørendeundervisning: Værktøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse.
Længsel Temadag om menneskets følelser
SYNerGAIA Innovation - Psykoedukations projektet
Selvets kultur.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Et godt samarbejde er en afgørende faktor for at skabe en værdiskabende byggeproces og opnå et vellykket byggeri. Dårligt samarbejde udpeges tit som årsag.
Lektion 5 Afslutningsmødet
ROBUSTHED.DK Værktøjer til livet.
FRA DIAGNOSE TIL DØD Tidlig palliation
Fælles ledelsesgrundlag
Konflikttrappen 5. Fjendebilleder opstår Opsplitning i ”dem” og ”os”
Køreteknik.
Stresshåndteringsgruppe
Temadag 2018.
Kommunikation - trykstil
Lektion 1B Formålet med denne lektion er at gøre eleverne opmærksomme på, at et stærkt fællesskab i klassen/på skolen handler om det gode kollegaskab.
- eller emotionel ustabil Personlighedsstruktur
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Om feedback til terapeutisk arbejde på SEOP
Kursus for personer med demens og pårørende
Hvordan kommer vi ind ad døren?
Neuropædagogisk efteruddannelse modul 3
- eller emotionel ustabil Personlighedsstruktur
Arbejdsglæde & samarbejde
Personaletræf Brogården 2018
Stress 2019.
Livskvalitet Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med eller uden smøger, overvægt, inaktivitet….. Hvem ved, hvad der er livskvalitet? Et liv med.
Demens hos udviklingshæmmede
Hvordan opnår vi bedre kommunikation og dermed trivsel?
Metakognitiv behandling til børn med generaliseret angst
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
AF Mads Korsgaard Poulsen
Præsentationens transcript:

Randers Kommune Forelskelse Temadag om menneskets følelser v. Cand. Scient og Sundhedskoordinator Mie Reihs

Forelskelse kan være skadelig 2 Randers Kommune – MIE REIHS

Forelskelse er ikke magi, men ren kemi 3 Randers Kommune - MIE REIHS

Forelskelsens instinkter 4 Randers Kommune - MIE REIHS

Det heftige følelsesliv Høj styrke. Høj opmærksomhed. Høj klarhed. Det er mennesker, hvis følelsesliv er en vigtig del af deres liv. De ved, hvad de føler i bestemte situationer, og de har nemt ved at reagere hensigtsmæssigt på deres egne følelser. Kun en trediedel af mændene tilhører i denne gruppe. 5 Randers Kommune – MIE REIHS

Det overvældende følelsesliv Høj styrke, men lav klarhed. Disse mennesker føler sig ofte overvældede og forvirrede over deres indre uro, som de ikke ved hvad er, og hvad den betyder. Derfor kan de ikke reagere hensigtsmæssigt på deres følelser, og følelserne virker ofte hæmmende på dem eller ligefrem lammende. Under en femtedel af mændene har denne stilart, som deres følelsesliv. 6 Randers Kommune - MIE REIHS

Det kølige følelsesliv Lav styrke. Lav opmærksomhed. Lav klarhed. Disse mennesker regner ikke følelseslivet for noget, man bør beskæftige sig med endsige "ligge under for". Selv fortrænger de ofte deres følelser. De undgår ofte eller måske ligefrem flygter fra situationer i omverdenen, der kan risikere at udløse følelsesmæssige reaktioner. Mændene udgør her over tre fjerdedele. 7 Randers Kommune - MIE REIHS

Det forstandige følelsesliv Lav styrke. Middel opmærksomhed. Meget høj klarhed. Følelser spiller ikke den store rolle i disse menneskers liv, men når der en gang imellem alligevel opstår en stærk følelsesmæssig reaktion, så forholder de sig fornuftigt og bevidst til følelsen, og de reagerer hensigtsmæssigt på følelserne. To trediedele tilhørende denne gruppe, var mænd. 8 Randers Kommune - MIE REIHS

Når følelserne forsvinder Randers Kommune – MIE REIHS

Kognitiv adfærdsterapi - KAT Situation: Jeg er forelsket 10 Randers Kommune – MIE REIHS A TankerFølelserKropAdfærd

11 Randers Kommune – MIE REIHS Situationen: Er den anden mon forelsket i mig? A TankerAdfærdKropFølelser B TankerFølelserKropAdfærd Tolkninger, forestillinger, tanker...

Situationen: Er den anden mon forelsket i mig? A TankerAdfærdKropFølelser B TankerFølelserKropAdfærd Tolkninger, forestillinger, tanker...

13 Randers Kommune - Titel på præsentation - 13 Tage smart tøj på, for at vække opsigt Overforberede det, man gør og siger Kun sige søde og rare ting/smile hele tiden Overdreven tjenstvillig Støtte fra ting – vandflaske, telefon etc. Tale lavt/lidt/holde sig for munden Eller Tale hurtigt eller kortfattet Sikkerhedsadfærd

Mine personlige rettigheder Jeg har ret til at give udtryk for mine egne holdninger og værdier Mine behov er lige så vigtige som andre menneskers behov Jeg har ret til at have følelser og til at udtrykke mine følelser Jeg har ret til at blive mødt med respekt som alle andre mennesker. Jeg har ret til at begå fejl og være uperfekt Jeg har ret til at skifte mening Jeg har ret til at sige, når der er noget, jeg ikke forstår eller ved Jeg har ret til IKKE at leve op til andres forventninger Jeg har ret til ikke at tage ansvar for andres problemer 14 Randers Kommune - MIE REIHS

Kommunikation (eller mangel på samme) kan være en væsentlig del af sikkerhedsadfærden. Måske får vi ikke ytret vores ønsker, behov og meninger for at undgå konflikter eller af frygt for at blive nedgjort eller irettesat. God kommunikation handler om evnen til at udtrykke sine synspunkter tydeligt og stå ved dem – med respekt overfor både sig selv og andre 15 Randers Kommune – MIE REIHS

Stå ved sig selv og dine følelser 2 gode redskaber til at håndtere dine følelser 1. Udfordre sikkerhedsadfærd (og finde ud af, hvad der egentlig sker…) 2. Udøve personlige rettigheder 3. Kommunikere effektivt 16 Randers Kommune - MIE REIHS

Tak for din opmærksomhed Randers Kommune - Titel på præsentation - 17