Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5."— Præsentationens transcript:

1 ”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5

2 Virksomheden Borgeren Jobkonsulenten

3 Dialogen med borgeren Vores dagsorden –Arbejdsmarkedsrettet Borgerens dagsorden –Usikker? Kan/kan ikke Tør/tør ikke Vil/vil ikke

4 Den kognitive samtale Fokuserer på personers tænkning –Der skelnes mellem hensigtsmæssig og uhensigtsmæssig tænkning. –Hensigtsmæssig: Jeg gør det så godt jeg kan, Det bliver nok bedre i morgen, jeg ved jeg altid kan bede om hjælp, jeg er ikke hverken bedre eller værre end andre. –Uhensigtsmæssig: Jeg kan ikke overskue tingene, jeg vil ikke kunne klare det godt nok, jeg er bange for at jeg gør noget forkert, jeg klarer det nok ikke

5 Den kognitive samtale Den kognitive samtale handler (overordnet) om at finde ud af om personer tænker (og handler) hensigtsmæssig eller uhensigtsmæssigt i forhold til at opnå målet. - fordi tænkningen influerer og styrer personens adfærd og handlinger i relation til at kunne arbejde mod målet.

6 Den kognitive samtale At skabe sammenfaldende mål. At kommunen opleves som en samarbejdspartner – ikke som en trussel. Det sker ved at ændre den vanskelige modstandsfyldte samtale til en samarbejdende samtale

7 Den kognitive samtale Alt i alt ønsker vi med den kognitive sam- taleform, at opbygge et hensigtsmæssigt tanke og handlemønster – en erstatning af hindrende med fremmende tanker.

8 Samarbejde mellem virksomhed, borger og jobkonsulent Trepartssamtale med - ærlig forventnings- afstemning. Tilbud om mentorstøtte Hyppig opfølgning – ikke kun hver 3. må- ned Jobkonsulent klar til ”hurtig udrykning” Vedholdende indsats – indtil det lykkes !

9 Partnerskaber Samarbejdsaftaler (virksomhed i virksomheden) med private virksomheder – om praktikpladser. Kombiner evt. tilbuddet om praktikpladser med andre tilbud – f.eks motion/fysisk træning.

10 Resumé Klar kommunikation og samtale baseret på ”kognitiv tilgang”. Afliv uhensigtsmæssig tænkning – skab hensigtsmæssig tænk- ning. Aktiv brug af mentorer. Tæt samarbejde mellem virksomheden, borgeren og jobkonsulenten Hold borgeren ”fast” – indtil det lykkes.


Download ppt "”Det lange seje træk” Redskaber i ”håndholdt” virksomhedsrettet indsats. Matchgruppe 4 og 5."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google