De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Advertisements

Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
Helhedsorienteret indsats Møde i økonomiudvalget 8. februar 2016.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
VELFÆRDSTEKNOLOGI & INNOVATION KOMPETENCEMÅL 23: ELEVEN KAN SELVSTÆNDIGT ANVENDE RELEVANT VELFÆRDSTEKNOLOGI SAMT DELTAGE VED IMPLEMENTERING AF VIDEN OG.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Erfaringer med talentudvikling i praksis Den 10. oktober 2008.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Børnehusmodellen i Danmark – et initiativ i Overgrebspakken til beskyttelse af børn mod overgreb. NFBO konference, Nuuk, august 2014 Anette Hammershøi.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Borgerinddragelse, motivation og progression, når borgeren har en psykisk lidelse Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk.
Udsatteenhedens opgaver på stofmisbrugsområdet 7. oktober Oplæg v/ fuldmægtig Mette Kronbæk.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Projektcenter Sønderjylland Jobcentre, virksomheder og a-kassers rolle på sygefraværsområdet Workshop 1: Sygefravær Mandag d. 14. april 2008, Odense Congress.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Foreningen af Speciallægers visioner for KVIS v/Mikkel Holmelund, næstformand i FAPS Fredag den 29. januar 2010.
Kliniske retningslinjer
Forslag fra arbejdsgrupperne
Proces for færdiggørelse af principper for skole-hjem-samarbejde
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Kvalitetsudvikling og forskningsmæssig forankring
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Kvalitetsenheden for Almen Praksis i Region Nordjylland
Overgang til den nye karakterbekendtgørelse på DPU:
Velkommen til et nyt kvalitetsprogram…
Forandringsteori Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling.
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Tro på dig selv - det gør vi
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Klinisk lederskab, sygepleje og kvalitet – 4. semester
Rammer for bedre hverdagsrehabilitering
Den Nationale Guideline for Organdonation
Addiktiv sygepleje. Landskursus 2016
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Temaeftermiddag onsdag d. 3/1-2018
OK18 Det statslige forlig
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Hvorfor rethinkIMPACTS? og Hvad er rethinkIMPACTS?
Rammesætning for dagen
samarbejdsaftalen for traumatiserede flygtninge og krigsveteraner
Ledelsesevaluering.
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
SAM.I strategi proces
Nils Agerhus Direktør Uddannelses- og Forskningsministeriet
Efterbyggelse.
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Implementeringsplanen – hvad er den og hvad skal den bruges til?
Socialtilsyn Nord - Årsrapport 2018.
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Præsentationens transcript:

De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen, Dorte Venø Jakobsen

Temaer i oplægget  Hvad er ”Nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling”?  Hvordan er retningslinjerne bygget op?  Status og det fremadrettede arbejde

Hvad er de nationale retningslinjer?  NR blev igangsat som en del af Stofmisbrugspakken fra 2012  Problem/baggrund: Kvaliteten i stofmisbrugsbehandlingen er stagneret, dvs. at andelen af borgere der afslutter SMB med reduktion eller som stoffrie er stabil og har været det i en årrække.  Løsning: Igangsættelse af arbejdet med ”De nationale retningslinjer”.  Formål: ”Formålet med retningslinjerne er at give kommunerne et fælles grundlag for kvalitetsudvikling og kvalitetssikring af den sociale stofmisbrugsbehandling, så indsatsen i højere grad bygger på forskning og gode erfaringer fra praksis. De nationale retningslinjer skal desuden understøtte en helhedsorienteret og koordineret stofmisbrugsbehandling, der har fokus på recovery og rehabilitering”.

Grundlag for NR  Kvalitetsstandarder udviklet af det europæiske EQUS projekt  Gældende lovgivning  Eksisterende forskning  Arbejdsgruppens konsensus om god erfaring

Hvem er målgruppen? Den primære målgruppe:  Borgere med behandlingskrævende stofmisbrug Hvem skal anvende retningslinjerne:  Kommunale beslutningstagere  Ledere og medarbejdere i den kommunale misbrugsbehandling og myndighedsudøvelse  Borgere ( NR udarbejdes i en anden form)

Hvordan er retningslinjerne bygget op?  De nationale retningslinjer består af mere end 20 retningslinjer. Hver retningslinje har knyttet 1-14 anvisninger som kan understøtte realiseringen af retningslinjen.  Selve retningslinjerne er inddelt tematisk under tre overskrifter:  Borgerforløbet  Indsatser og ydelser  Organisation, struktur og samarbejde

Hvordan kan retningslinjerne bruges?  Socialstyrelsens anbefalinger til, hvordan den sociale stofmisbrugsbehandling bør organiseres og gennemføres for at sikre høj faglig kvalitet samt oversigt over lovbestemte forpligtelser  NR kan bruges som et opslagsværk eller i sin helhed  F.eks. kan en kommune med udgangspunkt i NR vurdere om de organisatoriske og indholdsmæssige forudsætninger er til stede for at borgeren får en helhedsorienteret indsats  F.eks. kan et behandlingstilbud bruge retningslinjen for screening og udredning til at sikre kvalitet og ensartethed i screening af udredning af psykiske og fysiske funktionsnedsættelser hos borgeren

Status og det fremadrettede arbejde  Høringsfase er afsluttet  Endelig færdiggørelse ud fra tilbagemeldingerne  Udgivelse af retningslinjerne – ultimo 2015/primo 2016  Implementering af retningslinjerne