Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Sekretariat Projektkonsulenterne: Anders Reitov, Lisbeth B. Hansen, Tove Langhede, Terkel Maack Projektsekretær.
Præsentation af materialer på personalemøde
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Randers Modellen Randers Modellen: Politikker - 1
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Offentligt-Privat-Samarbejde
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Ny kultur-, idræts- og fritidspolitik. Velkommen • ”Verden ligger åben” – Hvor skal vi hen? – Hvad skal vores fælles hovedvej være? – Hvad skal vi række.
Ledelse – i samspillet mellem kommune og civlsamfund
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Valg til Skovlunde Lokalråd 2006Side 1 Skovlunde Lokalråd - hvad laver vi ? Valg til Skovlunde Lokalråd 1. marts 2006.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
UDVIKLINGSPLAN ANDST Vision 2020 i 2020 Andst.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
V/ Vibeke Mygind Horsens kommunes biblioteker – Ung og digital et tværgående projekt i Horsens kommune
Dagsorden Generelt om organisationen Varde Kommune
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
Kodeks for offentlig topledelse
Usammenhængende og sporadisk landdistriktsudvikling i Rebild kommune såvel i lokalsamfundene, som på forvaltningsplan. En del ildsjæle brænder ud, flere.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Vores velfærd - 1. okt Vores velfærd – Kommune og borgere i samspil -En fortælling om idegrundlaget, indholdet og perspektiverne i et igangværende.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Fritidspas.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Den røde tråd fra vision til handling
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Sammen finder vi ud af det
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
STATENS PERSONALE- OG LEDELSESPOLITIK – SAT I SPIL.
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Kultur Idræt Bevægelse
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Mere MOST - mindre fravær
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Ungdomsskolen 2021 MISSION
BADMINTON Netværksmøde foråret
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Boligpolitik Temadrøftelse Økonomiudvalget 13. november 2018.
Inspirationsworkshop med fokus på
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Hvad er Velfærds-LAB? 1

Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til at etablere nye arbejdsfællesskaber Åben dialog med en synlig ledelse Fokus på de gode historier Udgangspunkt i det fælles: velfærdsopgaven 2

Politikernes visioner for BV En forvaltning i udvikling der sætter borgerne i centrum Innovation er nødvendigt, hvis vi vil være på forkant med fx velfærdsteknologi Tænke anderledes – sætte pris på borgernes engagement og tage i mod det og samarbejde med borgerne 3

Udvikling af velfærd er en fælles opgave Velfærdsledere Hvordan kan jeg åbne for kontakt til borgere og lokalsamfund og samarbejde bredt? Velfærdsmedarbejdere Hvordan kan jeg bringe borgere sammen og finde ressourcer hos den enkelte borger, i familien og i netværket? Aktive medborgere Hvilke ressourcer kan jeg bidrage med? Hvordan kan jeg tage vare på mig selv og tage del i fællesskabet? - For at udvikle velfærden, må vi øve os i fællesskab … 4

Derfor Velfærds-LAB Formålet med Velfærds-LAB er at skabe et frirum, hvor medarbejdere og ledere i fællesskab kan bidrage til en omstilling og udvikling af velfærdsområderne på tværs af fagligheder, afdelinger og institutioner Velfærds-LAB ledes af en bestyrelse Resultater skabes i samarbejde både internt i forvaltningen og i mødet med borgere, frivillige, virksomheder m.v. 5

Ved ikke helt om denne skal med … 6

I det første år har vi … Sat en masse skibe i søen – nogle er kommet i havn, andre forlist, andre er tæt på land og andre er stadig på åbent hav Sat spørgsmålstegn ved det kendte Skabt relationer på tværs Fået inspiration udefra Afholdt temadage og workshops 7

8 VelfærdsLAB er fx: Kurser, temadage og workshop Netværk Implementering Nye forbindelser mellem institutioner og deres børn, unge og ældre Tværgående samarbejde både internt og med de øvrige forvaltninger Udviklingen af velfærd gennem samarbejde med borgere, foreninger, frivillige, virksomheder etc.

Projekter i Velfærds-LAB? 9 Fokus på superbrugerne - acadre Følgeordning på to skoler TillidsCamp iTIDE-kurser Inddragelse af MED Samarbejde med 9. klasserne Velfærdsteknologi – politisk behandling Misbrug og psykisk sygdom Mad og måltider vision og inspirationskatalog Vidensnetværk: Inklusion Kriminalpræventivt netværk (KPI) Mandagsklubben Workshop overgang børn- voksenområdet Faste netværk og kurser Det første år Her er vi på opdagelse Det er på vej Vejviseren Samarbejdet med 8. klasseeleverne Vidensnetværk: Overgange Intern kommunikation Postkort 1- års fødselsdag Træning for børn og voksne i dagtilbud Fritidsaktiviteter for psykisk og fysisk syge børn Hjælp til indkøb - beboere i beskyttede boliger Revideret overgangshæfte Temadag om overgange Modtagekorps i skolerne Temadag velfærdsteknologi FamiliebillederEt projektlandkort Kan vi bruge kirken, spejderne mv.? it Temadag inklusion Borgerens oplevelse i kommunen

Vi er kun lige begyndt Et nyt år jeres input til nye aktiviteter … men år 2 er også konsolidering af igangværende tiltag – Et tættere samspil med borgerne – Understøtte en samarbejdsdreven innovativ kultur – Samarbejde med to pilotskoler og 9. klasserne om følgeordning til skolerne – Implementering af fx mad- og måltidsvisionen – Videre med velfærdsteknologi – Fokus på misbrug og psykisk sygdom – Kurser og workshops for medarbejdere – iTIDE, inklusion, overgange og meget andet 10

Vi har brug for dig Del dine idéer med velfærds-LAB – send dem til eller ring til sekretariatet på Alle idéer små som store er velkomne 11