Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’"— Præsentationens transcript:

1 ‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Den 21. august 2017

2 Formål Få flere (inaktive) borgere i Ikast-Brande Kommune til at bevæge sig. Det skal ske ved en fokuseret samling af ressourcer og interessenter hos Ikast-Brande Kommune og borgerne, DGI/DIF samt andre aktører med interesse for at skabe mere bevægelse. Dette øger muligheden for at understøtte eksisterende tiltag, men også muligheden for at nytænke indsatser og gribe ”bevægelse” an på en ny måde. Vi går med denne indsats ”nye veje”!

3 Baggrund og vision DGI og DIF har besluttet at arbejde for en fælles vision: ’Bevæg dig for livet’ – Med baggrund i denne vision samt Strategi 2020 (IBK) har Ikast-Brande Kommune, DGI og DIF indgået en aftale om, at Ikast-Brande Kommune er blevet DK’s første visionskommune. Som visionskommune forpligter kommunen sig til bevidst i hele kommunens virke at arbejde for at få flest mulige borger til at være idrætsligt aktive gennem indsatser på alle forvaltningsområder, der kan spille ind i forhold til målet. Aftalen løber over 5 år.

4 Målsætninger 85% af alle kommunens borgere er fysisk aktive i 2020.
Definition af en fysisk aktiv person = Når du er fysisk aktiv mindst to dage om ugen á 30 min. Fysisk aktivitet omfatter al bevægelse, der øger energiomsætningen - fra hård motion til hverdagsaktiviteter. I 2020 skal der være ca flere, der svarer, at de er fysisk aktive. 58 % dyrker idræt og motion i fritiden i 2022. Selvvurdering -> en lang liste af idræt- og motionsformer. En stigning til 58 % betyder, at ca flere borgere skal dyrke idræt og motion i fritiden i 2022.

5 Det unikke samarbejde Samarbejdsaftalen mellem DIF/DGI og Ikast-Brande Kommune gør det muligt: at samle og fokuserer mange (forskellige) faglige kompetencer og ressourcer på samme opgave – interne samt eksterne kompetencer. at skabe synergieffekter, som ikke eksisterede alene i kommune eller idrætsorganisationer, til fordel for borgerne i IBK. at nytænke indsatser, tænke nye veje, for at aktivere flere inaktive borgere. at understøtte det ”bevægende” arbejde, som allerede sker rundt i IBK.

6 Målgrupper Fokus på at aktivere de inaktive.
”De rigtige mænd” – voksne mænd fra 25 til 65 år, der typisk er i arbejde og lavt uddannede. Seniorer – ældre som overvejer eller lige er stoppet på arbejdsmarkedet. Socialt udsatte børn og unge –mellem 3 og 18 år. Der vil være et særligt fokus på overvægtige. Mennesker med handicap eller psykisk sygdom

7 Rammevilkår og arenaer
Rammevilkår 1. Et aktivt foreningsliv 2. Rum og rammer for idræt og bevægelse 3. De kommunale daginstitutioner og folkeskoler Arenaer 1. Boligsociale områder Stadion Allé og Østbyen i Ikast 2. Udvikling af bysamfund (lokalcenterbyer).

8

9 Workshop for interessenter
Foreløbig dato: Idé: Borgerinddragelse og sammenskabelse mellem ressourcepersoner hos kommune, DGI/DIF og borgerne. Formål: Et led i en stærkere implementering af ‘Bevægende Kommune – Bevæg dig for livet’ hos borgerne i IBK. Debattere konkrete tiltag for målgrupperne Netværke med andre aktører og ressourcepersoner

10 Workshop - fortsat Produkt:
Etablering af (forpligtende) aftaler omkring videre indsatsmuligheder Katalog med nye potentielle indsatser Oversigt over relevante kontaktpersoner Deltagere: Ressourcepersoner hos Ikast-Brande Kommune og DGI/DIF Interessenter fra foreninger, aftenskoler, frivillige aktører, ect. Borgere og ildsjæle med interesse i at skabe bevægelse

11 Kontakt: Projektleder: Christian Valbak, chmva@ikast-brande.dk
Tlf: eller


Download ppt "‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google