Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?""— Præsentationens transcript:

1 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"

2 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket I dag er biblioteket blot et af en lang række tilbud, der henvender sig til borgerne og konkurrerer om deres opmærksomhed. Fremtidens bibliotek må derfor være offensivt og opsøgende. Dets tilbud skal være synlige også uden for huset og personalet må tilbyde deres tjenester dér, hvor kunderne er.

3 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket

4 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Bud nr. 9 Fra Rapporten ”Fremtidens biblioteksbetjening af børn”

5 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket

6 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen

7 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen

8 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen

9 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Forskellige partnere – differentierede former for samarbejde Bibliotekerne må være bevidste om, hvilke roller, de selv ønsker at indtage i de forskellige former for samarbejde. I nogle tilfælde kan det handle at biblioteket selv skaber og leverer indholdet, andre gange om at biblioteket er bidragsyder til andres tilbud. Biblioteket bør udnytte mulighederne for rent fysisk at placere sine tilbud de steder, hvor børnene har deres daglige gang. Børnehavebiblioteker er ét eksempel, men det kan også være bibliotekstilbud i utraditionelle sammenhænge f.eks i sportshaller, svømmehaller og kulturhuse m.v. Biblioteket kan også tænkes at være arrangør af et klub- eller lektiehjælpstilbud i en lokal boligforenings lokaler.

10 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Kulturelle institutioner Biblioteket er en naturlig samarbejdspartner, når museer, biografer og teatre arbejder med formidling til børn. Ved at arbejde sammen får såvel bibliotekarer som andre børnekulturformidlere indsigt i andre formidlingsformer end de vante. Kulturinstitutioner og biblioteker kan indgå i ligeværdige samarbejder om temaer og begivenheder, og de kan i fællesskab arrangere litterære skattejagter, historiefortælling, forfatter/ illustratorværksteder og workshops, som tager udgangspunkt i kulturarv, arkitektur og lokal identitet. Samarbejde med andre faggrupper giver synergieffekt og skaber udvikling

11 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Foreninger og organisationer I det lokale foreningsliv kan biblioteket spille en aktiv rolle og tage initiativer i forhold til de lokale foreninger, f.eks. ved at involvere frivillige i lektiehjælp på biblioteket eller invitere spejdere, idrætsforeninger osv. til at afholde temadage og workshops i biblioteket, hvor de præsenterer aktiviteter, de selv vælger at sætte fokus på.

12 www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Kulturhuse Mens biblioteksfilialer over hele landet lukker i disse år, stiger antallet af kommunale kulturhuse, særligt med tilbud til børn. Åbenhed og samarbejde er alfa og Omega og det bør aftales hvordan arbejdsfordelingen mellem de to institutioners tilbud kan differentieres. For at højne kvaliteten af det samlede (børne)kulturtilbud i kommunen, koordinere tilbuddene og samle de økonomiske og organisatoriske resurser må bibliotekerne fremover være offensive i dialogen og indgå faste aftaler om samarbejdets omfang.


Download ppt "Www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?""

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google