Integrationsarbejdet i praksis samarbejdet mellem virksomhed og jobcenter Jan Højbjerg Holm butikschef Føtex Kalundborg Qerim Selmani Leder Jobcenter Kalundborg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PPR og Samarbejdet om børn som mistrives
Advertisements

Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
IKV i den politiske kontekst
Overgangsordninger Praktik- og uddannelsesrådgivningen januar 2013
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Mette Andersen SDE Ansættelse af elev. Mette Andersen SDE
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Udvikling og implementering af en kommunal model for
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Tværgående indsats for unge årige
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord Resultater, erfaringer og læringspointer Karen Gliese Nielsen Patientforløbsenheden,
Obligatorisk selvvalgt opgave
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
VIP2 5. november 2008 Historie om perlen. ”Pludselig var jeg meget dygtig” Målet med dagen – at I selv laver et KompetenceKort, dialog om muligheder for.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Partnerskabsaftaler Virksomhedspraktik og opkvalificering med henblik på rekruttering til ordinære eller støttende job.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Jette Rasmussen Demenskonsulent
1. I NTEGRATIONSPLANS MØDE 2 B RANCHEPAKKEFORLØB Fokus på arbejdsmarkedet Hvor mange ledige jobs har vi Borgerne klar til den virkelige verden Alle kan.
Borgeren i centrum Connie Andersen Cand.mag. i tysk og dansk Ansat i Gigtforeningen – bla. med patient/partner professionel patient.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Praktikordning Der skal udarbejdes: 1. Stillingsbeskrivelse for ”Praktik-koordinator” 2. Manual for pædagogisk ansvarlig (=HOP- vejleder) 3. Manual for.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.
Undervisning af flygtninge i danskuddannelserne 19 – 20 april 2016 Munkebjerg Kvalitetskrav til den beskæftigelsesrettede danskundervisning på sprogcenter.
Jobenheden V. Zina Zvizdic. Jobenheden  Fremskudt beskæftigelses indsats i udsatte boligområder  Borgeren udvælges opgangsvis  Arbejder.
Job & Integration Fleksjob Ledighedsydelse Integration.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
Virksomhedsindsats for de mest udsatte Erfaringer fra VC2, marts 2015.
Indsæt billede: Højreklik billedet og vælg ”skift billede”, eller slet billedet og klik på ikonet for at indsætte billede. Når du har indsat billede, højreklik.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.
Den gode overgang fra modtagelsesklasse til almindelig klasse Konference om flygtningebørn gruppeoplæg 1 mandag den 23. maj 2016 Den gode overgang fra.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
Hvad kan Jobcenter Thisted gøre for virksomhederne?
Temadag for TR.
Konventum Helsingør den 4. – 6. april 2017
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
Erfaringer med virksomhedssamarbejdet omkring målgruppen for JobFirst?
Vidensbaseret praksis i botilbud
VELKOMMEN Stort fællesmøde for Almen Praksis på Fyn Tirsdag den 31
Kompetenceudvikling af pædagoger i skolen
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Centralforeningen for Stampersonel
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Metoden fælles beslutningstagning
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Aktiviteter i en forhandlingsproces
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Integrationsarbejdet i praksis samarbejdet mellem virksomhed og jobcenter Jan Højbjerg Holm butikschef Føtex Kalundborg Qerim Selmani Leder Jobcenter Kalundborg Side 1

FORUDSÆTNINGER FOR ET GODT SAMARBEJDE OM Virksomhedspraktik 2 Det skal være klart for alle, hvad formålet er med praktikken, og det forudsætter et tæt samarbejde mellem i første omgang jobcenter, virksomheden og sprogcentret. Mange mennesker er involveret: De involvere partner skal være enige om formålet med praktikordningen. Virksomhedskonsulenten, underviseren og mentoren fra virksomheden, eventuelt en tolk, aftaler nærmere om mål og ønsker. (Borgerne i centrum) Når forløbet er i gang, er det en fordel med jævnlige møder – også med praktikanten, hvor eventuelle problematikker drøftes. (Borgerne i centrum) Underviseren bør have lejlighed til at besøge praktikstedet, så der kan laves autentisk materiale.

Jobcenter Virksomhedskonsulenten/Rådgiveren 3 Der er god tid til at introducere projektet for involverede parter Deltagerne er bekendt med sprogstøttens formål og indhold. Jobkonsulenterne er bekendt med deres rolle – at de er ansvarlige for at finde det rette praktikmatch Der er på forhånd sket en forventningsafstemning. Den, der er ansvarlig for at finde praktikker, er bevidst om praktikantens erhvervsbaggrund, erhvervsønsker, sprogniveau og personlige profil. Borgere skal så tidligt som muligt aktiveres i virksomhedspraktiker. Kan sprog- og erhvervspraktik kombineres er det naturligvis at foretrække Praktikanter skal gerne relativt tidligt i deres danskuddannelse i erhvervsrettede praktikker. Jobkonsulentens opfølgningsmøder skal omhandle praktikantens almene kompetencer Referatet fra møder er omdrejningspunktet ift. udførelsen af de aftaler, der er indgået. Det er derfor vigtigt, at referatet skrives hurtigt, og at alle relevante parter modtager det. Fokus på fasholdses af aktiviteten med henblik på ansættelse

Sprogcenter Sproglæreren 4 Der skal forud for etableringen af praktikken og løbende være tæt samarbejde jobkonsulent og sproglærerne imellem. Udgangspunkt for sprogstøtte skal være relevant. Der opstilles præcise og realistiske sproglige mål. Evaluering aftales – hvornår og hvad. På møder aftales, hvem, der har ansvaret for hvad. Der skal være fokus på gennemførsel af modultestene. Sprogcentret orienterer om praktikantens sproglige niveau, og hvilke forventninger man kan have til progression. Undervisningen tager konkret udgangspunkt i arbejdsopgaverne.

Virksomheden 5 Virksomheden er gjort bekendt med, hvad et sprogstøtteforløb betyder, Ledelsen har informeret medarbejderne herom Jobkonsulenten har over for virksomheden tydeligt formidlet formålet med praktikken. Virksomheden er indstillet på at give en evaluering - Fagligt - Socialt - Sprogligt – og - Om motivation Sprogmentor Det er vigtigt, at sprogmentoren bliver klædt godt på til at varetage rollen

Hvad der kræves af borgerne 6 Motivation Mødestabilitet Pligtopfyldende Åben for en ny arbejdspladskultur end den man måske er vant til Fleksibilitet Medvirkende /aktiv