De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kollegavejledning i teori og praksis
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Ørestad Skoles værdier
Når lærere samarbejder med forældre
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Garantiskolekonference 2013
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Temamøde om Fleksuddannelsen De fem daghøjskoler i Århus, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Gimle, AOF og IDA vil som forsøg og i samarbejde med.
Læringscentret og nye vejledningsformer
Reservatet Kapitel 1: Reservatet - Virksomheden som et reservat
Forskningsprojektets grundideer
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
- Hvad kan I forvente som forældre?
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Teori-praksis i sygeplejerskeuddannelsen
Dagsorden Alle ”kender” Hattie
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Vejledning i uddannelsessystemet - Elevernes svar på vores problemer.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Svendborg Vejledning som kollektivt arrangement …
Sammenhænge og dilemmaer i en reform tid… UU DK´s årskonference 2015 Overskrift.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Den 3. februar 2011, Viborg ved /Annette Ernst Lauridsen, direktør AARHUS TECH og formand for National Dialogforum for Uddannelses- og Erhvervsvejledning.
Undervisningsbaseret vejledning og samarbejde om vejledningsopgaven på TEC! 1 Carin Rabell.
Opsamling på cafeseminaret i går Hvad siger I selv om god velfærdsledelse - i praksis?
Karrierelæring og karrierekompetencer ”Karrierekompetence er at vide, hvad man har lyst til i livet. Det handler om at kende de muligheder, der er, og.
De maler et billede af sig selv som frie individer, der dybest set har mulighed for at skabe sig den tilværelse, som de allerhelst vil have – det handler.
Antimobbestrategier for Langhøjskolen. Ved mobning forstår vi: Mobning er groft, verbalt drilleri og/eller fysisk vold, som foregår over længere tid.
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Integreret og stabil vejledning: Vejledningen er en del af.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Program Kl. 9:15-10:30 Kl. 10:30-10:45 Kl. 10:45-12:00
Forældremøde i 9. klasse
Når A + B giver et langt større C
At udfordre eleverne på deres valg, også i forbindelse med uddannelsesmessen Lektor Marianne Tolstrup, UCL
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Vejledning i samspil Evaluering og dokumentation, 2011: Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
At gøre karriere.
Bilag 4 Unge og mentorroller.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Matematikvejlederens virke Matematikvejlederuddannelsen ved UCSYD Modulet: ”Elever med særlige behov”
Unges uddannelsesvalg
PROGRAM mandag den Kl.9:30-10:00
Og valg i det hele taget... Lær HVAD-modellen at kende.
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Rita Buhl 22. september 2018.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Hvor kan jeg hente hjælp?
Tanker og erfaringer om Studievalgsportfolio
UDVEKSLING projekter ang. studievalgsportfolio
Inspirationsworkshop med fokus på
&.
Præsentationens transcript:

De syv skolehistorier- hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi? Hvis integreret vejledning er svaret, hvad er så spørgsmålet? Integreret vejledning: hvorfor? Hvordan ‘leves’ integreret vejledning på skolerne? Hvordan ‘gøres’ integreret vejledning og hvilke udviklingspotentialer er der? Herfra hvor I står….. og muligheden for at være med i udviklingsprojektet om integreret vejledning i 2015/16

Hvorfor integreret vejledning? Vejledningsopgaven: fra valg til karrierelæring & styrkelse af overgange og deltagelse i uddannelser ”..det handler ikke om at træffe det rigtige erhvervsvalg. Det handler om at udruste folk med kompetencer (færdigheder, viden og holdninger) til på kvalificeret vis at træffe de myriader af valg, som voksne står over for i alle aspekter af deres tilværelse, hele livet” Phillip Jarvis. National Life/Work Centre, Canada Niveauer for karrierelæring 1.At opdage 2.At ordne 3.At fokusere 4.At forstå B - lære at træffe beslutninger O - kunne agere i det foranderlige M - kende muligheder (og barrierer) S - selvopfattelse, kende sig selv og se sammenhængen mellem S og M Law: DOTS Vi lægger vægt på at vejledning ikke bare er at foretage de rigtige valg (vejleder)

Integreret vejledning er en logisk konsekvens af det at lave efterskole….det giver forhåbentlig pludselig mening for eleven: hvem er jeg, og hvad er det, jeg gerne vil… at man ser sig selv i et større perspektiv, end man har haft mulighed før…. Og der er den integrerede vejledning vigtig, fordi det skal man have hjælp til, som et ungt menneske, og det er der, formen er vigtig (leder )

Integreret vejledning - praksisformer årsplanen arbejdet med uddannelsesparathed samtaler – individuelle og gruppebaserede organisering, systematik, progression, sammenhæng, opsamling/ opfølgning samtalernes indhold, den vejledningsfaglige dimension kollektive, fællesskabsbaserede, undervisningsbaserede vejledningsformer formål: karrierelæring inddragelse af praktik, virksomhedsbesøg, brobygning, forældre, tidligere elever… tværfaglighed At skabe stilladser og struktur kan være hjælpsomt for mange unge (leder) Når vejledning flyttes ud i fællesskaberne… i undervisningen eller i grupper udvides elevernes perspektiv, de lytter til hinanden og deler erfaringer (vejleder) Hvis vi lader dem være i fred, flygter de ind i deres egenverden (lærer)

Grib taktstokken synet på vejledning SAMarbejde nye vejlederroller Gør ledelsen til medspillere integreret vejledning er skoleudvikling – og skoleudvikling kan være en døråbner for integreret vejledning rum og rammer Styrk vejledningsdimensionen og vejledningsfagligheden karrierelæring valgprocesser Skab sammenhæng og mening (også) for de unge! de unge som aktører i egen vejledningsproces Jeg vil bare så gerne, at lærerne forstår, hvad vejledning er i dag, at det er så meget mere komplekst ….og arbejde med deres forestilling om, at vejledning er at lære ”Hvad kan jeg blive” udenad (vejleder) Rollerne skal være tydelige, fagligheden skal være forskellig……….Det handler om hele tiden at undersøge, hvor faglighederne har deres særkende, og hvor de kan lappe over (vejleder) Eleverne skal ikke stå til ansvar over for mig, har de nu valgt den eller den uddannelse… der er så meget andet de skal stå til ansvar over for mig med… (lærer) Bagsiden er, at alt kan blive udvandet (leder/ vejleder) Det skal gi’ mening ellers virker det ikke (leder) Eleverne ved ikke altid, hvad vi har for med dem… (vejleder)

Vejledning – ‘tråden’ igennem – ‘koblingen’ Der er en større chance for at man rammer eleven, når hun er vejledningsparat (leder) Gad vide, om vi får samlet op undervejs…der kunne vi måske være mere skarpe… (vejleder)

Projekt: udvikling af integreret vejledning i praksis oktober 2015 – september 2016 vejledere deltager og i gang- sætter praksisudvikling på egen skole hver skole sit eget udviklingsarbejde intromøde, skolemøde, 5 læringsgange og mulighed for sparring på skolerne der introduceres nye vejledningsfaglige perspektiver og viden, og teori og praksis kobles Det giver en masse energi, når vi udvikler (leder ) Når vejlederne kommer retur (fra uddannelse) kommer de med andre og nye perspektiver, andre måder at kigge på, og så løfter vi os ud af sofasnakken og synsningerne. Vi opdager: hov, teorien kan jo hjælpe os i vores praksis (leder)