FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni 2012. FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
Advertisements

Social Kapital – rig på relationer
Mere Velfærd kræver øget produktivitet. Hvad er KORA?  Dannet 1. juli 2012  En fusion af: – DSI – AKF – KREVI  P.t. ca. 100 medarbejdere – økonomer,
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Debatkort til MED-udvalg Debatværktøj til kompetence- udvikling.
Debatoplæg ok’o8 Velkommen til medlemsmøde ok’o8.
Omsætning af viden til handling
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Tillid Temadag for AMIR
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
HR Løn og Personale Kim Wissendorff og Mads Vestergaard.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Velkommen til LO.
Løn Generelle lønstigninger i 2013: 0,71 % Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % KTO-forlig/RLTN/22.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Øget produktivitet gennem ledelse og styring
Tillidsreformen – hvordan har jeg arbejdet med reformen og hvor langt er vi nået? MED konference
EPJ Messedag den 9. april 2013 Koncerndirektør Ole Thomsen.
Det Sociale Kapitel
Modernisering af den offentlige sektor … og indflydelse på medarbejdernes opgaver og positioner i pædagogisk praksis Lars Christensen / Professionshøjskolen.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
SFU 6. november 2011 Mette Lyshøj Politisk konsulent i 3F Trepartsforhandlinger og 3F’s forventninger til regeringen.
Ny regering, nye tider – dag 1
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
WORKSHOP 4. HVORDAN KAN JOBCENTRENE VIDEREUDVIKLE DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE INDSATS? THOMAS BREDGAARD BIP SEMINAR, 10 JUNI 2015 VEJLE.
HK Stat Fagfestival HK København og HK Sjælland 20. maj 2014 Sølvi Rask, og Eva Maria Mogensen,
FOA - et lederfagforbund Landsmøde for ledere maj 2011, Vejle.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Fremtidens Arbejdsmarked Regeringens arbejdsmarkedskommission. Hvor skal fokus være set fra de private ansattes side? LO’s konference ”Fremtidens Arbejdsmarked”
Landsorganisationen i Danmark Velkommen til LO. Landsorganisationen i Danmark FAKTA LO’s medlemsforbund har ca. 1,1 millioner medlemmer Ca offentligt.
Dansk Supermarked i korthed
Landsmøde for ledere Velfærdsledelse - Ledervelfærd Nyborg 11. maj 2009.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Udvikling og organisering af samarbejdet? Samskabelse - med hænder eller hoveder? Fagforbundet - Oslo 26. september 2013.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
Arbejdsmiljø i MED FOAs arbejdsmiljøtræf april 2012 Nyborg Strand.
Jan Simon FOA - Fag og Arbejde1 FOA Landsmøde – ledertræf 2012 Comwell i Kolding.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
Afdelingens udvikling – Den Gode FOA afdeling Repræsentantskabs seminar Hotel Strandparken 13. og 14. september.
Innovation og lønsomhed - hvordan arbejder COI?
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Sanne Kjærgaard Nikolajsen FOA
Lokale arbejdstidsaftaler
1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Nye organisationsprincipper og forretningsgange
Medlemsmøde for statsansatte
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Mere MOST - mindre fravær
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Centralforeningen for Stampersonel
Orientering omkring Budget
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Digitalisering i den offentlige sektor
OK18 Det kommunale og regionale forlig
KORA temamøde Motivation og ledelse.
Administrativ organisering
KKR NORDJYLLAND Indsats for at få højtuddannet arbejdskraft ud i hele Nordjylland KKR-møde d. 21 juni 2019.
Høring af forslag til Budget
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni 2012

FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De aktuelle 3-partsforhandlinger Forberedelse af OK 13 Rammen for det lokale lederarbejde – ”eksperimenter” Hvem er vi?

FOA – Et lederfagforbund Hvad har fyldt i lederarbejdet? Omstruktureringer Lederfyringer Velfærdsledelse Ledernes arbejdsmiljø Samme organisation for ledere og medarbejdere? Forberedelse af ”eksperiment” Og også  Ledere i LO  Offentlig ledelse i Norden

FOA – Et lederfagforbund Velfærdsledelsesinitiativer Videncenter for velfærdsledelse kom lang om længe i gang – stod ellers på sparelisten. Følger projekterne. Projekt Tønder – ledelsesprojekt i hjemmeplejen efter Konsortiets dogmer. CBS laver følgeforskning afsluttet her i foråret (med på konferencen) Deltager i følgegruppen i projekt støttet af Videncenter for velfærdsledelse ”Styrket samarbejde på det specialiserede velfærdsområde” i Vejle og Slagelse” Konference – Nye ledelsesveje i den offentlige velfærd Overvejelser om udvikling af velfærdslederuddannelse i efteråret 2012– leder og medarbejder fokusgrupper mv. (Tænkertank)

FOA – Et lederfagforbund Velfærdsledelse og tillid Økonomien er en banalitet! ”Transaktionsomkostninger” Tillid og ledelsesmæssigt fokus på kerneopgaven er fuldt økonomisk konkurrencedygtig Oplevelser med de private – Hvor er fokus…?

FOA – Et lederfagforbund Trepartsforhandlingerne – ledelse og tillid Det er regeringens ambition at arbejde med en modernisering af den offentlige sektor med fokus på tillid, ledelse, faglighed og afbureaukratisering, der skal føre til en bedre anvendelse af ressourcerne i kommuner, regioner og stat. Det er navnlig vigtigt i de kommende år, hvor der er begrænset rum for væksten ide offentlige udgifter, og hvor det er et grundlæggende krav, at styringen af de offentlige udgifter styrkes, og at der er stærkere ledelse.

FOA – Et lederfagforbund Trepartsforhandlingerne – ledelse og tillid Regeringen lægger som led i trepartsforhandlingerne op til at drøfte, hvordan afbureaukratisering og målretning af ressourcerne kan øge fokus på de offentlige kerneydelser. Det betyder, at der skal peges på mulige spor, der kan fremme, at arbejdet i den offentlige sektor i højere grad orienteres mod resultater og i mindre grad mod opfyldelse af proceskrav. Det kan fx ske gennem nye balancer i form af mere lokalt ansvar og forpligtelse.

FOA – Et lederfagforbund ”Eksperimentet” En del af forberedelsen til FOAs kongres i 2013 Afprøvning af en mere formel ramme for et regionalt lederarbejde. Konkret bliver det i Region Sjælland – byggende på lederundersøgelse og besøg hos lederne på arbejdspladserne – Hvad har de selv brug for? Netværk, uddannelse, sagsbehandling, fokus og opmærksomhed…?

FOA – Et lederfagforbund Overenskomst ’11 og lederne OK 11: Et magert produkt - for alle, også lederne  Opmærksomhed på den manglende forlodsfinansiering Fokus på personalepolitiske projekter  Velfærdsledelse tværgående i både KL og RLTN  Kantine- og rengøringsledere i KL Vanskelighederne på Leder-/mellemleder overenskomsten i ældreplejen

FOA – Et lederfagforbund Overenskomst ’13 Forventningerne… Sammenhængen til 3-part Hvem forhandler for lederne?  Fagligt udvalg for leder-/mellemledere, fagligt udvalg for rengørings- og kantineledere osv. sammen med sektorerne og forbundet. Krav indsamles via afdelingerne

FOA – Et lederfagforbund Hvornår er kravene på plads? 31. august: Frist for aflevering af FOAs krav til OAO for statens område. 17. september: Frist for afdelingernes indsendelse af forslag til FOA 25. september: FOA strategimøde udtager krav 5. december: KTO udtager krav FOA OK 2013

FOA – Et lederfagforbund FOA - et lederfagforbund; FOA leder (1) Ca ledere ansat i kommuner og regioner Leder af 1½ medarbejder og leder af 300 medarbejdere Ledere indenfor alle 4 sektorer:  Teknik og service  Social og Sundhed  Pædagogisk 900  Kost- og Service 250

FOA – Et lederfagforbund FOA - et lederfagforbund; FOA leder (2) Fagligt udvalg for ledere Faggruppernes faglige udvalg De lederansvarlige i afdelingerne Ledertemaet i forbundshuset Hotline Hjemmesiden Nyhedsbrev Lederpanel Landsmøde/træf