Kort intro Rekreativ skov for lokale, kommunen, turister For folkesundhed, bosætning og turistindtægter Gøre kommunen til grønt og blåt friluftsmekka.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
1 Børnehuset Troldehøj Kreativitet i leg og bevægelse som udviklings potentiale. Helle Rømer.
Advertisements

-En lærerig arena for alle aldre
Caseoplæg om Facebook.
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Hvordan kan vi som forældre bidrage til at børnene bliver mere sunde og får mere bevægelse i hverdagen?  Hvis muligt skal Børnene gå/cykle i skole også.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Tema: 6 Hvad kan jeg gøre når jeg har det dårligt_ Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Frivillige aktiviteter for og sammen med ældre flygtninge og indvandrere den 10. november 2008 Ældre flygtninge og indvandreres medborgerskab Hvordan?
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
Jeg støtter barnet ved:
Velkommen til valgmøde
1 GPS Workshop 2010 Velkommen til Skovlund GPS Workshop 2010 Velkommen til Skovlund.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Opfattelse af DFIF Forbundet: –Positive –Aktivt, dynamisk og lydhørt forbund Firmasport: – Samvær, uformel, aktivitet.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
APRIL 2010 AARHUS UNIVERSITET PÆDAGOGER OG FAGRESSOURCER.
Fritidstilbuddene pr. 1/ Det betalte modul ( morgen, afslutning samt ferie) på alle ”ikke skoledage” v/ institutionsleder Erik Vadsager Det gratis.
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
Undervisning af alle 9. klasser i Digital Post Ved Digital Vejleder Kathrine Mørcholdt Buus og Digitaliseringskonsulent Kristinna Andersen.
De seks bedste billeder fra gruppen
Pernille Ulla Andersen, VIA University College,
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Gode råd til fundraising
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Hvordan kan forældre støttes og inddrages i støtten omkring de unge? Af: Pædagog Lone Walsøe og forældre Merete Jensen.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
- hvor ligger udfordringerne?
Status for DGI’s udviklingsprojekt :
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Projekt X – Udvikling af undervisning i et krydsfelt
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Kultur Idræt Bevægelse
Mit passionerede projekt
Undervisningsmiljøvurdering Bieringhus Efterskole
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Hjertecafèer - tilbageblik
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Hvordan møder praksis de nye lærere?
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Best practice i sociale medier
Faciliteter og Aktiviteter ORGANISERET UORGANISERET
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
EUC Syds værtskabsmanifest
Arbejdspladsernes Motionsdag, Formandsmøde 2018
ÅRSPLAN FOR __________________________________ Sendes til sekretariatet sammen med certifikat og evalueringsskema, når I ønsker at søge om Det Grønne.
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

Kort intro Rekreativ skov for lokale, kommunen, turister For folkesundhed, bosætning og turistindtægter Gøre kommunen til grønt og blåt friluftsmekka Gode og lettilgængelige oplevelsesmuligheder i naturen Giver forskellige brugergrupper plads og faciliteter Øge forståelsen for skoven og dens drift Vise at privat skov kan skabe værdi for samfundet gennem samarbejde og frivillighed

Projektet støttes af: Projektet er et samarbejde mellem:

Budget EmneBeløb Fysiske faciliteter Informationsmateriale Kurser Temadage Brugerråd Formidling og dokumentation Projektstyring

Sundhed i naturen kurser - opbygning 5 dage over 4 måneder, 4 forskellige steder i kommunen Tilmeldinger og annoncering 2 gennemgående undervisere, en fysioterapeut og en naturvejleder Mig som praktisk gris: forplejning, notater/referater Gæsteunderviser med specifikt kendskab til Svanninge Bjerge, Tarup Davinde Lokal historik og viden. God inspiration. Alle dage blanding af teori og praksis Ude i uanset vejr (snak om vejret og dets rolle)

Sundhed i naturen kurser - opbygning Sparring, gruppearbejde og planlægning af egen praksis Differentiering til egen praksis Blandet gruppe – dynamik Jobcentermedarbejder/socialrådgiver  projektmedarb. i Aktiv Indsats Dokumentation Film, billeder, digte, respons fra medkursister

Nyder denne dag Fri for stress og jag Ser til højre Ser til venstre Jeg lader roen til mig komme selvom jeg her i min lomme bærer på telefonen Men jeg har skruet ned for tonen….. Troede jeg,-)

Sundhed i naturen kurser - kommentarer Tager tid at ændre praksis Man skal føle sig tryg i situationen Øver sig på kollegaer En ændring for både underviser og borger at ”rummet” nu er uderummet Andre regler eller hvad? Hvem bestemmer? Virker det dumt?

Sundhed i naturen kurser - erfaringer Naturen kan en masse, men den skal ikke tages for givet. Ikke forvente det kommer af sig selv Man skal arbejde aktivt med naturen og det den kan og have en ide med sin brug af naturen Sæt en ældre kørestolsbruger ud i sansehaven  lav aktiviteter der inddrager naturen Blomster, dufte  minder, hjerne holdes i gang Find et blad og fortæl om dig selv Dårlige minder? Flygtninge Kan finde ro i naturen, men det kan også være de er flygtet gennem skov? Jobcentrets klaustrofobiske rammer, vægge, trist og kedeligt Gå tur, neutral grund, walk and talk, Argumenterer for valget af naturen, reelt arbejde, manglende sparring og forståelse fra kollegaer Interessant at sætte forskellige ansatte sammen Flere fandt nye mulige samarbejder

Den store hytte udefra Den store hytte indefra, med borde/bænke, bålsted, grejdepot og stige til hems med udkig over skoven Den lille hytte

Pipstorn for lærere og pædagoger Et ekstra uderum med grej Booking og adgang Svært at få dem i tale, gerne mere dialog, indhold i grejbasen Mange tilbud Travlt Vikardækning Kurser Bevægelse i naturen Kend din skov, Kreativ i skoven, Fordybelse i skoven, Styrk din fantasi og lær at fortælle Gravhøjsmatematik, bondestenalderen, gravhøje og dysser Bålmad, dyr og insekter Uge 22 Åbent hus 3 dage fra Forskellige aktører (der også har kurser) Gratis bus

Alt det andet Natur-motorik bane MTB spor Faste find vej i poster Jægere Naturfrednings Forening Kulturstyrelsen Formidling ved Øhavsmuseet, fortidsmindepleje, skilte Events: svampe, politihunde, rollespil, eventyr