Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Advertisements

Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Ved sous- chef Said Akrim
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
DES årskonference 2013 Regeringens evalueringspolitiske program og de store velfærdsområder.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Netværk af forebyggende sygehuse
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
En faglig og effektiv misbrugsbehandling
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
Konference Indsats, udvikling og samarbejde på det sociale område.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Målsætninger på psykiatriområdet
Politisk temamøde den 8. maj 2014 Det specialiserede social- og specialundervisningsområde Borgmester Mogens Gade, formand for KKR Nordjylland.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
sammen om sundhed Sundhedsforum
Indhold, indsatser, implementering
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Sundhedsaftale III status
Et idé - og metodeudviklingsprojekt Gentofte Kommune & herberget Overførstergården.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
De nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Årsmøde om stofmisbrugsdatabasen Scandic Hotel Odense, 4.december 2015 Socialstyrelsen,
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
PEER-STØTTE I REGION HOVEDSTADEN Et partnerskab mellem: Region Hovedstadens Psykiatri, Rudersdal Kommune, Helsingør Kommune, Københavns Kommune, Psykiatriforeningernes.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Politikker temamøde - Region Sjælland April 2016.
‘En bevægende kommune - Bevæg dig for livet’
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Fokusområder og indsatser i og det fremadrettede arbejde i PSOF Vestjylland Den 11. november Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Workshop 7. velfærdsteknologi
Nye organisationsprincipper og forretningsgange
INSPIRATION TIL MULIGE FOKUSPUNKTER
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Tværgående samarbejde –
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Generisk model for forløbsprogrammer for mennesker med psykiske lidelser Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Forløbsprogram Formål: Formålet med forløbsprogrammet er at skabe kvalitet og sammenhæng i indsatsen for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug. Målet skal nås ved at udvikle og implementere et forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug, som opererer på både et bruger- og et organisatorisk niveau. Forløbsprogrammet vil sikre en fælles forståelses- og referenceramme i forhold til målgruppen, og det vil strukturere og formalisere det tværsektorielle samarbejde med og omkring mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug, således at borgerne ikke i fremtiden falder imellem de to ”berømte” stole og oplever at blive tabt systemerne. Metode: Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug er et visionært tværsektorielt projekt, hvor samskabelse er en helt central metode. Ledere og medarbejdere fra dobbeltdiagnose-området i Region Sjælland vil i fællesskab udvikle og samskabe forløbsprogrammet, der vil få karakter af at være et praksisnært koordinerende værktøj, som har brugerne i centrum. Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Målgruppe Mennesker i Region Sjælland med psykisk sygdom og samtidigt misbrug, hvor der udarbejdes en koordinerende indsatsplan for at sikre en samtidig og koordineret indsats. Målgruppen begrænses til at omfatte voksne med psykisk sygdom og samtidigt misbrug, altså fra 18 år og opefter. Der er ikke nogle øvre aldersbegrænsning, men i forhold til monitorering af effekt og dataregistrering, vil vi kigge på en opdeling, så der vil være en yngre gruppe (eksempelvis årige) og en ældre gruppe (40+ årige). Målgruppen inkluderer såvel mænd som kvinder. Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

BRUGEREBRUGERE Sundhedskoordinationsudvalget Styregruppe Projektarbejdsgruppe ProjektmedarbejdereReferencegruppe Tværgående Samarbejdsforum for Psykiatri (TSP) Arb. gruppe Projektorganisering Frikøb af kommunale medarbejdere Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Projektets styregruppe Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Misbrugsbehandling for sig Psykiatrisk behandling for sig Sekventiel behandling Misbrugsbehandling på samme tid som psykiatrisk behandling Parallel behandling Misbrugsbehandling og psykiatrisk behandlings forløb – samtidigt og koordineret, eksempelvis ved brug af den koordinerende indsatsplan Koordineret og samtidig behandling Misbrugsbehandling og psykiatrisk behandling i ”samme” hus Integreret behandling Bevægelse fra sekventiel til integreret behandling Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug LilleStor Graden af samarbejde

At gøre nytte indhold og struktur i livet Socialt liv Privat hhv. professionelt Terapeutisk / pædagogisk strategi Medicinsk behandling De basale rammer Ernæring, hygiejne, bolig, økonomi. etc. Kilde: Steen Guldager Behandlingsmatrix Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Årshjul møde i referencegruppen 2. møde i arbejdsgrupperne samt 2-dages workshop (internat) 3. styregruppemøde 4. styregruppemøde 2. møde i referencegruppen Opsamling på workshop Første skitse til forløbsprogram Ansøgning til 2. runde af pulje til forløbsprogrammer Besøg hos deltagende og relevante organisationer Opstartsseminar v. Socialstyrelsen 1. og 2. styregruppemøde 1. møde i projektarbejdsgrupperne 5. styregruppemøde 3. møde i referencegruppen Færdigproduceret forløbsprogram Afsluttende arrangement Påbegyndt implementering 4. kvartal1. kvartal 2. kvartal3. kvartal Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug

Bruttoarbejdsgruppen står for de øvrige 5 temaer Styregruppen står for temaerne: ”Værdier” og ”Ledelsesmæssig understøttelse af dd-området” Projektgruppen står for ”Forløbsprogrammet generelt” De 8 temaer i forløbsprogrammet Værdier Fælles skolebænk Ledelses- mæssig understøttelse af dd-området Indsatser / tilbud Koordina- tionsmødet samt Koordinerende indsatsplan Organisering Ibrugtagning af ny teknologi Forløbs- programmet generelt Forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug