Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Fremtidens folkeskole i Aalborg
8. december 2010 på Egegård Skole
Trivselspolitik på Løsning Skole
Når lærere samarbejder med forældre
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Informationsaften Aftenens program:
Hierarki for styringsredskaber
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
1 Administrativt samarbejde – hvordan kan det lykkes? Hvilke overvejelser skal der gøres i såvel det politiske som i det administrative felt? Hvilke strategier.
Fjordbakkeskolen forældremøde
Velkommen til valgmøde
Velkommen. . Agenda: Velkomst Status på skolesammenlægningerne Kort ref. fra sidste møde Grundregler for Skolen Evt.
Fælles forældremøde Thurø
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
Alle børn er alles ansvar
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
Nyborg kommune Brugerundersøgelse på Skoleområdet 2014 DANEHOFSKOLEN
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Velkommen Skolestruktur Aktiviteter gennem året Visionsarbejdet
Folkeskolereform 2014.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Fremtidens skole i. AHLMANN-MØDE DEN 7/ DAGSORDEN: (1)Velkomst v. skolebestyrelsesformanden (2)Hvad er der sket? -Gennemgang v. skolelederen -Spørgsmål.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Nr.Vium-Troldhede Skole Folkeskolereformen Danmark nu blunder… Danmark, nu blunder den lyse nat bag ved din seng, når du sover. Gøgen kukker i skov.
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
NYT FRA SKOLEBESTYRELSEN Karaktergennemsnit og skolekvalitet på Niels Ebbesen Skolen Vi har i dette nyhedsbrev valgt at sætte fokus på Skanderborg Kommunes.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Dialogmøde 17. januar 2011.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Visioner for arbejdet i skolebestyrelsen på Rolloskolen.
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Vision mission værdier handleplaner
Orientering om status på skolestrategien I dag Børne- og Ungeudvalgsmøde den 15. september 16. Juni Dialogforum.
T INDERHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSENS ÅRSBERETNING 2014/
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
”Vi er trygge ved Møllevangskolen” Billedet er velkendt: Med bopæl i det vestlige Aarhus er der mange overvejelser forud for valg af skole til børnene.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Velkommen til Skolen ved Sundet
Skoleindskrivningsmøde
Ungestrategiens ledergruppe
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Ahlmann-Skolens vision Trivsel og læring - i et trygt miljø med gode traditioner og engagerede og anerkendende medarbejdere, elever og forældre. 8 pejlemærker for fremtidens Ahlmann-Skole: 1.Vi vil tilbyde et differentieret, kreativt og tværfagligt læringsmiljø, der giver den enkelte elev optimale udviklingsmuligheder – både fagligt og socialt. Alle elever skal have mulighed for at blive til “den bedste udgave af sig selv’” 2.Varierede læringsmiljøer med et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø. Gode lege-/være-faciliteter. 3.Fokus på trivsel og traditioner, så eleverne bindes sammen på tværs af alder og knyttes sammen af skolens kultur og værdier. 4.Gensidige forventninger mellem skole og hjem: Engagerede, velforberedte og omsorgsfulde voksne Lærere, der holder sig fagligt opdaterede Elever, der møder friske op i skole – og er parate til at lære Elever med sunde madpakker og opbakning med hjemmefra En ledelse, der går foran; viser retning og skaber motivation 5.Fokus på rummelighed – en inkluderende skole, hvor vi prioriterer anerkendelse og gensidig respekt over for forskelligheder. 6.En åben skole, hvor vi samarbejder med forældre, virksomheder, foreninger mv. For at udnytte om verdenens viden og ekspertise. 7.Se de teknologiske muligheder og skabe spændende undervisning med IT. 8.En sund skole der lægger vægt på kost, idræt og fysisk aktivitet. Vedtaget af skolebestyrelsen, foråret 2011

”Fremtidens skole” lige nu … Nuværende scenarie – city vest: Sammenlægning af skoledistrikter for Dybbøl, Humlehøj og Ahlmann. Ahlmann bliver en klasse-skole. 7.-9. klasse bliver sendt til Dybbøl (30%) og Humlehøj (70%).

Bestyrelsen arbejder for … Bestyrelsen forventer at Ahlmann-Skolen’s børn er ringere stillet ift. kvaliteten af undervisningen med det nuværende forslag fra fremtidens skole. Derfor: Hvis Ahlmann-Skolen laves om til en klasse, skal det forgå på en måde, som giver et klart løft til klasserne. Ahlmann-Skolen forbliver en klasses skole, specialklasser flyttes. Lukning er udelukket. … men det vil være politikerne der bestemmer.

Dejlige bygninger … -Charmerende by-skole. -Nyt tag og klimaanlæg -Nyt varmeanlæg med moderne styring -Nye lyddæmpende lofter -Ny energirigtig belysning -Historisk ånd og atmosfære -Et sted man har lyst til at være – vigtigt for både lærere og elever. -Mangler lidt maling og spartelmasse – og plads.

Masser af elever … Elevtal – prognose fra fremtidens skole. *) Dybbøl består af to skoler. Bülow er klasse med ca. 85 elever. Det er kun Dybbøl-siden der er berørt af faldende børnetal. SkoleKapacitetElever 2012 Elever 2021 Ændring Humlehøj % Dybbøl *) % Ahlmann %

Gode karakter … Højeste karaktergennemsnit af kommuneskoler SkoleKaraktergennemsnitLøft Humlehøj5,90,2 Dybbøl6,4-0,1 Ahlmann7,50,5 Karakterer er ikke alt – men tages alvorligt som adgangsgivende parameter senere. Ahlmann-Skolens børn virker glade og tilfredse.

En forældres kommentar … Hej Jesper … Jeg tror lukningen af Ahlmann skolen arbejder direkte imod kommunens strategi på andre områder, bl.a. om at være førende inden for "vidensbaseret erhverv" - hvilket bl.a. vil kræve tilflytning (jeg er selv tilflytter fra København). … Som tilflytter er uddannelse naturligvis en vigtig parameter. Og personligt har en god og charmerende byskole i nærområdet som Ahlmann-skolen været et af de vigtige valg- og senere fastholdelsesfaktorer for mig og min familie. … Så hvis man som tilflytter (fra fx hovedstaden) ønsker at slå sig ned i Sønderborg by hvis disse forslag bliver gennemført, så bliver ens muligheder (set objektivt fra tilflytterens vinkel når de skal tage beslutningen) for at få en rigtig god skole i ens nærområde i et helt skoleforløb (9 år), stærkt reduceret med disse forslag - hvis ikke fjernet helt, hvis jeg har læst rigtigt. … Mvh Michael

Populær og billig skole … - vi mangler plads. Alle klasser er fyldt op  Sønderborgs billigste skole. (~ kr/elev) Mange forældre har valgt bolig ud fra distriktet. Vi kan skaffe ekstra plads ved enten At omdanne Ahlmann-Skolen til en klasse-skole At flytte specialklasserne.

Hvorfor ikke … Alternativer for fremtidens skole: Reducér på Dybbøl siden – her falder elevtallet kraftigt. En bygning kan lukkes. Lav et større Sønderborg skoledistrikt – det giver bedre mulighed for profiler, specialiserede fag. Lav en overbygningsskole til klasse, der kan tilbyde specialiserede fag og lærere. Hold klasserne samlet i en evt. overbygningsskole.

Plan B … Hvis politikerne vælger at lukke Ahlmann-Skolen: -Privatskolen Als har ingen ledige pladser og der er venteliste. -Har en strategi om at forblive en et sporet skole. Derfor: -Vi må selv overveje om vi vil starte en privatskole mere i Sønderborg.

Hvad kan du gøre … Hvis du vil støtte Ahlmann-Skolen så : -Tal med politikerne -Send en mail til politikerne -Skriv et læserbrev -Meld dig ind i facebook gruppen ”Bevar Ahlmann”. -… Ahlmann-Skolens børn skal også have et kvalitets løft med fremtidens skole.