IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Advertisements

Love og regler på beskæftigelsesområdet
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Kommunikationskursus - Erhverv
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Reform af førtidspension og fleksjob
New Insight - Noter til præsentation
Rummelighedens rammer - ansættelsesmuligheder for personer med hjerneskade, sindslidelse eller udviklingshæmning Oplæg ved Karen Tinggaard og Maja Rosenstock.
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Vold - et fælles anliggende
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.
Cerebral parese og de nødvendige forudsætninger i forhold til arbejdsmarkedets krav.
Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.
1 Social Networks En kommunikationsoversigt til mennesker med komplekse kommunikationsbehov og deres kommunikationspartnere Sarah W. Blackston, Ph.D Mary.
Ulla Monrad Høreforeningens Tolkeformidling
Synshandicap og beskæftigelse
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Det Sociale Kapitel
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
IKV konsulentseminar 11. juni 2014 Hedensted. Strategi Job og uddannelse → klare sig selv Borgeren ser sig først og fremmest som sit eget ansvar at have.
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Workshop 1 på BIP seminar, d. 10 juni 2015 i Vejle
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
IKT – MESSEN NYBORG 2014 ÆLDRE PERSONER MED HØRE – OG SYNSNEDSÆTTELSER: HVAD KAN DER GØRES?
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed”Når teknik og taktik ikke rækker - ældre med erhvervet døvblindhed DEN 4. SEPTEMBER.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Erhvervspsykiatrisk Center1 Konference: Psykisk sårbare og arbejdsmarkedet ”Projekt fra Behandling til Beskæftigelse” -En parallel indsats for psykisk.
Specialfunktionen Job & Handicap Vestre Engvej 56, 7100 Vejle www. bmhandicap.dk www. bmhandicap.dk Ansættelse af personer med funktionsnedsættelse.
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Velkommen til temadag Forår Velkommen til forårstemadag 2015 Lovgivning i praksis – fra jer Kan et godt samarbejde med A-kasserne styrke indsatsen.
Inspirationsskabelon til virksomhedsoplæg ”Virksomheder møder flygtninge”
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Mentorprojekt Sisimiut
Voksenspecialundervisningen i Danmark
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Inspirationsworkshop med fokus på
Præsentationens transcript:

IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen

Døves særlige opvækstvilkår, sprog og kultur CFD - Døvekonsulentordningen Projekt ”Et job til alle døve” o Vilkår og kompensationsmuligheder på arbejdsmarkedet o Videoklip med projektdeltager Tegnsprogstolkning (fysisk og fjerntolkning) Spørgsmål Dagens program

At være døv Der er ca voksne døve i Danmark Egen kultur og eget sprog Tegnsprog som modersmål og dansk som 1.fremmedsprog Udfordringer i forhold til kommunikation Informations- og videnshandicap

Hørenedsættelsen er ofte opdaget sent, hvilket har betydning for den sproglige udvikling 90 % af alle døve har hørende forældre Mange døve har igennem opvæksten gået på døveskoler og boet på elevhjem Mange har oplevet kommunikation i beskedform eller på en måde som de ikke har haft mulighed for at opfange Opvækstbetingelser

Tegnsprog har sin egen grammatik og sætningsopbygning Tegnsprog er ikke bare tegn(ord) - det er et sprog der består lige meget af mimik og kropsprog Tegnsprog er et visuelt sprog, hvorimod det talte sprog opfattes auditivt Tegnsprog

Rådgivning Sociale tilbud Tolkebooking Kompetencecenter (udredningsteam, intern og ekstern kursusvirksomhed) CFD

Døvekonsulenter Projekt ”Et job til alle døve” Døvblindekonsulenter Familiekonsulenter/hjemmevejledere Rådgivning

Døvekonsulentens arbejde Yder specialrådgivning og vejledning til voksne døve og svært hørehæmmede tegnsprogsbrugere Yder rådgivning og sparring til fagfolk og andre instanser, der er i kontakt med døve Medvirker til at udvikle tiltag/projekter vedrørende døve

”Et job til alle døve” CFD har fået satspuljemidler (1.5 mill.) til at lave et projekt med det formål, i tæt samarbejde med jobcentrene, at flere døve opnår beskæftigelse og/eller udredes i forhold til uddannelse, fleksjob eller førtidspension. Projektet kører i perioden 2012 og 2013.

Døve på arbejdsmarkedet Epinionsundersøgelse i % af døve mellem år er i beskæftigelse (70%) 31% er udenfor arbejdsstyrken (16%) 53% har grundskolen som højeste fuldførte uddannelse, ofte ikke afgangseksamen (31%) 10% har en videregående uddannelse (23%) Tendens til polarisering - ”mellemgruppen forsvinder” Jo højere uddannelse des oftere arbejder døve sammen med andre døve

Døves udfordringer på arbejdsmarkedet Det handler ikke kun om at forstå jobindhold m.m. - men også at forstå kulturen på arbejdspladsen Der skal bruges ekstra ressourcer på at få information Døves udfordringer i forhold til ledighed

Erfaringer opnået i projekt ”Et job til alle døve” En kontinuerlig målrettet indsats har gavnlig effekt Tæt samarbejde med jobcentrene fremmer mulighederne Praktik åbner døre / fremmer muligheder for ansættelse Opfølgning og information på arbejdspladsen er vigtigt Brug af kompenserende ordninger er vigtig

Kompensation Personlig assistance Tegnsprogstolkning Personlig assistance til hverdagen - Personlig assistance til efter/videreuddannelse Arbejdspladsindretning / hjælpemidler Mentor Isbryderordning Fortrinsadgang

VIDEOKLIP

Fysisk Tolkning En tolk der møder fysisk op på stedet Afregnes med mindst en time uanset hvor lang tid der er brugt, eller om borgeren møder op Skal bestilles på forhånd

Fordele ved fysisk tolk Mulighed for én tolk når flere kommunikerer sammen Tolken har overblik over situationen og kan agere derefter Tolkens mimik og kropssprog er tydeligt for tolkebrugeren forsættes… ….

Fordele ved fysisk tolk Tolken har mulighed for at forberede sig før mødet Tolkebruger kan bede om en bestemt tolk Tolken kan være fleksibel i tolkesituation Der kan leveres tolk hele døgnet/alle hverdage og weekender

Videotolkning Baggrund Hvordan foregår videotolkning i praksis? Mulighed for dialog når behov opstår Videotolkning på arbejdspladser DNTM har åbnet op for ubegrænset videosocialtolkning

Fordele ved videotolkning Mulighed ved tovejskommunikation, og hvis én person skal give besked til flere døve Økonomiske fordele Tolkebrugeren mindre afhængig af planlægning Giver tolkebrugeren større fleksibilitet og frihed Giver døve større mulighed for at varetage arbejdsopgaver på lige fod med hørende

Hvis i vil vide mere…… Nyhedsmail Ydelseskatalog Epinionsundersøgelsen