PR Kampagne for folkeskolen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Inddrag nu Kick-off møde
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Implementering af folkeskolereform
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Ny folkeskolelov Ikrafttrædelse August Overordnede rammer En længere og varieret skoledag • 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, • 33 timer.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
PR Kampagne for folkeskolen
Styring og dialog Reformgrupper Ledelsesudvikling - Sikre at lederne er rustet til opgaven. Politisk system De overordnede rammesættende beslutninger for.
1 Sundhedsprojektet. 2 Sundhedsprojekt •Projektansøgning 2006 udarbejdet i samarbejde med CVU 2.8mio. fra Familieministeriets pulje til kvalitetsudvikling.
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
Børnemad madvalget Ideer til temaer til drøftelse ifm. valg af frokostordning September 2010 Kære ledere/ forældrebestyrelser I dette powerpointshow er.
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
E-læring på Virk.dk Præsentation på Myndighedsforum
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Science Team K Slutrapport fra evalueringen Henrik Busch, Jan Sølberg, Finn Horn 3. november 2006.
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Inspiration til reformarbejdet
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Formål: Gøre Aalborgs skoler mere rummelige, således at man på distriktsskolen bliver i stand til at undervise flere af de elever, der i dag henvises til.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Den gode projektansøgning
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Orienteringsmøde Torstorp Skole.
Den røde tråd fra vision til handling
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Dialogmøde – VIA University College - den 16. juni.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Frivilligkampagnen Styrker dig og fællesskabet DGI Ø ledelsesforum 30. november 2013 DGI Ø bestyrelsesmøde 10. december 2013.
SportHouse –  TEAM/ RESSOURCER KRITISK SUCCES FAKTOR UDFORDRINGER/ FORHINDRINGER FASER/MILEPÆLE/AKTIVITETER xx MÅL Februar 2014 Bestyrelsens.
Skolebestyrelsens beretning Søgårdsskolen.
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
- Kom tættere på dit barns skolegang
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Årshjul Grønnevej 2016 Jan. Feb. Mar. Apr. Maj Juni Juli Aug. Sept.
Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Mere MOST - mindre fravær
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Årshjul Dec Jan Nov Feb Okt Mar Sep Apr Aug Maj Juli Juni
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Dagtilbudsreformen ”Stærke dagtilbud,- alle børn skal med i fællesskabet” Den styrkede pædagogiske læreplan Arbejdsgruppernes udkast til temabeskrivelser.
KLF - konference om chancelighed
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Hvad laver Skolebestyrelsen
Foreløbig tidsplan for implementering af EUD-aftalen
Præsentationens transcript:

PR Kampagne for folkeskolen Mødet den 4. september 2012

Dagsorden Siden sidst-runde Kompetenceudvikling for skoleledere: kort orientering Inspirationsark og Brug Folkeskolens rekrutteringshåndbog (en del af værktøjskassen Brainstorm på tema og historier til den koordinerede pressekampagne. Præsentation af forslag til langsigtet strategi Eventuelt

Pressekampagne: Brainstorm til idékatalog: Overordnet tema ’Tryghed og trivsel’   Ideer Forslag til case Tryg overgang Godt samarbejde ml skole/børnehave Tryg skolestart Søster-bror-ordning Skolen i lokalområdet ’landsbyen’ børn og voksne kender hinanden Mobning Elevmæglere, voksenmæglere, københavnerbarometer, klasseledelse Tryghed og ro i skolen Klasseledelse, fysiske rammer, morgensang, Trivsel - sundhed Madskoler, EAT, profilskoler, særligt fokus på idræt/bevægelse Sikre skoleveje Investeringer –konkrete forbedringer Sikkerhed Børn i skolen, når vi bygger og renoverer: sådan passer vi på dem Demokratiske processer Elevråd, KESO

Langsigtet strategi - forslag Cirka 25 % af de københavnske forældre fravælger folkeskolen – eller den lokale folkeskole.   Valg af privat-/friskole: Før barnet er blevet et år (46%) og i perioden fra barnet er 3-5 år (43%) Valg af folkeskole: Før barnet er blevet et år (27 %) og i perioden fra barnet er 3-5 år (60 %) Indflydelse på valg af skole: Det er primært det sociale netværk (eget eller barnets), der kan få forældre til at genoverveje skolevalget men besøg på skolen  har også en effekt og 37 % siger, at besøg på skolen har indflydelse på skolevalget. Dvs. at skolernes indsats for rekruttering af elever har den største effekt og det er væsentligt at potentialerne omkring barnet sociale netværk udnyttes bedst muligt. Folkeskolen – det naturlige valg: Positiv tænkning og skærpet bevidsthed på dagsordenen En langsigtet indsats med fokus på at skabe synlighed og positiv omtale af den lokale folkeskole, bør have fokus på den synergi der kan skabes i forbindelse med en række af forvaltningens øvrige udviklingsindsatser, frem for at iværksætte mange små, usammenhængende tiltag. Folkeskole – det naturlige valg: skal sættes på dagsordenen: Internt: Gennem samarbejde og koordinering om udviklingstiltag, skal forvaltningen skærpe bevidstheden om at indtænke positiv omtale og rekruttering af flere ambassadører for folkeskolen – såvel i forvaltning og på skoler og institutioner som i samarbejdet med faglige- og forældreorganisationer. Eksternt: Koordinerede presseindsatser og tilbagevendende kampagner, skal bidrage til ambassadørfortællingen om den gode folkeskole.

Langsigtet strategi - forslag Forslag til langsigtede tiltag: Koordinering og samarbejde med øvrige udviklingsindsatser i forvaltningen: Styrket samarbejde mellem skoler og børnehaver: Implementering af anbefalinger fra Pædagogisk Kvalitetsudvalg Muligheden for at anvende sundhedsplejersker i præsentationen af den københavnske folkeskole (mange tvivlere fravælger folkeskolen når barnet er mellem 0-1 år og mødregrupper har stor betydning for valg/fravalg af den lokale folkeskole) Digitale udviklingsprojekter: selvbetjeningsløsninger, direct-mail-muligheder, borger.dk m.m. Forslag til indsats Forslag til action Kompetenceudvikling omdømmeledelse. Understøtte skolernes egen indsats for at rekruttere skolestartere: kompetenceudvikling kommunikation og markedsføring med fokus på at markedsføring og omdømmeledelse er en vigtig del af ledelsesopgaven. Projektgruppen anbefaler, at kompetenceudvikling til ledere med særligt fokus på markedsføring og omdømmeledelse fremmes og fx tilbydes på Sommeruniversitet. Evaluering af kommende kompetenceudviklingsforløb Årlige kampagner med det formål at skabe positiv opmærksomhed om den københavnske folkeskole og levere et modspil til de negative historier om skolerne som af og til præger mediebilledet og den offentlige debat. Projektgruppen anbefaler, at der gennemføres en folkeskolekampagne én gang årligt. Kampagnen bør udmeldes i god tid, så skolerne fx har mulighed for at tilrettelægge egne lokale informationsindsatser i tilknytning til kampagnen. Årlige koordinerede presseindsatser, hvor såvel forvaltning, borgmester, de københavnske skoleleder- og lærerforeninger samt forældreorganisationer sætter fokus på folkeskolen.

Langsigtet strategi - forslag Forslag til indsats Forslag til action Kompetenceudvikling omdømmeledelse. Understøtte skolernes egen indsats for at rekruttere skolestartere: kompetenceudvikling kommunikation og markedsføring med fokus på at markedsføring og omdømmeledelse er en vigtig del af ledelsesopgaven. Indstilling om, at lederforløb i kompetenceudvikling til ledere med særligt fokus på markedsføring og omdømmeledelse fremmes og fx tilbydes på Sommeruniversitet. Evaluering af kommende kompetenceudviklingsforløb Synergi ift. øvrige udviklingsindsatser - Koordinering og samarbejde Styrket samarbejde mellem skoler og børnehaver SOK indleder samarbejde med Pædagogisk Faglighed i forbindelse med implementering af anbefalinger fra Pædagogisk Kvalitetsudvalg ift. anbefalingen ”Sammenhæng og overgange” - Alle børn og unge skal opleve en helhed i deres liv. Ved overgangen fra et tilbud til et andet, skal barnet/den unge og deres forældre opleve, at der samarbejdes om at skabe en tryg og god overgang. Muligheden for at anvende sundhedsplejersker i præsentationen af den københavnske folkeskole SOK tager initiativ til indledende drøftelser med Sundhed & Indkøb om, hvordan sundhedsplejersker kan bidrage i arbejdet. Digitale udviklingsprojekter: selvbetjeningsløsninger, direct-mail-muligheder, borger.dk m.m. Fælles indstilling til BUU: øget samspil mellem skoler og institutioner samt udviklingen af digitale borgerløsninger med henblik på, at synliggøre den lokale folkeskoles styrker og muligheder. Herunder koordinering mellem digital skoleindskrivning,digital pladsanvisning, planlægning, skoledistriktsdannelser m.m. Samt Barnets Bog og den nationale udvikling af borger.dk/minside. Styrket forældresamarbejde samt samarbejde med organisationer og erhvervsliv i lokalområdet Inspirationsmateriale til åben skole/rekrutteringshåndbog Forældresamarbejde/forældrenetværk på dagsordenen i Dialogforum m.m. Koordinering og samarbejde med øvrige udviklingsindsatser i forvaltningen: Styrket samarbejde mellem skoler og børnehaver: Implementering af anbefalinger fra Pædagogisk Kvalitetsudvalg Muligheden for at anvende sundhedsplejersker i præsentationen af den københavnske folkeskole (mange tvivlere fravælger folkeskolen når barnet er mellem 0-1 år og mødregrupper har stor betydning for valg/fravalg af den lokale folkeskole) Digitale udviklingsprojekter: selvbetjeningsløsninger, direct-mail-muligheder, borger.dk m.m.

Processen frem til efteråret Maj: Pr-kampagne koordineres med projekt digital skoleindskrivning Indskrivningskampagne justeres ift. digital skoleindskrivning og koordineres med PR Kampagne Juni: Information til skolerne om PR kampagne: indhold og proces Sidste møde før sommerferien Værktøjskasse/inspirationsmateriale færdiggøres Kompetenceudviklingsforløb fastlægges. Opslås med mulighed for tilmelding i august Tema for efterårets fælles koordinerede presseindsats drøftes i gruppen. Forankring af og kendskab til indsatserne i områdechefkredsen August: Første møde efter sommerferien 1. forslag til langsigtet strategi udarbejdes og drøftes i gruppen Kompetenceudviklingsforløb udbydes Forslag/input til koordineret presseindsats fremlægges Koordinereringsmøde med øvrige udviklingsprojekter i BUF: Forældreinvolvering, Skolebestyrelser, Samarbejde ml. skoler og inst., Stærk skoleledelse, samarbejde skole og erhverv, Digital skoleindskrivning. September: Pressekampagne gennemføres Langsigtet strategi drøftes med henblik på forelæggelse for styregruppen 1. kompetenceudviklingsforløb gennemføres

Årshjul – * baseret på et skøn af hvilke indsatser, der kan give anledning til presseomtale Indskrivning af børn m sproglige udfordringer Breve t. forældre om optagelse af deres barn Indskrivningskampagne Jan Koordineret presseindsats: Målgruppe: medarbejdere/forældre Dec Feb Nov Kvalitetsrapport + Københavnerbarometer *1 Evt. kampagne for folkeskolen Mar Okt Budgetforlig Distriktsændringer Koordineret presseindsats: Målgruppe: kommende forældre Apr Sep Indberetning t. undervisningsministeriet Maj Aug Juni Juli 57 inklusionspædagoger søges til skolerne Skolestart ’*1: udviklingsarbejde om et fremtidigt to-årigt årshjul for evalueringer