Www.slagelsebib.dkSlagelse Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Svend Gønge-skolens værdier...
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
5 IT-didaktiske principper
BIBLIOTEKET. En borgerindgang med mange funktioner  Borgerservicebrugere opdager biblioteks- og kulturtilbud.  Biblioteksbrugere benytter borgerservice.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
BIBLIOTEKET LIGE VED HÅNDEN 8. December Hotel Scandic Kongens Ege, Randers Afsluttende temadag.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Rykker vi? Eller er alt ved det gamle?
Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,
R UGVÆNGETS SKOLE - F REMTIDENS SKOLE ! Helhedsskole – et udviklingsskoleprojekt 2012/13.
Cand.mag. Lise Vandborg, Chefredaktør Litteratursiden
Godmorgen og velkomment til Fælles idéudviklings- workshop Kulturfestival BØLGEN.
Brøndby den 10. april 2007 Forældrerekruttering Teddy Pedersen Haderslev Fodboldklub DIF - Breddekonsulenttræf.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Danske Forsamlingshuse
Opsamling >> Direktør i Danmarks Biblioteksforening Michel Steen-Hansen >> Sekretariatsleder i Dansk Folkeoplysnings Samråd Trine Bendix Knudsen Rum for.
Dansk Svømmeunions politiske program
v/ Anne Kathrine Skibelund, Roskilde Bibliotekerne
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Strategi-oplæg for.
KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Museerne på Vestfyn VISIONSDAG Lørdag den 21. april 2012.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Klostermarksskolen Strategi og visioner Visionsseminar 2008: 1)Værdianalyse 2)Visioner 3)6 Fokusområder 4) Prioritering 5) Arbejdsplaner Bestyrelsens.
GRUPPEDRØFTELSER En af forældrene bedes lave notater på det omdelte papir. Vælg eventuelt en ordstyrer blandt forældrene.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Projekt It for alle Hanne Bjørn Susanne Kierkegaard -
SPONSOR ARBEJDET Wischmann Innovation © 13 trin på vejen Mod en god sponsoraftale. Wischmann Innovation ©
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
________________________________________________________________________ Møde med foreningerne 6. oktober 2011 Landsbyvisions-modellen ”Byrådet ønsker,
- sikkert og enkelt netværk for ældre Greve Bibliotek Præsentation af AgeForce med fokus på seniorer, livslang læring og nye.
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
Vordingborg Idrætsråd
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Aktivt medborgerskab som ressource i sundhedsfremmende arbejde.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LOF Ikast/Brande Samskabelsesprojekt vedr. sundhed og frivillighed.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Skolens samarbejde med omverdenen Tanker og erfaringer fra Rudersdal Kommune Politiske møde om folkeskolen 3. december 2014 – Fredericia Martin Tinning.
Fritidspas.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Fremtidens museumslandskab: Fokus, fornyelse og modet til at være unik Kulturarvsstyrelsens museumsmøde Nyborg 10. maj 2010 Klaus Majgaard.
Målrettet biblioteks-betjening Integreret borgerservice
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Kulturelle Samråd i Danmark Visionsseminar 2014 Betragtninger om brobygning og armslængde melllem det offentlige og civilsamfund, herunder forholdet mellem.
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Glamsbjerg Fritidscenters fremtidshus
Venner viser vej Sira Støhrmann, projektleder Venner Viser Vej
SAMARBEJDE giver FÆLLESSKAB og UDVIKLING
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Præsentationens transcript:

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket I dag er biblioteket blot et af en lang række tilbud, der henvender sig til borgerne og konkurrerer om deres opmærksomhed. Fremtidens bibliotek må derfor være offensivt og opsøgende. Dets tilbud skal være synlige også uden for huset og personalet må tilbyde deres tjenester dér, hvor kunderne er.

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Bud nr. 9 Fra Rapporten ”Fremtidens biblioteksbetjening af børn”

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Forskellige partnere – differentierede former for samarbejde Bibliotekerne må være bevidste om, hvilke roller, de selv ønsker at indtage i de forskellige former for samarbejde. I nogle tilfælde kan det handle at biblioteket selv skaber og leverer indholdet, andre gange om at biblioteket er bidragsyder til andres tilbud. Biblioteket bør udnytte mulighederne for rent fysisk at placere sine tilbud de steder, hvor børnene har deres daglige gang. Børnehavebiblioteker er ét eksempel, men det kan også være bibliotekstilbud i utraditionelle sammenhænge f.eks i sportshaller, svømmehaller og kulturhuse m.v. Biblioteket kan også tænkes at være arrangør af et klub- eller lektiehjælpstilbud i en lokal boligforenings lokaler.

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Kulturelle institutioner Biblioteket er en naturlig samarbejdspartner, når museer, biografer og teatre arbejder med formidling til børn. Ved at arbejde sammen får såvel bibliotekarer som andre børnekulturformidlere indsigt i andre formidlingsformer end de vante. Kulturinstitutioner og biblioteker kan indgå i ligeværdige samarbejder om temaer og begivenheder, og de kan i fællesskab arrangere litterære skattejagter, historiefortælling, forfatter/ illustratorværksteder og workshops, som tager udgangspunkt i kulturarv, arkitektur og lokal identitet. Samarbejde med andre faggrupper giver synergieffekt og skaber udvikling

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Foreninger og organisationer I det lokale foreningsliv kan biblioteket spille en aktiv rolle og tage initiativer i forhold til de lokale foreninger, f.eks. ved at involvere frivillige i lektiehjælp på biblioteket eller invitere spejdere, idrætsforeninger osv. til at afholde temadage og workshops i biblioteket, hvor de præsenterer aktiviteter, de selv vælger at sætte fokus på.

Bibliotekerne Michel Steen-Hansen Kulturhuse Mens biblioteksfilialer over hele landet lukker i disse år, stiger antallet af kommunale kulturhuse, særligt med tilbud til børn. Åbenhed og samarbejde er alfa og Omega og det bør aftales hvordan arbejdsfordelingen mellem de to institutioners tilbud kan differentieres. For at højne kvaliteten af det samlede (børne)kulturtilbud i kommunen, koordinere tilbuddene og samle de økonomiske og organisatoriske resurser må bibliotekerne fremover være offensive i dialogen og indgå faste aftaler om samarbejdets omfang.