Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alder Bedst Masterplan – opsamling på input.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alder Bedst Masterplan – opsamling på input."— Præsentationens transcript:

1 Alder Bedst Masterplan – opsamling på input

2 Alder Bedst I Alder Bedst har vi fokus på sammen at skabe en kommune, hvor det er godt at blive ældre, og hvor ældre har betydning og bidrager til fællesskabet. Alder Bedst handler ikke om, hvad kommunen kan gøre, men derimod om, hvad vi sammen kan gøre og hvordan flere kan være noget for andre.

3 Alder Bedst-dogmerne Vi tager udgangspunkt i alle de initiativer og alt det engagement, der er i forvejen Vi laver ikke nye faste kommunale tilbud Vi hjælper borgerne i gang med nye initiativer, som kan forankres/varetages af borgerne selv eller af foreninger i civilsamfundet Hvis en idé eller et initiativ viser sig at være holdbar, arbejder vi for, at det kan køre videre uden central involvering efter cirka et halvt år Vi forholder os altid til, at alle ældre ikke kan skæres over en kam. Derfor skal vi altid være skarpe på, hvilken målgruppe de enkelte initiativer eller idéer henvender sig til

4 Over 300 svar i gadekampagnen
Arrangementer Gadekampagne Frokostmøder med ambassadører i Horsens og Brædstrup Gågaden i Horsens Hatting Hovedgård 75 års fødselsdag med forebyggerne Brædstrup Huskedagen Højskoledagen Brandbjergseminaret Over 300 svar i gadekampagnen | Indsæt fodnote tekst her

5 Fællesskaber Sundhed Frivillighed Foreningsliv Tværgående temaer

6 Tema 1: Fra arbejdsliv til virksomt ældreliv
Idéer til initiativer: Samtalecaféer om det aktive ældreliv på større virksomheder i kommunen. Tænkte kobling til bibliotekerne og Sund By Fokus på, hvordan man kan blive frivillig NB! Idéer til initiativer er ikke en udtømmende liste. Det er en arbejdsversion, som vi udvikler på sammen.

7 Tema 2: Teknologier og smarte løsninger
Idéer til initiativer: Teknologiagentkorps bestående af seniorer: Fokus på tekst og formidling af ny teknologi. Korpset kan blive frivillige hjælpere for andre ældre, der skal bruge teknologien. Mindre arrangementer om teknologi (kan fx være i Teknologicaféen) med fokus på temaer, fx teknologier til alderssvækkelse; høre- og synsteknologier; teknologier til demens og senhjerneskade, etc. NB! Idéer til initiativer er ikke en udtømmende liste. Det er en arbejdsversion, som vi udvikler på sammen.

8 Tema 3: De store (livs)spørgsmål
Idéer til initiativer: Temadag med bl.a. kirken, Dansk Folkehjælp og Ældresagen som aktører Introduktion til kommunens plejeboliger og hjemmehjælp: Arrangement, hvor man kan blive klogere på, hvilken hjælp man kan få (oplysning, forventningsafstemning og tryghed). Arrangementet henvender sig til borgere, der ikke får hjælp og deres pårørende samt kommende ældre (tænke det sammen med forebyggerne og 75 års fødselsdag) NB! Idéer til initiativer er ikke en udtømmende liste. Det er en arbejdsversion, som vi udvikler på sammen.

9 Tema 4: Lokalsamfund og naboskab
Idéer til initiativer: Task force med nogle af de mange ressourcepersoner rundt i kommunen, der med succes har skabt lokale fællesskaber. Task forcen skal have fokus på, hvordan vi får flere med i vores fællesskaber, husk sportsklubber. Børs – kan bruges til ”matching” Facebookside: ”Det sker i Horsens for ældre” NB! Idéer til initiativer er ikke en udtømmende liste. Det er en arbejdsversion, som vi udvikler på sammen.

10 Tema 5: Rejser, kultur og natur
Idéer til initiativer: Temadag eller Aktivitets- og Sundhedsmesse med forskellige forslag til aktiviteter og måder at danne fællesskaber på NB! Idéer til initiativer er ikke en udtømmende liste. Det er en arbejdsversion, som vi udvikler på sammen.

11 Tidsplan NB! Idéer til initiativer er ikke en udtømmende liste. Det er en arbejdsversion, som vi udvikler på sammen.

12 Andre vigtige temaer fra gadekampagnen
Trafik Boliger Økonomi Andre vigtige temaer fra gadekampagnen


Download ppt "Alder Bedst Masterplan – opsamling på input."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google