Forskningslederseminar 5.3.12 Birte Siim : Hvilke udfordringer/opgaver har en forskningsleder/projektleder ? 1.Kontinuitet og dynamik 2.Anerkendelse eller.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mentorkursus Foreningen Nydansker V/ susie skov nørregård.
Advertisements

Opstilling af forskningsplan og CV
Netværk for forskning i danskfagenes didaktik Seminar 15. juni 2007.
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Diversity at Work Tør vi sætte en ny dagsorden?. MELLEMLEDEREN - ELLER DEN NYE GENERATION AF TOPLEDERE ! KVANTITATIVE ANALYSE HAR FOKUS PÅ:
Forskningens ændrede rammebetingelser Udvikling og effekter i et dansk perspektiv Fil. Dr. Evanthia K. Schmidt The Danish Centre for Studies in Research.
Forandringsteori for Venindenetværket2013
FOKUS evalueringsmøde
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Styring og autenticitet
Præsentation af fremtidens hold Et netværk af kompetencer.
Betydningen af uformelle og formelle mentorskaber på karrierevejen Birgitte Bruun Kvinfo/Syddansk Universitet 6. oktober 2007.
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
BioCentrum DTU …for life and technology BiC Innovation Hvordan gøres universitetsforskning profitabel Per Væggemose Nielsen
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
AU’s og SUN’s Forskningsstrategier AU’ mål er at •Stimulerer nybrud i forskningen •Styrke den internationalt anerkendte forskning •Have forskningsgrupper.
3.Marts Dorthe Wendt Den danske UNESCO-delegation
Jeg støtter barnet ved:
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Hvilke faglige basiskompetencer bør den ideelle talentudvikler besidde? Hvilke personlige egenskaber er vigtige for en talentudvikler at besidde? Hvordan.
Lederen som kompetenceudvikler SCKK
Ledelse af innovative medarbejdere
Suppler din uddannelse med et fag eller et semester et andet sted Meritdelen Workshop om merit- og udlandsophold, v/ Studievejledningen onsdag den
Strategi som forandrings- skabende dialog
1 Proces for personaletilpasning i forbindelse med folkeskolereform 2014 Orienteringsmøde 21. Januar 2014 Ved Elin Hausle
Bodil Due, dekan A A R H U S U N I V E R S I T E T DET HUMANISTISKE FAKULTET Cognitive Semiotics En eliteuddannelse.
Kpartner på AU.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
1 Wischmann Innovation © BESTYRELSENS OPGAVER. 2 Wischmann Innovation © - udvikle visioner, mål og strategi Det er generalforsamlingen, som godkender.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Kreativitet – et systemisk fænomen Innovatismer – Håndbog for innovationsagenter og forandringsledere. Søren Lybecker, Professor i psykologi ved.
Kompetencer i det første ingeniørjob Aftagerseminar på DTU Byg tirsdag den 26. maj 2009 Jesper Gath.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Narrative strategier og fornyelse af velfærd
Viden til vækst Om samarbejde mellem universitet og erhvervsliv Professor Tage Koed Madsen Institut for Marketing & Management Syddansk Universitet.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Ledelse i forskellige retninger
Introduktion til Analyseenheden under FPC Oplæg for FSE den 7. februar 2008 Anette Dørge Jessen Lotte Faurbæk.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
Udfordringer omkring frivillige i aftenskolen Projektpartnere LOF og FORA.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Rammesætning og frihed under krydspres Rebildkonferencen 2012 Skolelederforeningen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
Internationalisering på SUND - strategi At styrke den internationale dimension i fakultetets uddannelser. Studerende skal tilegne sig et globalt perspektiv,
Kreativitet i DR Af: Steffen Pedersen Anina Kjær Rasmus Petrussen Kristine Madsen Løkke Engraf.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Det Frie Forskningsråd (DFF) og visionære områder
A A R H U S U N I V E R S I T E T U N I V E R S I T Y O F A A R H U S Lauritz B. Holm-Nielsen| 2 Aarhus Universitets Strategi
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Pædagogisk konsulent Maren Ottar Hessner
IT Offshore/Nearshore anno 2017
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
CBS / Webpol Webpol Omnibus – September ’14
Karakteristika i et projekt Kompleks, ny, unik konceptformulering
Skab et Samarbejde med Synergi
Børn med særlige behov i dagplejen
Evaluering af projektet ”Transfer i AMU”
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Styregruppemøde 25. maj 2018 Charlotte Holmberg Ph.d.-arbejdsgruppen
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Kortlægning - Styrker og svagheder
projekt:værktøjsdagen
Institut for Klinisk Medicin
Forsvarsakademiet.
Hvorfor lave en kommunikationsplan?
Præsentationens transcript:

Forskningslederseminar Birte Siim : Hvilke udfordringer/opgaver har en forskningsleder/projektleder ? 1.Kontinuitet og dynamik 2.Anerkendelse eller kontrol 3.Mesterlære eller management 4.Mangfoldighed & diversitet 5.Konklusion: Synergi, kreativitet og selvstyre

KONTINUITET OG DYNAMIK  En udfordring at sikre kontinuitet, stabilitet, tillid og tryghed i forskningsgrupper, fx ift. ansættelse - OG  Arbejde for en dynamisk udvikling og fornyelse af forskning og forskningsprojekter  at rekrutere unge forskere, fx ‘frie’ phd-midler; sikre ansættelse af yngre forskere  Behov for samarbejde med institutledelse og dekanat om planlægning af forskningsenheder & støtte ved eksterne ansøgninger

ANERKENDELSE eller KONTROL  Et centralt element er at anerkende den enkeltes specifikke bidrag til gruppen  at være opmærksom på den enkeltes styrker og svagheder i forhold til publicering og overholdelse af deadlines  At skabe en kultur, hvor både ros og konstruktiv kritik er selvfølgelige elementer  At skabe en kultur på fakultet, Institutter og forskningsenheder, der mindsker behovet for kontrol og skaber rum for mest mulig selvstyre

MESTERLÆRE eller MANAGEMENT  Forskningslederne kan motivere til deltagelse i netværk, fx ECPR gender and politics, DEMDI  Forskningslederne kan stimulere til deltagelse i intern. konferencer, fx ECPR joint sessions  Motivere til deltagelse i eksterne ansøgninger og projekter, fx EUROSPHERE  Stimulere juniorers bidrag til publikationer  Ledelsens ansvar at facilitere yngre forskeres deltagelse gennem økonomisk støtte til publikationer, konferencer & udlandsophold

MANGFOLDIGHED & DIVERSITET  En udfordring at sammensætte grupper med diversitet i faglige vinkler og profiler  i kompetencer, erfaringer og baggrund – fx udefra og fra AAU  i sammensætning ift. køn, alder, livsfase, nationalitet, og sprog  i psykologi og temperament – at forene grundighed vs. pragmatisme

SYNERGI, KREATIVITET, og SELVSTYRE  Bidrage til at skabe synergi i gruppen ved at få de forskellige dele til at arbejde sammen  Bidrage til kreativitet og inspiration gennem nye ideer, vinkler og forskere  Bidrage til arbejdsglæde  Skabe en kultur der mindsker kontrol og giver rum for mest mulig selvstyre