Dagsorden Alle ”kender” Hattie

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Workshop Cooperative learning
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Et væksthus for børn og voksne
Lærerprofessionen.
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Målrettet læring Introkursus i almen medicin
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Skolebestyrelsesmøde Den nye folkeskolereform
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Relationer – børn og voksne
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
TATIONpRÆSEN AARHUS UNIVERSITET HVORDAN UDVIKLER MAN LÆRERPROFESSIONALITET? PER FIBÆK LAURSEN.
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Alle børn er alles ansvar
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af tema 1.
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra kommunale repræsentanters selvevaluering.
Læreplaner i Højvangen
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Vejlederens kommunikation
Refleksioner og opsamling ift. i går
Lærerprofessionen.
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Et udviklingsprojekt for Region Hovedstaden Projektets mål: Øge motivationen for lærere og elever Arbejde med fem innovative kompetencer.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
Inklusion og Specialviden
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
”Supervision og feedback” Skoletjenesten Den 10. september 2015.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SSP SAMARBEJDE EFTER FOLKESKOLEREFORMEN SSP samarbejde efter folkeskolereformen1.
Krogerup Højskole, 19. oktober,  Lidt om ideen med læringsmålstyret undervisning  FFM og matematiske kompetencer  FFM, læringsmålsstyring og.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Didaktisk kompetence Temadag 23. november 2016.
John Hattie.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
- Kom tættere på dit barns skolegang
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Vidensbaseret praksis i botilbud
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Dagsorden Alle ”kender” Hattie Hvordan får vi skabt rammerne for et netværk, der ikke kun arbejder med synlige læringsmål, men også udviklingen af arbejdet med synlige læringsmål

Organisationen Individuelle kompetencer I fællesskab med… Organisationen Individuelle kompetencer I fællesskab med…. Den konkrete praksis Plan for netværk Korte afsæt til 20 min. Gruppedrøftelser, opsamling med fokus på hvordan vi skaber kvalificerende netværk

PARADIGMESKIFT? 1. Undervisning er en kompleks størrelse, der er afhængig af den konkrete situation Det er i den kontekst at vi snakker synlige læringsmål, kollektive, eks. Faghæfter -> individuelle LM 2. Samtidig så kan man godt generalisere, studere et stort antal situationer og formulere sandsynligheder, sandsynliggøre forekomsten af god læring – evidens 3. Metodefrihed er ikke frihed til hvad som helst, men til at vælge metoder, der med størst mulig sandsynlighed virker i den pågældende situation

HVAD Fingrene i Praksis Studere hvad vi gør (ikke hvad vi burde gøre) Hvad der virker, og mere af det….

Statistisk/faktuel viden HVORDAN Empiriske studier Statistisk/faktuel viden

Hvad betyder det for vores praksis, som pædagoger/lærere, som team, som skole?? Hvordan får vi den diskussion i spil i netværket??

Ikke et konkret hvordan, men et hvad! JOHN HATTIE Ikke et konkret hvordan, men et hvad! Det er ikke metoder til at arbejde med læringsmål, men en evidens for at arbejdet med læringsmål øger udbyttet af elevens læring.

HVEM Lærerne/Pædagoger Almen- og fagdidaktisk kompetence Klasseledelseskompetence Relationskompetence

Hvis de forudsætninger er afgørende må vi starte der Hvis de forudsætninger er afgørende må vi starte der....hvordan kan vi sætte fokus på styrkelse af de kompetencer det i vores teamsamarbejde?.? Hvordan får vi den diskussion i spil i netværket?

RELEVANT SPØRGSMÅL Hvad er det vi vil undersøge Lærer eleven det de forventes at lære Synlige læringsmål

I SAMARBEJDE Pædagogerne/Lærerne....team Eleverne Forældrene Ressourcepersonerne

I SIDSTE ENDE HANDLER DET OM AT SKABE (MED)EJERSKAB OG DELTAGELSE/MOTIVATION

Hvis de aktører er afgørende må vi udfordrer der Hvis de aktører er afgørende må vi udfordrer der....hvordan kan vi sætte fokus på styrkelse af det samarbejde ? Hvordan får vi den diskussion i spil i netværket?

Læringsforløb om Cuba Lære om Cuba Arbejde med produktionsformer og fakta om Cuba Kende til forholdene i Cuba og baggrunden hertil Kunne anvende klimaforhold produktionsformer og historiske fakta, til kritisk at vurdere et lands fremtid.

Kom med eksempler på læringsmål Tag udgangspunktet i et læringsforløb i har P.t. Kom med bud på forskellige individuelle læringsmål Sæt Jer i grupper, diskuter hinandens

Synlige læringsmål – overliggeren Deltager forudsætninger - mestringen Kritisk reflekterende teamsamarbejde Retorisk Feed Back – Dokumentation Konkrete eksempler….litterautr

Næsten enhver intervention kan hævdes at gøre en forskel for elevens læring....... Så hvad virker og hvor meget virker det........ Hvordan finder vi ud af det? Hvilke færdigheder vil vi lærer i eleverne? -og arbejde med synlige læringsmål ud fra disse...

Synlige læringsmål for netværket (slide 16) Informationskompetence Kontekstafklarinog….tydelige  synlige mål Hvad nu, hvad næste gang Deltagerforudsætning (i kontekst) Reflekterende Netværk….spilleregler Hattie… Begrebsdiskussioner…Synlig læring, differientering, mestring, inddragelse Hvad er læring? Hvordan forstår vi læring? Husk pause…..lettere forplejning Dagsorden ca. 14 dage før