Kompetencerejsen 2002. Program informationsmødet 14. maj 13.00-13.15Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK 13.15-14.00 Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Advertisements

Eventudvikling i Rebild Kommune
Balanced Scorecard i Dansk Landbrugsrådgivning
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Lederudvikling.
L EGENDE I NNOVATION Fremtidskonference om mulighederne for at understøtte især 2-sprogede børns sproglige udvikling med ny teknologi Projektet Legende.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
”FRA SYGEFRAVÆR TIL ARBEJDSEVNE” 27. FEBRUAR 2013 KONFERENCE TORVEHALLERNE I VEJLE Sund By Sekretariatet.
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Den gamle universitetslov: Formål §1, stk 2: •at drive forskning og give uddannelse •værne om forskningsfriheden •bidrage til at udbrede kendskabet til.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Dagens program Ankomst og morgenbuffet 9.00 Velkomst v/ OC Visionen for MED Gennemgang af MED-aftalen Pause Hvordan går arbejdet i TRIO? Hvad.
Nytårskur 2014 Anne Skare Nielsen: Fremtidsforsker, Future Navigator
2011XXXXX Golfklub FLERE GOLFSPILLERE I DANMARK •”Et overblik” •Udviklingskonference.
I Mariagerfjord Kommune vil vi frem- me børn og unges muligheder for at få del i de gode jobmuligheder i frem- tiden. Derfor vil vi gøre flere børn og.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
Lean Netværk AAU.
Velkommen til alle Skolenetværk vedr. formativ evaluering og udvikling af evalueringskulturen.
Velkommen til Fællesskaber for Alle for Folkeoplysningsklubberne!
21. juni 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
Velkommen til SDU First Mover Morgenmøderne Ann Højbjerg Clarke Institutleder Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
PSYKOTERAPEUTISK CENTER
Arrangementer i forbindelse med offentlighedsfasen
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Koordinator Jette Bangshaab Åbningsseminar marts 2013 ”Teknologier i Borgernær Sundhed” University College Nordjylland.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Diigital læring - Den Digitale Erhvervsskole
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
3. december 2009 DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Erfaringsopsamling: Virksomhederne og voksenvejledningsnetværkene NCK konference.
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Læringspunkter modul 1-5
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Velkommen til 2. undervisningsgang Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Velkommen til Kandidat Åbent hus 2015
Strategiseminar 28. og 29. januar 2008, Bogense Velkomst Praktiske forhold Programoversigt for de to dage.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kompetenceudvikling i et strategisk perspektiv Konference om nyskabelse og motivation 15. juni.
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
SALG I CENTRUM - Et pilotprojekt i samarbejde mellem Silkeborg Iværksættercenter og Væksthus Midtjylland Målgruppe: IV / SMV 0-5 år, max.10 medarbejdere.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Bibliotekets rolle i børns læring. Afholdes 3-4. maj 2007 på Danmarks Biblioteksskole.
INSTITUTLEDERFORLØB, KICKOFF 27. FEBRUAR 2012 AARHUS UNIVERSITET PROGRAM FOR KICK OFF-MØDE 1 Velkomst v. Lauritz B. Holm-Nielsen Præsentation af forløbet.
Velkommen til KIP lancering Kompetencer I Praksis.
Workshop om fremtidens samarbejdsmodeller mellem universiteter og små- og mellemstore virksomheder Introduktion v/ Christian Nielsen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til SCKK til temamøde om ”Kortere uddannede og kompetencestrategier.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
IMB Institut for Medicinsk Biologi Fysiologi og Farmakologi Immunologi og Mikrobiologi Anatomi og Neurobiologi.
IKT omstilling af undervisningsinstitutioner Forskning og udvikling på AAU V. Tom Nyvang
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Kompetencerejsen 2002

Program informationsmødet 14. maj Velkomst ved Henrik Hjortdal, SCKK Hvad karakteriserer et godt forskningsmiljø? Ved Bo Jacobsen Pause Kompetencerejsen – et netværks- forløb om kompetenceudvikling i praksis for universitetsinstitutter. Ved Inger Lise Breivik, Leif Pjetursson og Anne Wessberg Spørgsmål og dialog i plenum Afslutning og tilmelding til netværket

Baggrund for projektet Resultaterne fra Kompetenceundersøgelsen 2001, inkl. input fra en fokusgruppe om kompetence- udvikling på universitets/forskningsområdet Mellem strategier og videnstrømme, en under- søgelse om brugen af personalepolitiske værk- tøjer på universitetsområdet, udarbejdet for Udviklings- og Omstillingsfonden i Evalueringer af Udviklings- og Omstillingsfondens projekter på universitets/forskningsområdet ( ), hvor bl.a. behovet for personale- ledelse og kompetenceudvikling fremhæves. Dialog med ansatte på universitetsområdet.

Formål Bidrage til at aftalen om strategisk og syste- matisk kompetenceudvikling føres ud i praksis på universitetsområdet, herunder øge ledernes og medarbejderenes viden om og indsigt i kompetenceudvikling og herved bidrage til at skabe en kultur med fælles læring og øget samarbejde, der kan medvirke til forskning og undervisning af høj (international) kvalitet.

Hvorfor deltage? Strategisk forankring af kompetenceudviklingen – sikrer at udviklingen af instituttets, forsknings- områdets og den enkelte medarbejders kompe- tencer er tilpasset fremtidens ønsker og krav. Bidrager til højere kvalitet i forskningen og en bedre brug af instituttets ressourcer Skaber et bedre arbejdsklima – fordi kompe- tenceudvikling skaber større åbenhed og øget samarbejde Medvirker til bedre rekruttering og fastholdelse – kompetenceudvikling sætter fokus på instituttets og den enkeltes udviklingsmuligheder.

Arbejdsform og omdrejningspunkt Arbejdsform: et arbejdende netværk – et arbejds- og dialogforum mellem ca. 30 praktikere fra 8-10 universitetsinstitutter. Netværksmøderne: I alt syv heldagsmøder fra september 2002 til juni Netværket mødes ca. hver anden måned. Omdrejningspunkt: det konkrete kompetence- udviklingsprojekt som instituttet vil arbejde med. Konsulentrådgivning: Mellem netværksmøderne er der mulighed for at få støtte og rådgivning fra SCKK-konsulenter.

Krav til deltagelsen Arbejde med et kompetenceudviklingsprojekt Deltage i netværket med minimum to og max fire personer Institut/viceinstitut- eller afdelingsleder skal være en af deltagerne Til hvert møde skal der være mindst to deltagere til stede Afsætte tid på instituttet til at arbejde med projektet Formidle resultaterne fra kompetencerejsen til andre institutter og universiteter