Bg · 19.02.03 Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept. 2003.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Indsæt nyt billede: Format: B25,4 x 19,05 cm Klik på billed-ikonet midt på slidet. Find dit nye billede, højreklik på billedet og placér det bagerst. Hvis.
Effekt af e-læring Certificering som e-underviser
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
5 IT-didaktiske principper
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Blended learning – hvordan?
Digitalisering og medialisering
En anderledes skoledag for de yngste elever. Temamøde for skolebestyrelser.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Undervisningsplanlægning
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Midtvejskursus i biologi efteråret 2001 Teknologistøttet undervisning - Pædagogik og værktøjer.
Introduktion til Sprogpakken
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Begrundelse for ændringer i uddannelsen
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Voksnes læreprocesser – hvad er vigtigt i tilrettelæggelse af kompetenceudvikling for voksne? Norskkonferencen 2013 VOX 24. april 2013 Bjarne Wahlgren.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Læremidler i praktikken
Velkommen til Campus Roskilde
Mediepædagogik – i et vejlederperspektiv
LUP. Social og sundhedsassistent uddannelsen
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Et projekt i Beskæftigelsesafdelingen (BA) på Københavns Fængsler
Regional strategi og kompetenceudvikling
At inddrage studerende i udviklingsarbejde
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Digitalisering og medialisering
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
THE DANISH SCHOOL OF EDUCATION UNIVERSITY OF AARHUS * Voksenlæring og voksenpædagogisk kompetence 1 Etterutdanningskurs for lærere og ledere Kristiansand.
En opfølgning Herlev Sygepleje- og Radiografuddannelse 9.Marts 2006
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
1 Vi har brug for mange virtuelle læringsfunktionaliteter – og når vi har dem kan vi tage dem for givet og glemme dem for en stund - først herefter kan.
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
v/ Jakob Harder, vicedirektør Undervisningsministeriet
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Sygeplejerskeuddannelsen på nettet B aggrund/idé L æringssyn & værdier S tudie-og undervisningsformer O rdinær – fjernstudie K ommunikationsplatform E.
Planlægning, proces og evaluering
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Mediepædagogik og didaktik – i teori og i en pædagogisk praksis 13. marts 2012.
Web 2.0 medier i danskundervisningen v/ Tom Steffensen.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
6. Evaluere og vurdere vores strategier og virkelig- gørelsen af dem 3. Tegne vores strategier Strategicirklen 5. Følge op på vores strategier i dagligdagen.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
HD Regnskab og økonomistyring Lektor Claus Holm, Ph.D. og Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Indkøb af digitale læremidler - hvor skulle det ellers ske, hvis ikke på PLC? KARIN DYRENDOM.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Kvalitet i fremtidens sundhedsuddannelser Uddannelsespolitisk oplæg.
Mette Vedelsby & Leif Vejbæk Haslevseminarium 2008 Hvad er et matematikprojekt i.flg. studieordningen I studieordningen for matematik på Haslev Seminarium.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Vestre skole d Formål Hvordan vil en længere og mere varieret skoledag se ud for en elev i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling ? Hvad.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Implementering af PALS
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
digitaliseringsstrategi
Pædagogiske intentioner ved inspirationsforløb i erhvervsøkonomi
Velkommen til fagligt samspil
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Præsentationens transcript:

Bg · Udvikling af MUS 2. Netværksmøde 3. Sept. 2003

Bg · Vision, mission, strategier mv.

Bg · Pædagogisk praksis Målet er, at alle Erhvervsakademiets uddannelser bygger på en fælles pædagogisk platform, der tager udgangspunkt i, at vi alle er hele mennesker som er sammensat på hver vores unikke måde. Derfor er det vigtigt, at vi fremmer og understøtter de studerendes læringskompetence, således at de selv kan tage ansvar for og organisere deres egne læreprocesser. Derudover skal de også udvikle deres personlige, kommunikative, selvstændige, faglige, analytiske, handlingsmæssige, problemløsende og interpersonelle kompetencer. Vi lægger derfor vægt på et tæt samarbejde med de studerende, således at læreprocessen kan tilrettelægges og understøttes så individuelt som muligt. Udgangspunktet for den pædagogiske praksis er, at uddannelserne retter sig mod praksis dvs. at læreprocesserne skabes i praksisnære læringsmiljøer med henblik på at skabe reelle kvalifikationer og kompetencer. Dette styrkes ved at: 1) Såvel undervisning som projekter tager udgangspunkt i praksisrelaterede problemer. 2) Der lægges betydelig vægt på case- og projektundervisning. 3) Repræsentanter for aftagerne inddrages løbende de faglige prioriteringer 4) Der arbejdes primært med praksisnær teori Undervisningsforløbende opbygges progressivt og sammensættes således, at konfrontationstimerne skal accelerere de studerendes læreproces, men at den væsentligste del af læreprocessen foregår uden for undervisningsrummet i studie- og træningsrum[1] ). Der anvendes en blanding af varierende og aktiverende undervisningsformer, der tager hensyn til de studerendes studietrin og fagdidaktiske forskelle. Der lægges specielt vægt på dialog, case-undervisning, projektarbejde og praktiske opgaver. En del af dette arbejde vil foregå i større eller mindre grupper for at fremme den kollaborative læring (læring via samspil). Som nævnt – udgangspunktet er, at de studerende er hele mennesker, som er meget forskellige med hensyn til for-forståelse, læringsstile, personlige motivation mv. Undervisernes funktion og rolle skifter derfor mellem at være instruktør, coach, facilitator, vejleder, enzym, provokatør, udfordrer, kritikker og opsamler afhængig af læringsaktiviteten. IT - herunder netstøttet undervisning - inddrages overalt, hvor det fremmer læreprocessen. Dog skal netstudier benyttes og opfylde de obligatoriske krav som er beskrevet i vores e-strategi (se intranettet).[1] Der arbejdes med klare mål (projektmål, produktmål, studiemål, personlige mål mv.) for at sikre overblik, struktur, sammenhæng, mening og der evalueres løbende. Der anvendes up-to-date litteratur på et videregående niveau og der inddrages løbende eksterne gæsteforelæsere, praktikere og forskere fra relevante virksomheder og videnscentrer.

Bg · Historie

Bg · Interessenter

Bg · Nøglepersoner

Bg · Bærere

Bg · Ændringsaktiviteter

Bg · Succeskriterier