Den 2. november 2012 - København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Advertisements

Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Afdeling for Specialfunktioner
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Anne-Rose Wang Centerchef
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Center for Selvmordsforskning1 Kommunepakke Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge – Vejledning til personale i socialsektoren Hvordan sikres.
Etablering af samordningsudvalg i psykiatrien
Verdensdagen for selvmordsforebyggelse 10 september 2013
Visitation til børne-ungdomspsykiatrisk afd.
Netværk af forebyggende sygehuse
Samarbejde mellem RHP og socialpsykiatriske botilbud i KK vedr
Masterplan for Social & Tilbud
Psykiatriens Hus i Silkeborg
Region Hovedstadens psykiatriplan
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Koordination mellem psykiatrisk afdeling og kommunen.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
SAMARBEJDE OM PSYKISK SYGE – 16. JUNI GENERATIONS SUNDHEDSAFTALER REGION KOM- MUNE PRAKSIS Ballerup Kommune direktør Ole Nielsen.
Samarbejde med praktiserende læger
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Målsætninger på psykiatriområdet
PRAKSISKONSULENTEN I DET LOKALE SAMORDNINGSUDVALG BO GERDES ALMEN PRAKTISERENDE LÆGE HOVEDGADEN Hedehusene
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Overblik over dobbeltdiagnoseområdet
Pakkeforløb i Region Hovedstadens Psykiatri
Psykiatriplan for Region Hovedstaden April 2008 Hanne Andersen, Socialdemokrat, Regionsrådet.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Psykiatrien Region Sjælland. Vi vil komme omkring: 1.Hvad er Psykiatri 2.Psykiatrien Region Sjælland 3.Samarbejdet med kommunerne 4.Ønsker og forventninger.
Brug for alle – en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere Middelfart den 13. juni 2012 Tværfagligt samarbejde og indsatsplaner.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Fokusområder og indsatser i og det fremadrettede arbejde i PSOF Vestjylland Den 11. november Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov.
Velkommen v. Susanne Lauth, Formand for SOF-SVS/Sygeplejefaglig direktør Sydvestjysk Sygehus På egne og SOF-SVS formandsskabets vegne vil jeg gerne byde.
Arbejdsgruppen vedr. patientrettet forebyggelse
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Forlig om fremtidens sygehuse og psykiatri
Præsentation af SOF-SVS
Interessent-topmøde om Fremtidens psykiatri
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Sundhedsaftale
Psykiatrien i Region Syddanmark
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Region Syddanmarks psykiatriplan: ”Fremtidens Psykiatri”
Beretning – Forløbet for flygtninge med traumer I
Præsentationens transcript:

Den 2. november København Workshop 1: Masterplan Esbjerg – Kommunal/regional koordinering V/ Sygeplejefaglig direktør Ole Ryttov, Psykiatrien Region Syddanmark

Ansvar for helheden Psykiatrien i Region Syddanmark ønsker at bidrage til –En helhedsorienteret indsats –Sammenhæng med fokus på indsats i begge sektorer –Brobygning mellem sektorer og faggrupper Psykiatriplanen – fremtidens psykiatri –Ambulant psykiatri som omdrejningspunkt –Døgnpsykiatri som backup til ambulant behandling –Faglig robuste enheder –Døgnåbent uvisiteret akuttilbud

Regionale samarbejdsaftaler på det psykiatriske område Sundhedsaftaler mellem Region Syddanmark og de 22 kommuner Samarbejds- og tillægsaftaler: –samarbejdsaftale for det psykiatrisk område –samarbejdsaftale for det børne- og ungdomspsykiatriske område –samarbejdsaftale på demensområdet –Tillægsaftale om traumatiserede flygtninge og krigsveteraner

Specifikke sundhedsaftaler med Esbjerg Kommune Der er udarbejdet 9 aftaler: –Samarbejdsaftale om voksne sindslidende med misbrugsproblemer –Aftale vedr. børn og unge med samtidig psykiatrisk lidelse og misbrug –Råd og vejledning til socialpsykiatriens medarbejdere i behandlingspsykiatrien –Screening for fødselsdepression

Psykiatrisk Afdeling Esbjerg - Ribe Optageområde: Esbjerg (ca borgere), Fanø, Varde, Billund og Vejen Kommuner Antal senge: 85 Psykiatrien 12 Børne- og Ungdomspsykiatrien Skadestuefunktion Lokalpsykiatri –Affektivt team/Mobilteam –Klinik for skizofreni –Geronto/Neuropsykiatrisk Klinik –Lokalpsykiatri Esbjerg –Lokalpsykiatri Ribe –Lokalpsykiatri Brørup –Lokalpsykiatri Varde –Klinik for selvmordstruede

Lokal samarbejdsforum i Vestjylland Det lokale samarbejde udmøntes i det Psykiatriske Samordningsforum Vestjylland Deltagerne er: Afdelingsledelsen i Esbjerg, Den psykiatriske sygehusledelsen, praksiskonsulent og de 5 kommuner (ledelsesrepræsentanter med snitflader til psykiatriens målgrupper) Under Psykiatrisk Samordningsforum Vestjylland er: –Almen- og gerontopsykiatrisk målgruppeforum –Børne- og ungdomspsykiatrisk målgruppeforum Deltagerne er: Den psykiatriske afdelingsledelse i Esbjerg. For kommunerne deltager relevante ledere. Fælles for målgruppefora er at de er tættere på praksis

Hvad gør vi så? Lokalpsykiatri bygger bro mellem psykiatri og socialpsykiatri Selvmordsforebyggelse –Center for Selvmordsforebyggelse udbyder træningskurser i identificering og vurdering af selvmordsrisiko for både regionale og kommunale medarbejdere. –Nøglemedarbejdere i kommunen og region med forskellige opgaver. Etableret et godt samarbejde med Misbrugscentret i Esbjerg På vej: etablering af samarbejde med jobcentret i Esbjerg. –Kommunernes opgave i forbindelse med projekt Brug for alle koordineres med en regional indsats i forhold til understøttelse af opgavevaretagelse.

Udfordringer It / kommunikation –Et synkroniseret it-system i kommuner og region for at sikre en bedre kommunikation Kulturelle udfordringer –Forskelle i i forhold til regionale og kommunale kulturer Opgavevaretagelse –Snitfalde og gråzoner i opgavevaretagelsen