Natura 2000 – status Landbrugets rolle i fremtiden Annette Pihl Pedersen, LRØ

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Advertisements

Hvordan Venstre vil sikre et bæredygtigt landbrug med Grøn Vækst
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Projektarbejde – fra en positiv indgangsvinkel
Hvordan kan caretakerne og de nye miljøcentre arbejde sammen?
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Organiseringen af rådgivningen V/miljøchef Hans Roust Thysen.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
Status og forventet tidsplan Forvaltningen er pt. ved at lægge sidste hånd på et forslag til vandhandleplan. Den videre proces: • 31. majKlima- og Miljøudvalget.
Analyse- og udviklingsmodel
Landboforeningens fagpolitiske arbejde
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Orientering om Vandrammedirektivet
Baggrund Natura 2000: fuglebeskyttelsesdirektiv 1979 og habitatdirektiv 1992 Vandrammedirektiv Miljømålslov: Målsætning, Indsatsprogram & Køreplan.
DVR90 Geoforum Danmark Geoforum Seminar Den praktiske overgang til nyt højdesystem DVR90.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Landbrugsrådgivning øst Sjællandske Familielandbrug
Konsulent Niels Philip Jensen
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Flerårige energiafgrøder som miljøfremmende foranstaltning Irene Wiborg.
VERSITET RASMUS EJRNÆS AARHUS UNIVERSITET DET NATIONALE CENTER FOR MILJØ OG ENERGI UNI GENERELLE BETRAGTNINGER OG KRAV TIL DEN ”TØRRE NATUR”
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Arbejde i temagrupper Metode:
Landbruget omkring Gudenåen - landbrugets indsats og forventninger Gudenåkonferencen 9. maj 2008 konsulent Eja Lund, Dansk Landbrug Midt-Østjylland.
Regulering efter vandrammedirektivet
Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?
Gør modspilleren til medspiller Landmændene, myndigheder, naturfredningsforeningen, m.fl. Irene Wiborg Videncentret for Landbrug.
SMTTE-modellen Baggrundstekster til evaluering
AGWAPLAN Projektgruppemøde i Agwaplan d. 30. maj 2008 Monitering Side 1 · · Miljøovervågning generelt og anvendelse i Agwaplan Henrik Skovgaard Cowi/MC.
Rammer for indsatsen EU - Vandplaner- aftale – økonomi mv Mikael Kirkebæk projektleder.
Fremtidens Landskaber på Nordfjends
AGWAPLAN Green Network konference den 23. oktober 2006 Side 1 · · AG RICULTURE AND WA TER PLAN S ”AGWAPLAN” Integration af miljø- og landbrugsmål 23. oktober.
Henrik Skovgaard og Lasse Werling Miljøcenter Århus Miljøministeriet
AGWAPLAN IDA- møde om Vandrammedirektivet Side 1 · · Vandmiljø og landbrug i balance Henrik Skovgaard Århus Amt.
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Velkomst og præsentation af dagen Seminar om Gylleseparering og afbrænding af husdyrgødning Vissenbjerg og Årslev, marts 2007.
Vandrammedirektivets plancyklus
Hvad betyder de fælles EU målsætninger for de danske mål?
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Naturplaner på ejendomsniveau
Vurdering af naturmæssige konsekvenser II 5. Kursusgang Per Christensen.
Plantekongres 2006 Niels K. Kirketerp. De vigtigste miljøeffekter - som følge af landbruget Grundvand:Nitrat Søer, fjorde og have:Kvælstof og fosfor Den.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Plan & Miljø Flemming Gertz, Landscentret Vådområder - perspektivering og nytænkning.
Vandplaner i Danmark – status 2011 Miljøchef Hans Roust Thysen.
Miljømålsloven - planproces
Sådan ligger landet En del af ”Alle har ret til rig natur” samarbejdet mellem Udgivet sammen med –Dyrenes Beskyttelse –Danmarks Sportsfiskerforbund –Det.
Dansk Byggeri Østjylland Konsulent Steen Høygaard, Dansk Byggeri.
AGWAPLAN Dagsorden  Velkomst ved formand for styregruppen Carl Åge Pedersen  Kort præsentationsrunde  Projektets mål. Fastlæggelse af miljømål. Samarbejde.
Lokal Aktions Gruppe Lokal Udviklingsstrategi
Fosfor - Vandmiljø og Landbrug
P ATRIOTISK S ELSKAB Natura 2000 Hvordan kan vi i landbruget håndtere opgaven? v. Søren Schmidt Thomsen, Patriotisk Selskab.
AGWAPLAN Ledermøde den 16. april 2007 Side 1 · · AG RICULTURE AND WA TER PLAN S ”AGWAPLAN” Integration af miljø- og landbrugsmål Irene Asta Wiborg, Landscentret.
Anvendelse af fosforindekser til bestemmelse af fosfortabet i Viborg Amt Per Nørmark Andersen, Ole Gregor og Carl Erik Bruntze.
NATURA 2000 STATUS – foreløbige erfaringer fra planproces og idéfase Miljøcenter Ringkøbing v. Karen Thingsgaard.
Hvordan implementeres Vandrammedirektivet i andre lande Miljøchef, Hans Roust Thysen Landscentret, Planteavl, Afdelingen for Miljø, Natur og Arealforvaltning.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Konflikt mellem rent vand og landbrugets produktion samt afledte forurening Brian H. Jacobsen, Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet Gymnasiebesøg.
Status for vindmølleplanlægning Det Grønne Råd 11. maj 2016.
DET KAN MÅLINGER I VANDLØB BRUGES TIL! SØREN KOLIND HVID, SEGES.
Gentofte Park og Sø – Udviklingsplan
Hvad er prisen for de næste tons kvælstof i vandplanerne ?
Møde i Det Grønne Råd den 7. december 2016
Landbrugsrådgivning øst Sjællandske Familielandbrug
Vandområdeplaner og landbrugspakken
Arbejdsgruppemøde for Holmen
Ny målrettet arealregulering af landbruget
Princip for kontaktforældre
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
Positive sider som far 1:____________________________ 2:____________________________ 3:____________________________ 4:____________________________ 5:____________________________.
OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Præsentationens transcript:

Natura 2000 – status Landbrugets rolle i fremtiden Annette Pihl Pedersen, LRØ

Sådan har vi gjort i LRØ ► I efteråret 2006 blev vi inspireret til at tage idéfasen op som et indsatsområde overfor LRØ’s foreningers medlemmer. ► Gennem hele 2007har vi haft temaet på dagsorden flere steder hvor vi har haft medlemmer til møde. Vi har holdt særlige informations- og idé møder med og for medlemmerne ► Vi har i LRØ-nyt skrevet artikler om emnet i alle numre i 2007 ► Medlemsforeningerne har været engageret sammen med andre foreninger i samme geografiske område i forhold til hhv miljøcentret i Ribe og Århus. Der er indsendt et fælles forslag til miljøcentret

Hvordan når vi målsætningen for naturen ► Bedrift – Vilkår i miljøgodkendelsen ► Opland Sø Opland til sø Vandløbl Fjord Opland til vandløb Opland til fjord Målsætning Vådområde

Hvad kan du gøre?

Virkemidler ► Bedrift – Vilkår i miljøgodkendelsen ► Opland Sø Opland til sø Vandløbl Fjord Opland til vandløb Opland til fjord Målsætning Vådområde

Hvad gør vi så videre… ► Det er jo ikke gjort med at sende et idékatalog til miljøcentrene og så tro at det løser alle problemerne ► Der er mange om buddet for at få deres idéer og hensyn ført ind i de endelige handleplaner som kommunerne skal lave ► Vi skal følge op – over miljøcentrene og overforkommunerne ► Fx er det vigtigt at det er miljøcentrene der foretager de overordnede prioritering om hvilken natur vi skal have og på bekostning af andre naturtyper ► Det er derefter vigtigt at kommunerne ikke bare laver urealistiske handleplaner men tager lodsejerne med på råd. MEN det kræver at DU er parat til at indgå i en positiv dialog

Idéer Mini vådområde Biogas Gylle separation Søer Fælles udnyttelse af eng Våde enge Energi pil Naturstier