SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Progression i de større skriftlige opgaver:
Program – 10.00: opsamling på cases og innovationsdage - hvor er vi med vores cases? - hvad mangler vi for at komme videre? – 11.00: Innovation.
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
(I bedes sætte jer gruppevis) © SLP-gruppen, Aalborg Universitet
Læring og videndeling om god arbejdsmiljøpraksis Oplæg på AM 2006 ved: Brian Knudsen, Arbejdsmiljøinstituttet Sune Netterstrøm og Peter Frimer, Bymusen.
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Jette Egelund Holgaard © SLP-gruppen, Aalborg Universitet
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Observation af din/andres undervisning –
Introduktion til vejledning i projektarbejde
Velkommen til E-business
VEJLEDERUDDANNELSEN // AARHUS UNIVERSITET Modul 1, september 2007 Godmorgen… Velkommen til dag 3 på AUs vejlederuddannelse!
Vejledning i projektarbejde
Når det at vejlede handler om andet end det faglige Søren Hansen Aalborg Universitet At vejlede i projektprocessen; med fokus på problemformulering, problemanalyse.
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Introduktion til vejledning i projektarbejde Anette Kolmos og Søren Hansen 30/8 og 20/
Vejlederens funktion i det problemorienterede projektarbejde
Kortsortering. Vælg elementer Udvælg elementer fra navigationen Brug topmenupunkter alt efter metode Max 50 elementer.
Usability 17. marts Oplæg: Om heuristisk inspektion: Metro Om tænke højt forsøg: Virk 2. Fremtidige oplæg 3. Dagens øvelse 4. Aflevering af testrapporter.
PRAKTIK SOM GYMNASIELÆRER MIDTVEJSMØDE
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland
PROCESANALYSE 9 mm i SLP Lars Peter Jensen Indhold:
Grundkursus i synopsisskrivning Stine Heger, cand.mag.
9. klasse Ranum Efterskole Formål med opgaven Du skal arbejde med et tværgående emne med en problemstilling. I får et overordnet emne. Herunder.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Vejlederens kommunikation
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
Dagens program Præsentation af mig15 min. Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium m.m.)15 min. Øvelse:
Bachelorprojekter i fysik og nanoscience
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
Eksamen.
P0 erfaringsopsamling Program 9.15: Introduktion
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
PROCESANALYSE 7 mm i SLP Lars Peter Jensen Indhold:
1 PROJEKTFORMIDLING 6 mm i SLP Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
Introduktion til 6. semesters temakurser Ved Studievejledningen og undervisere Sådan ændres nummeret for det samlede antal dias i præsentationen: 1.Gå.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
Mød Aalborg Universitet
Birgit Mikkelsen FC FIRST CLASS. Birgit Mikkelsen FC Hvad? Hvordan?
Problemorientering, Læring og Vejledning
Organisation/ledelse, procesanalyse
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Dagens program – ugens program
1 Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring Mål: At i får kendskab til jeres egen læringsstil. At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning.
Orientering om bachelorprojekt 2015
KNÆK KODEN Opgave 1. Erhvervsøkonomiske område opgave 1 Med udgangspunkt i en af dig valgt virksomhed skal du udarbejde en økonomisk analyse af den valgte.
Intern mundtlig prøve Skriveperiode (synopsis) Vejledning Område, opgave, fag Dansk, engelsk, fransk/tysk/spansk Sprog, kommunikation & kultur Samfundsfag,
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Introduktionsperioden 1.
PV4 Efteråret 2012 Software, Datalogi, Bachelor i IT og Informatik Lone Stub Petersen Lars Peter Jensen © SLP-gruppen, Aalborg Universitet.
1 Organisation/ledelse, procesanalyse Introduktion til kommunikation og samarbejde 4: Lars Peter Jensen.
1 PV3: P0-erfaringsopsamling og P0-procesanalyse Kursusholder: Mette Mosgaard.
Samarbejde Samarbejdsaftaler Erfaringsudveksling Procesanalyser
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Skriveperiode (synopsis)
P0-erfaringsopsamling
P1 Procesanalysen Forventninger til P1
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Præsentationens transcript:

SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen, lpj@es.aau.dk Erfaringsudveksling SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen, lpj@es.aau.dk © SLP-gruppen, Aalborg Universitet

Erfaringsudveksling Program 10.15: Introduktion 10.25: Hvordan skriver man en procesanalyse? 10.30: Erfaringsudveksling i tværgrupper 11.30: Præsentation af resultater i B3-104 Efterfølgende skriver grupperne deres procesanalyser, som skal afleveres fredag d. 27 maj kl. 14.00 pr. mail til hovedvejleder, intern censor samt studiesekretæren!

Introduktion HVAD er refleksion? HVORFOR bruge refleksion? HVORDAN reflekterer man? Oplæg til tværgruppearbejde

HVAD er refleksion En studerende reflekterer når: han lægger mærke til at der mangler vigtige informationer i en tekst og tænker over hvorfor de mangler og søger de manglende informationer andet steds hun lægger mærke til at der er noget anderledes ved den matematikopgave hun er i gang med at regne i forhold til bogens typeopgaver, identificerer forskellen og ved hvad hun skal gøre anderledes hun ser tilbage på en projekt-tidsplan, som ikke holdt, identificerer de tidskrævende elementer og tager højde for dem i næste tidsplan

HVAD er refleksion ikke! En studerende reflekterer ikke når: han indsætter tal i en given formel og udregner et resultat hun omformulerer og videregiver en forklaring som hun ikke selv forstår hun beskriver gruppens tids- og ressourceplan for projektet uden at vurdere og kommentere den

HVAD er refleksion Gyldendals fremmedordbog: tilbagekastning (af lyd/lys) overvejelse, betragtning, eftertanke Fra eksemplerne: lægge mærke til tænke over se tilbage på gøre bevidste iagttagelser planlægge på grundlag af erfaringer Refleksion fremmes ofte af HVORFOR spørgsmål

HVORFOR bruge refleksion?

HVORDAN reflekterer man? Fremkalde bevidste iagttagelser ved at stille spørgsmål: HVAD GIK GODT I PROJEKTET? HVORFOR? HVAD GIK SKIDT I PROJEKTET? HVORFOR? I HVORFOR spørgsmålene ligger refleksionen Refleksion som værktøj til udvikling og forbedring af metodiske færdigheder kan anvendes indenfor alle fagområder I dag fokuserer vi på refleksion i forhold til jeres læreprocesser indenfor projektarbejdets faglighed

HVORDAN reflekterer man? Projektet har givet erfaringer HVORFOR gik det som det gik = refleksion HVORDAN kan jeg/vi gøre det bedre = generalisering Dette testes i P3 og giver nye erfaringer

Procesanalyse: hvad og hvordan Et værktøj til at styre jeres udvikling af projektarbejdets faglighed Refleksion over din egen og din gruppes læreproces Bliver i stand til at lave et bedre projektarbejde fremover Læringsmål for projektarbejdet Slides om procesanalyse er frit efter Per Carøe’s slides fra projektpræsentationen

Indhold i procesanalysen Projektplanlægning og projektstyring: Har I haft en projektleder i gruppen? Hvorfor/Hvorfor ikke ? Hvilke projektplaner har I anvendt og til hvad? Hvad er jeres erfaringer med projektplanerne? Hvad vil I foreslå til planlægning og styring af et 2. års projekt?

Indhold i procesanalysen Samarbejdet i gruppen: Har I en samarbejdsaftale (mundtlig / skriftlig ) ? Hvorfor/Hvorfor ikke? Hvordan afvikles møderne? (mødeleder - runde om bordet - andet) Hvordan er kommunikationen i jeres gruppe? Bruger gruppen uforholdsvis lang tid på diskussionerne? Hvorfor? Hvilke forventninger har I til samarbejdet på 2. år?

Indhold i procesanalysen Samarbejde med vejlederen: Hvordan forbereder i møder med vejlederen Har I en samarbejdsaftale med jeres vejleder Hvilken type vejledning har I modtaget? Hvilke forventninger vil I stille til jeres vejledere på 2. år?

Indhold i procesanalysen Læreprocessen: Hvad har fungeret godt? Afhænger af hvordan I har organiseret arbejdet i grupperne kan fx handle om: diskussionerne i gruppen Oplæggene Skriveprocessen andet Hvad har fungeret mindre godt? Problemorienteringens røde tråd

Indhold i procesanalysen

Aflevering 2 dage efter projektrapporten Må maksimalt fylde 5 sider Procesanalysen sendes til vejleder og til censor via mail Procesanalysen skal sendes pr. mail til hovedvejleder, intern censor, samt studiesekretær (helst i PDF-format, alternativt i Word-format) senest fredag den 27. maj 2011 kl. 14.00.

Oplæg til tværgruppearbejde Start med en kort præsentationsrunde Lav runder om jeres projektplanlægning og samarbejde (både internt og med vejleder) For hver af runderne stilles spørgsmålene: HVAD er gået godt? og HVORFOR? HVAD er gået skidt? og HVORFOR? Generaliser ud fra 2 og 3 og giv gode råd til P1 projektet (både til medstuderende og vejledere): Det vil vi fortsætte med at gøre Det vil vi gøre anderledes/bedre Det vil vi passe på IKKE at gøre mere Resultaterne af 4. skrives ind på PC, mhp. præsentation