KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
Advertisements

Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Den brændende platform
Konsensusprocessen.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg for selvevalueringsgruppen.
ORIENTERING OM LEDELSESEVALUERING – til medarbejdere
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
- Hvad kan I forvente som forældre?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK og opsamling på forbedringsprojekter Hvordan foregår en KVIK-selvevaluering?
KVIK Selvevaluering i Fiskeridirektoratet KVIK Selvevaluering/tilstandsrapport for Fiskeridirektoratet. Gennemført i Inspektorat Øst – Under ledelse.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg for ledelsen m.fl.
Medalje til Høje-Taastrup
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
INTRODUKTION. Kort om metoden: -Udviklet i partsprojekt mellem KL og KTO -Gennemført med inddragelse af 10 organisationer på tværs af sektorer -Metoder.
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Dansk kvalitetsmodel på det sociale område.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
v/ Mads Biering-Sørensen, SCKK
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Introduktion til KVIK - selvevaluering fra start til slut Temamøde 24
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Det gode selvevalueringsforløb Oplæg i Committed Netværket 2006 Torsdag den 12. oktober Hvilke overvejelser bør man gøres sig før man begynder?
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Kompetencestrategi med mening
Individuel selvevaluering. Øvelse Hvad tror du ville være en udfordring for dig ved at gennemføre den individuelle selvevaluering? - diskuter gerne med.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen.
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Mission, vision og strategi.....det er DER – VI skal hen !
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Kvalitetssikring og SCKK på Nørre G ved Marc Hammer.
©SCKK 2005 Excellence Netværk 2004/2005 KVIK vs. Excellence – kan de kombineres og hvordan?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
KVIK Værktøjer SCKK har udviklet en række værktøjer, som støtter op undervejs i selvevalueringsprocessen: KVIK Selvevalueringsvideo – er til alle, der.
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Den individuelle evaluering.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Værktøjer i KVIK Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
SUF - gevinstrealisering
Almen didaktik Niels Grønbæk Nielsen.
Vidensbaseret praksis i botilbud
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Inspirationsworkshop med fokus på
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang Hvordan kan arbejdet med en KVIK - selvevaluering tilrettelæges? Hvorfor gennemføre en selvevaluering?

KVIK-modellens historie En model, der hjælper os til at arbejde systematisk med løbende forbedringer En enkel pædagogisk model Erfaring med kvalitetsudvikling i offentlig sektor Danmark er en del af et europæisk fællesskab Tradition for samarbejde og dialog mellem ledelse og medarbejdere

Kvalitetsudvikling i praksis Omdrejningspunkt: KVIK selvevaluering En struktureret proces, hvor ledere og medarbejdere sagligt og kritisk gennemgår deres arbejdsplads inden for en række temaer, der er helt centrale for en offentlig arbejdsplads. Fokus er på: Institutionens styrker Institutionens forbedringsområder Det samlede billede anvendes til: Prioritering af forbedringsprojekter Sammenligning af organisationer En status, som giver blik for det systematiske arbejde med løbende forbedringer

Et tema og dets tilhørende emner

Et emne konkretiseres

Selvevaluering – hvordan?

Beslutning om KVIK - selvevaluering Ledelsens beslutning at gennemføre en KVIK – selvevaluering SU/MED og MIO et godt omdrejningspunkt Hvordan gennemføres KVIK – selvevalueringen? Selvevaluering i repræsentativ gruppe Selvevaluering indenfor kendte organisatoriske rammer Selvevaluering i enkelte temaer Den organisatoriske forankring Kontaktperson/Tovholder

Den individuelle forberedelse i en KVIK - selvevaluering Den individuelle scoring – forberedelse til dialogen i konsensusgruppen Dokumentationsindsamling forud for selvevalueringen, så alle kan orientere sig Alle har ikke viden på alle områder Først styrker og forbedringer, så pointgivning Elektronisk værktøj – samlet dokument med alle besvarelser

Konsensus om endelig KVIK - selvevaluering Planlægning af konsensusprocessen Rollefordeling i konsensusprocessen Mødeleder Sekretær Forbedringsbestyrer Vejviser Dokumentationsansvarlig Konsensus bygger på dialog om 27 emner Drøftelse, enighed og formulering af styrker Drøftelse, enighed og formulering af forbedringer Tildeling af point Den gode konsensusrapport, bygger på den gode dialog

Opsamling og prioritering på en konsensusproces Konsensusrapport – mange styrker og forbedringsområder Gruppere/sortere forbedringsområder De gule lappers metode Er et forbedringsområde afledt af, at et andet område forbedres? Prioritering af 2 – 3 forbedringsområder Vælg de forbedringsprojekter, der samlet set bidrager mest til at forbedre jeres resultater med det samme Opstil nogle kriterier, der kan hjælpe jer med at prioritere f.eks.: Hvordan tilgodeser I bedst muligt jeres strategi? Har I tilgodeset behov og forventninger hos centrale interessenter?

Opsamling og prioritering på en konsensusproces 2 – 3 prioriterede forbedringsprojekter – hvad så? Opstilling af handlingsplaner for forbedrings-projekterne: Formål Mål Fremgangsmåde Evaluering Organisering Tidsforbrug og økonomi

Hvorfor gennemføre en selvevaluering? Hvad tænker I – hvorfor gennemføre en selvevaluering?

Hvorfor gennemføre en selvevaluering? Selvevalueringen er en arbejdsform, der giver ledere og medarbejdere retning og præciserer fælles mål Selvevalueringen skærper den fælles bevidsthed om, hvor der skal gøres en indsats og hvor der skal gennemføres forbedringer og der skabes et ejerskab til den løbende kvalitetsudvikling Arbejdet med selvevalueringen understøtter læringen om organisationen. Der tænkes mere tværfagligt og der opnås indsigt i arbejdsgange på tværs af enheder og afdelinger Gennem processen får man øje på andre og nye talenter i organisationen

Hvorfor gennemføre en selvevaluering? Selvevalueringen hjælper organisationen med at identificere de vigtigste arbejdsgange, partnerskaber, interessenter mm. for at nå gode nøgleresultater Selvevalueringen øger fokus på behovet for at forholde sig til de borgere og brugere, man er sat i verden til at servicere Selvevalueringen ændrer på brugen af eksterne konsulenter. De anvendes i højere grad til konkrete forbedringsområder, når organisationen selv har erkendt sine udviklingsbehov

Det elektroniske værktøj www.kvikselv.dk

Det elektroniske værktøj www.kvikselv.dk