Funktioner og roller i projekter

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God uddannelsesvejledning - Udvikling
Advertisements

Anskaffelse af ny teknologi
Etablering af virksomhed
Øvelse fra Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren - Diskuter og beskriv faserne og ’workstages’ Fase 1 – Preproduktion Forberedelse.
Gode råd og eksempler på faldgruber
Oplæg til projektmodel Godkendt til anvendelse på ”TOP 12” af AU IT, STUDIER, ØKONOMI og AU HR d i version 1.0. Nedenfor findes version 1.2.
Modul 1 - Processer.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Skabelon til strategisk plan
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Kommunikation i projekter
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
NOEA/Aalborg Universitet
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
Gør det simpelt Trænings planlægning.
At udforske sin egen praksis
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Vores projektorganisering
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
Velkommen til dag 2 på AUs vejlederuddannelse!
Først - hvad er et projekt?
Samarbejde, Læring og Projektstyring
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Teamwork En praksisnær øvelse.
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
Gruppeudviklingssamtaler
Workshop om vidensdeling og kompetencer ved samarbejder i partnering Hvilke kompetencer er vigtige ved samarbejde i partnering af Michael Stig Ørbech,
P0 erfaringsopsamling Program 9.15: Introduktion
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Innovative Værksteder til udvikling af Akademiuddannelserne IVA
Velkommen til workshop om EASY-P
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
P0 erfaringsopsamling Program 8.15: Introduktion
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
RADAR i projektarbejdet 12. okt C2E netværk.
- Værktøjer til strategisk og systematisk kompetenceudvikling
Strategisk og systematisk kompetenceudvikling
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Derfor skal der være sammenhæng og overensstemmelse mellem de fire liv –Familielivet Er normalt basen i den enkeltes liv –Arbejdslivet Er blevet sværere.
At deltage i projektarbejde
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Styr på ressourcer og projekter Inspirationsseminar 31. oktober 2006.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Om anvendelse af forberedelse v. Jan Becher Sørensen Rektor, Paderup Gymnasium Konference d. 4. april
Datalogi - 1. modul - systemudvikling - LCK 1 Håndtering af systemudvikling! Efterår 2000 Datalogi LCK.
Last Planner System V/Erik Jung
Planlæg din kommunikation. Dette værktøj er til dig, som Står over for en kommunikationsindsats Vil sikre, at dine budskaber kommer frem Vil kommunikere.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Kvalitetsoptimering af produktionen i metalindustrien.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Først: Uddannelsesspecifikt fag Senere: Grundforløbsprøve Kontor, Handel eller Detail.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Juridiske Organisation Byggemodningen (Funktionsprincip)
TFV teorien Produktion som en transformation af input til output.
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Praktikvejledertræf PAU den 28/9 2015
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Talentudvikling SOSU elever.
Kreativitetssession Præsentationsvært.
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
- Projekt om sygehusportører
Kreativitetssession Præsentationsvært.
Elevledede skole-hjem-samtaler
Læringsmål og niveaubeskrivelser
Præsentationens transcript:

Funktioner og roller i projekter Projektorganisering Funktioner og roller i projekter

Hvad er et projekt? Begrebet projekt stammer fra latin og betyder at lave et udkast eller en plan. Det vil sige, at det at projektere er det samme som at planlægge. Et projekt er løsningen af en opgave inden for en given tidsramme ved hjælp af tildelte ressourcer

Hvad er et studieprojekt? Vigtigt at vide: Formålet er at opnå LÆRING mere end at opnå et konkret resultat Målet med et studieprojekt er FASTSAT på forhånd, og kan derfor ikke ændres undervejs i projektet Resultatet realiseres IKKE i virkeligheden men forbliver en beskrivelse Alle deltagere i projektet forventes at kunne løse ALLE OPGAVER

Plan for dette modul: Faseopdeling Gruppeopgave 1 Roller i projektet Personlige roller Checkliste til projekthåndbog Gruppeopgave 2

Faseopdeling Når man i et projekt taler om en fase betyder det: at man inden for en afgrænset tidsperiode har behov for at få udført nogle nærmere fastlagte arbejdsopgaver. En fase definerer udførelsen af fastlagte opgaver

Faseopdeling / Virksomhedsspillet Hovedområde Aktiviteter/opgaver Etablering Gennemlæsning af materialet Fastlæggelse af faser Uddelegering af arbejde Fastlægge strategi Valg af produktområder/opgaver Fastlægge tidsplan Fastlægge arbejdsfordeling Gennemførelse Opfølgning på de nyeste aktiviteter Analyse af resultat Vurdering af muligheder ifht. strategi Valg af næste træk Indrapportering til system Dokumentation til rapport Forberedelse til næste træk Evaluering Hvordan er resultatet? Hvordan forløb vores samarbejde? Hvordan var vores forberedelse? Hvordan forløb vores beslutningsrunder? Hvordan er vores dokumentation af forløbet? Hvad kan vi lære til næste projekt?

Roller i projektet En rolle er den forventede måde, hvorpå vi udfører en bestemt opgave, funktion eller job Det skal understreges, at der ved roller ikke er tale om at spille skuespil. Rolleteorien fokuserer på, at vi optræder på forskellig vis i forskellige situationer – blandt andet afhængig af de forventninger der er til os.

Roller i projekter Eksempler på roller i projekter Rolle i projektet Opgaver Projektleder Har et overordnet overblik Leder og fordeler arbejdet Repræsenterer projektet udadtil Dokumentansvarlig Ansvar for at holde styr på flowet af dokumenter i gruppen Ansvar for at hele tiden at samle de nyeste versioner af dokumenterne Tidsplanansvarlig Ansvar for at holde tidsplanen ajour Ansvar for at sætte dagsorden ifht tidsplan Ressourceansvarlig Ansvar for at gruppen overholder de ressourcekrav den er underlagt, som f.eks. tid, penge, arbejdskraft Procesansvarlig Ansvar for at samarbejdet i gruppen forløber som aftalt Ansvar for at være mægler ved konflikter

Personlige roller Vores personlige identitet er et resultat af de træk vi har arvet plus de vaner og den adfærd vi har tilegnet os gennem samværet med andre. Når andre betragter os, opfatter de at vi spiller en rolle der i situationen passer med vores identitet – vores personlige rolle

Personlige roller – Adizes test Adizes har udviklet en test, der forsøger at kortlægge hvilke roller og hvilke identiteter, der er mest fremherskende hos os Resultatet er meget afhængigt af den situation, der er gældende i forbindelse med udfyldelsen Der er ikke noget rigtigt og ikke noget forkert resultat Vi har alle noget af alle de fire roller i os, blot er vi bedre til nogle af rollerne.

Personlige roller – Adizes roller De fire rolleprofiler: Rolle Kendetegn Fokusområde Producent Ihærdig, arbejdsom Altid parat til at tage et ekstra nap Hvad skal vi lave? Administrator Omhyggelig, regelorienteret Sikrer sig at alt følger reglerne og alt registreres Hvordan skal vi udføre det? Entreprenør Idérig, fremtidsorienteret Finder helst på en ny idé hver dag og glemmer hurtigt de gamle idéer Hvad nyt kan vi lave? Integrator Samarbejdsorienteret, konfliktløser Vil helst have at alle deltager og at samarbejdet forløber ordentligt Hvem skal være med?

Samarbejdskontrakt Indhold Beskrivelse 1. Mødedisciplin 2. Arbejdsindsats 3. Rollefordeling* 4. Sanktioner 5. Øvrige forhold Navn Underskrift