PRIMO årskonference 7. juni 2007 Risikoledelse - en kommunal opgave Svend Tychsen, formand for redaktionsgruppen bag kommunal vejledning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Forum for Offentlig Topledelse Åbningskonference 1. september 2003
Porteføljestyring
Risikoafdækning i kommuner
IKV i den politiske kontekst
Kommunikation på CFU Molskroen December Hvad styrer kommunikation/information: •Nødvendighed •Krav / forventninger •Lyst / ulyst •Ambitioner / idealer.
Vejledning i god offentlig risikoledelse. Forord ”Når der er behov for en vejledning, der sætter fokus på offentlige lederes evne til at håndtere usikkerhed,
Erfaringer med AMO-reformen
Arbejdsmiljøcertificering
Aalborg Universitet og Aalborg Kommune.  Gearing af organisationen til at understøtte et højt specialiseret neurofagligt niveau i kommunen gennem målrettet.
Center for Selvmordsforskning1 Kommunepakke Forebyggelse af selvmordsadfærd hos børn og unge – Vejledning til personale i socialsektoren Hvordan sikres.
Danmarks Miljøportal -nu og i fremtiden
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
Netværk af forebyggende sygehuse
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Ledelsesudvikling på Københavns Universitet
Projekt: <indsæt projektnavn>
Risici for SAPA-projektet
Forandringsprocessens risici og den indre sammenhæng i processen
Kommunikation og konflikthåndtering. Baggrund : Stigende produktion på grund af større affaldsmængder: Afgrænset tid Afgrænset kundeservice Afgrænsede.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Tværsektorielt samarbejde omkring dele af KOL-Forløbsprogrammet
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Kommunal risikoledelse - danske erfaringer i skandinavisk perspektiv
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Seminar: Fastholdelse af seniorer
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Enter. Nordic Risk Consulting2 Hvad kan N R C tilbyde din virksomhed ?
1 Konsulentvirksomhed Økonomi og Ledelse Risikoledelse i det offentlige Danmark Håndtering af økonomiske risici Oplæg på PRIMO-konference Chefkonsulent.
Nyt fra KMS Direktør Jesper Jarmbæk. Miljøministeriet.
Fællesmøde den 10. september 2008 A A R H U S U N I V E R S I T E T Den administrative forandringsproces Den administrative forandringsproces.
Odense Kommune 2007 v. Jørgen Clausen, Stadsdirektør
Sportsmanagement November 2008
Risikoledelse i det offentlige Danmark Case: Håndtering af service-risici HOLSTEBRO KOMMUNE Hanne Rahbek Sekretariatschef, MPM Holstebro Kommune 7. Juni.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Plantekongres 2008 Session F5 ”Optimer din gæld og din formue” Den 9. januar 2008 Sektionsleder, Jeanette Brogaard.
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Statusseminar Oversigt Oversigt Det initierende problem – hvorfor et projekt om kommunal branding? Det initierende problem – hvorfor et projekt om kommunal.
Erfa-møde - Thisted – Risikoregnskab som værktøj
Digital forvaltning: Organisatoriske og kompetencemæssige forudsætninger Kontorchef Lars Frelle-Petersen og chefkonsulent Sten Mogensen Videnskabsministeriet.
Hvad er værdien af ISO 9001? Og hvad er ændringerne i ISO 9001 og de øvrige ledelsesstandarder? Jesper Jerlang Standardiseringsdirektør.
C O N N E C T I N G B U S I N E S S & T E C H N O L O G Y Copyright © Projektmodel for Beredskabsplan.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Webinar om opfyldelsen af persondataforordningen
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
Nordic Risk Consulting
Forebyggende samtale En forebyggende samtale er for dig, der endnu ikke har stress, men ønsker råd og vejledning om, hvordan du undgår at udvikle alvorlig.
Strukturreformen i Danmark
Det Tredje Øje 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Sammenhæng i hjerterehabilitering
SUF - gevinstrealisering
Skabelon Business Case
Skabelon Business Case
KONCERNSERVICE STRATEGI 2020
Fusion mellem UCC og Metropol
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Udfordringer for medarbejdere
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Krav til fremtidens offentlige ledere – set fra et kommunalt perspektiv Oplæg den 20. februar 2019 Kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen, Syddjurs Kommune.
Referat af bestyrelsesmøde den 6
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Adresseprogrammet Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Styregruppemøde torsdag den 20. juni 2013.
Referat af bestyrelsesmøde den 30
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Risikostyring i Danmark
Præsentationens transcript:

PRIMO årskonference 7. juni 2007 Risikoledelse - en kommunal opgave Svend Tychsen, formand for redaktionsgruppen bag kommunal vejledning

Baggrund Anbefalinger Hvorfor ? - kommunalt ansvarsområde - opgave for topledelsen Hvordan ? - styringsproces - forankring i organisationen Perspektiv

Baggrund Etableringen af PRIMO Danmark Aktuel risikostyring i den kommunale sektor Stigende bevidsthed omkring risiko og tryghed Behov for at give risikostyring en ny platform Udarbejdelse af vejledningen Målgruppe: De nye kommunale direktioner

Anbefalinger 1.Sæt risikoledelse på direktionens dagsorden 2.Gennemgå den samlede organisation ud fra et risikoperspektiv 3.Indsæt vurdering af risici og muligheder som et formkrav i indstillinger til beslutninger 4.Integrér risikostyring i kommunens informations- og ledelsessystem 5.Etablér en central controllerfunktion til risikostyring

De kommunale risikoroller

Risikoledelse og risikostyring

Styringsprocessen

Risikovurdering

Risikostrategi

Forankring i organisationen Igangsættelse af risikoledelse Integration i den kommunale drift Den kommunale revision Ledelsesansvar Udnyttelse af den latente viden i organisationen Få den relevante viden – om såvel risici som muligheder – frem til ledelsens kendskab og håndtering

Perspektiv Fra fokus på ”det sikre” til fokus på risici og muligheder Ændrede beslutningsprocesser Offensiv strategi på risikoområder Samspillet mellem kommunal risikoledelse og revisionen Vurdering af hvordan ledelsen styrer risici for at sikre kommunens målopfyldelse