Arealregulering, helhed eller kun husdyr? Per Nørmark.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Advertisements

Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Mere Velfærd kræver øget produktivitet. Hvad er KORA?  Dannet 1. juli 2012  En fusion af: – DSI – AKF – KREVI  P.t. ca. 100 medarbejdere – økonomer,
Chefkonsulent Leif Knudsen Videncentret for Landbrug Naturerhverv.dk
Landbrugets perspektiv på referenceværdier
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
(Automatic Delivery Rewards)
Miljøeffekt af mindre tab af kvælstof og fosfor
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Ny Farm N Visning og.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Markvandingsbehov gennem 25 år
Karen V. Thomasen Heden og Fjorden
Energiledelse Energiledelse betyder, at virksomheden gennemfører en systematisk, løbende indsats for at bruge energien bedre og derigennem øge virksomhedens.
UDBUD.
Orientering om Vandrammedirektivet
Den nye miljøgodkendelse – fosfor Tidligere praksis Arealtyper Oplande Beskyttelsesniveau Beregningsmodel Konsekvenser.
IT i undervisningen.
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg.
Det fede landskab Landskabets næringsstoffer og naturens tålegrænser NATURRÅDET Forlaget NICHE
Landbruget omkring Gudenåen - landbrugets indsats og forventninger Gudenåkonferencen 9. maj 2008 konsulent Eja Lund, Dansk Landbrug Midt-Østjylland.
Ny rådgivningsstrategi Fra AGRINORD´s Svinerådgivning.
AGWAPLAN Side 1 · · Projekt om balance mellem produktions- og miljøhensyn Vandplan – indhold, udarbejdelse og realisering.
Workshop plan Virkningsevaluering, VIA UC, Hedeager 2, 8200 Aarhus N.
AGWAPLAN Projektgruppemøde i Agwaplan d. 30. maj 2008 Monitering Side 1 · · Miljøovervågning generelt og anvendelse i Agwaplan Henrik Skovgaard Cowi/MC.
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
Fremtidens Landskaber på Nordfjends
Hvor mange traktorer er nødvendige? - en tommelfingerregel !
AGWAPLAN IDA- møde om Vandrammedirektivet Side 1 · · Vandmiljø og landbrug i balance Henrik Skovgaard Århus Amt.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Ny Arealregulering Envina.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Plan & Miljø Brug af GIS – sårbarhedvurdering Kvælstof.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Det faglige grundlag for Vandmiljøplan III Sammenfatning
Plantekongres 2006 Niels K. Kirketerp. De vigtigste miljøeffekter - som følge af landbruget Grundvand:Nitrat Søer, fjorde og have:Kvælstof og fosfor Den.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Plan & Miljø Flemming Gertz, Landscentret Vådområder - perspektivering og nytænkning.
Vandplaner i Danmark – status 2011 Miljøchef Hans Roust Thysen.
AGWAPLAN Dagsorden  Velkomst ved formand for styregruppen Carl Åge Pedersen  Kort præsentationsrunde  Projektets mål. Fastlæggelse af miljømål. Samarbejde.
Naturkvalitetsplan i Århus Amt.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Er marken til produktion af foder, fødevarer, energi eller miljø? Kathrine Hauge Madsen, AgroTech
Biodiversitet og miljøvurdering - fragmenter af et nyt plansystem Per ChristensenAaUNaturrådet.
H:\EJO\Præsentationer\Vandramm.ppt Vandrammedirektivet – set fra tegnebogen Niels Peter Nørring Vicedirektør i Dansk Landbrug Plantekongressen.
Nationalparkerne i lyset af den øvrige naturforvaltning Per Christensen Aalborg Universitet.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Dansk Landbrug h\ovh\…\…ppt Politiske mål for randzoner 9. januar 2007 ved Jens Østergaard Dansk Landbrug.
Miljøchef Hans Roust Thysen Regulering af arealerne Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter og Ministeriet for Fødevarer,
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Driftsledelse på planteavlsbedriften Konsulent Erik Sandal Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl Planteproduktion 2004.
VELKOMMEN TIL LANDSPLANTEAVLSMØDET OG PLANTEKONGRES 2010.
Anvendelse af fosforindekser til bestemmelse af fosfortabet i Viborg Amt Per Nørmark Andersen, Ole Gregor og Carl Erik Bruntze.
NATURA 2000 STATUS – foreløbige erfaringer fra planproces og idéfase Miljøcenter Ringkøbing v. Karen Thingsgaard.
Hvad betyder Natura 2000 for landbruget? Miljøkonsulent Irene Wiborg Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Planteavl.
Miljøcertificering på IBOS
Den Danske Naturfond - status, strategi og perspektiver Direktør Flemming Nielsen Friluftsrådet - den 28. april
Konflikt mellem rent vand og landbrugets produktion samt afledte forurening Brian H. Jacobsen, Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet Gymnasiebesøg.
Grøn Vækst og Vandplaner – virkemidler og konsekvenser for landbruget Brian H. Jacobsen, Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet Møde med ERFA.
Vandrådsmøde Lejre 7. April 2016Pernille Weile. Fornyede indvindingstilladelser Indvindingstilladelser til drikkevandsforsyning gives for en periode af.
DET KAN MÅLINGER I VANDLØB BRUGES TIL! SØREN KOLIND HVID, SEGES.
Vandindvinding og naturinteresser
Hvad er prisen for de næste tons kvælstof i vandplanerne ?
Vandområdeplaner og landbrugspakken
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
Ny målrettet regulering
Potentielle miljøgevinster fra afgasset husdyrgødning
Ny målrettet arealregulering af landbruget
Målrettet regulering og andet nyt om efterafgrøder 2019
Ny Farm N Visning og andre tiltag i husdyrgodkendelse.dk
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

Arealregulering, helhed eller kun husdyr? Per Nørmark

Helhed skal være et kodeord (frihed) Ved at adskille anlæg og arealregulering åbnes der op for en stor mulighed for landmanden til at skabe sammenhæng i de aktiviteter de foregår i marken uafhængig af hvad der foregår i stalden Og ift. Myndighederne kan der opnås sammenhæng til diverse planer, vandplan,, biogas, målsætning (søer husk dem) og andet

Et bud på en model En klassificering af arealer (og ja det er ikke nemt men ikke umuligt) Frihed for landmanden til at vælge virkemidler ud fra et katelog Kommunen foretager kontrol ved almindelig tilsyn men en stor del baseres på egenkontrol Udgangspunktet for en målrettet regulering må være slutrecipientens tålegrænse (reduktionsbehov)

Et bud på en model Ud fra reduktionsbehovet fastsættes krav til arealerne (og ja igen det bliver ikke nemt men heller en god løsning end en der kun laves fordi en dato er sat) Landmanden kan frit vælge virkemiddel Men hvis arealet ikke har et reduktionskrav (robust) ingen begrænsninger (dyrkning/faglig/økonomisk) Al aktivitet registreres (og husk her at det både gælder kvælstof og fosfor)

Et bud på en model Alle brug skal være med således også plantebrug Biogas og den formodentlig større anvendelse heraf inkluderes også Al form for viden om gødningsnormer mm. Skal inddrages før man beslutter en endelig model (igen en god model, som måske ikke er færdig er bedre end noget der er bestemt af en dato)

Et bud på en model Reduktionskrav kan opstilles med den eksisterende viden De skal opstilles for både fjorde, søer, grundvand og naturområder Virkemidler vil kunne sættes sammen i et katalog Friheden for landmanden til at vælge er vigtig Egenkontrollen og de redskaber der er her skal udbygges Og husk at tiltro er bedre end mistro

Et bud på en model Dette er ikke en færdig model men nogle bud herpå Blandt andet skal der arbejdes mere med retentionskortet som AU har lavet ha. Er for grovkornet Målinger er pt. Ikke aktuelle men kommer måske snart (Hagensmølle bæk)

Areal